Si te zgjidhni dyshek ortopedik


Kohët e fundit, ne edhe veten pse fle. Pambuku dyshekët kanë qenë prej kohësh një gjë e rrallë. Tani dyqanet janë të gatshëm për të ofruar konsumatorëve një përzgjedhje të madhe të dyshekë, për të zgjedhur të cilat nuk janë kaq të thjeshta.

Çfarë bëni ju personalisht preferoj, kur është fjala për të dyqan për të zgjedhur diçka për të cilën mbrapa juaj do të tregojë që ju "Faleminderit"? A është e dëgjoni këshillën e ekspertëve në këtë fushë, ose janë qeverisur nga vullneti apo mbushje dyshek tuaj në harmoni me ngjyrën e letër-muri tuaj? Kjo pyetje nuk është e rastësishme dhe zgjedhja e duhur do të varet jo vetëm jetën e dyshek komoditetin që ju mendoni gjatë gjumit, por edhe shëndetin tuaj.Funksioni kryesor i dyshek është për të mbështetur shpinë tuaj në pozicionin e duhur gjatë gjumit nuk ka pranverë marrë parasysh apo jo.
Pra, si për të zgjedhur dyshek ortopedik dhe çfarë për të kërkuar?
1. Madhësia Faktori
Sigurisht ju zgjidhni dyshekun e madhësisë krevat (disa njerëz duke fjetur në dysheme). Dhe pas rekomandimeve të përgjithshme. Gjatësia e dyshek duhet të jetë të paktën 20 cm më të gjatë trupin tuaj, që kufiri në 10 cm nga koka dhe këmbët. Gjerësia e vetme - jo më pak se 80 cm, dhe të dyfishtë - nga 160 cm. Kjo është zakonisht më të mirë për të zgjedhur një dyshek që nuk do të pengojë lëvizjet e trupit tuaj me madhësinë e vogël. Ju nuk do të vetëm të rehatshme të gënjejë, por përsëri e juaj do të ndjehen tendosje.

Faktori 2. Load
A nuk e fshehin dhe qëllimisht "zvogëlojnë" peshën e trupit të tij. Besoni mua, konsulent i cili është i interesuar në peshën tuaj, që e bën atë jo papunë kureshtje. Ajo saktë llogaritjen e ngarkesës që mund të përballojë dyshek, ju mund të mbështeteni në shërbimin e tij të gjatë dhe gjumin tuaj të rehatshme. Në qoftë se në masë trupin tuaj të vogël se 100 kg, ju mjaft e përshtatshme springless konvencionale dyshek ortopedik. Nëse pesha juaj është mbi 100 kg, ajo është e mirë për të zgjedhur një dyshek mbështjellë, në bazë të llojit të materialeve të përdorura, latex shumë artificiale.

Faktori 3. Disponueshmëria certifikatë higjienike
Kjo është një nga pikat kryesore në të cilën ju duhet të i kushtoj vëmendje. Jetë i sigurt për të kërkuar certifikatën higjienës shitësi. Prodhuesit paskrupullt mund të përdorin me cilësi të ulët dyshek ortopedik materiale të papërpunuara përmban toksina dhe substanca të dëmshme, të cilat shpëtoj e ju nuk mund. Nuk ka nevojë për të pajis keq në shëndetin.
4. Resilience Faktori
Kanë një vështrim në blerjen tuaj të ardhshëm. Potorkayte dyshek, të shohim se si e merr ai është. Komentet janë specialistë në qoftë pillowtop dyshek sags më shumë se 20-25 cm, blerja e këtij dyshek është më mirë të abstenojnë. Ndoshta pranverë kuti varfër dyshek dyshek dhe nuk është quajtur një ortopedike, sepse ajo nuk do të kryejë funksionet e tij.

Faktori 5. tapiceri
Kushtoj vëmendje për tapiceri e dyshek. Më të mirë të të gjitha, në qoftë se tapiceri është përdorur ose jacquard mëndafshi. Këto materiale janë më të mirë për pronat e tyre, në mënyrë që mos statike dhe do të mbrojë integritetin e dyshek sesa një vit.
Faktori 6. Llak pluhur
Llak pluhur në dyshek janë të natyrshme dhe artificiale, të cilat nga ana tjetër mund t'i japë atij pronat shtesë. Të përfshijnë natyrore - coir kokosit, pambuku, leshi, latex. Duke artificiale - hollofayber, struttofayber, periotek, penorolyuretan.

Përdorimi latex bën dyshek udhëtarët e buta dhe të kohës së lirë. Coir rrit ngurtësi dhe materiale me efekt memorie bën dyshek më anatomike.
7. zahmet Faktori
Fëmijët dhe të rinjtë, si dhe ata të cilët përdoren për të fjetur në barkun e tij ose që kanë probleme me sjellje, e rekomanduar për të zgjedhur një dyshek të vështirë. Por më e mirë e dyshekë vidyazykatysya njerëzve mbi 45-50 vjet, për shkak të problemeve me disk intervertebral.
Dyshekët mesëm-të vështirë janë të rekomanduara për njerëzit me probleme në shpinë kraharorit, si dhe ata të cilët përdoren për të fjetur në shpinë të tij.

Ai përdoret për të fjetur në anën tuaj, i cili dhimbje në shpinë mesit dhe të cilët kanë diskale disk, më mirë të blej një dyshek të butë.

Ashtu si çdo gjë tjetër, dyshek ortopedik kërkon mirëmbajtje. Disa këshilla se çfarë mund dhe nuk mund të bëjë me veprimtarinë e tij.
Karrocë
Ju keni vendosur për zgjedhjen e dyshek. Track Tani që ju dorëzuar të saktë. Dyshek ortopedik transportohen horizontalisht mbi një sipërfaqe të sheshtë, e vështirë. Bend dhe deformimi nuk janë të lejuara, si ajo shkel integritetin e produktit.

Dyshek mbulon
Ne rekomandojmë përdorimin e dyshek mbulon ose mbuluar për të mbrojtur dyshek nga pluhur, i poshtër dhe njollat. Përfshira në një rreshtim i papërshkueshëm nga uji për t'i mbrojtur ata nga marrja në ujë, e cila është veçanërisht e rëndësishme për ata që kanë fëmijë të vegjël. Përveç kësaj, ata mbrojnë dyshek tuaj nga dëmtimit aksidentale mekanike.
Peshë
Dyshek personi i zgjedhur nën një peshë të caktuar, dhe në këtë mënyrë, në qoftë se përdorimi i saj do të ngarkesës është i tejkaluar, jeta shërbimi do të jetë më pak.
Tundem

1 herë në një vit e gjysmë duhet të jetë dyshek rrokullisje. Ajo promovon shpërndarjen e duhur Load dhe për shërimin e ngurtësi fillestare të dyshek.
Madhësi
Madhësia dyshek duhet të përshtaten madhësisë së krevatit. Vetëm disa centimetra, nuk janë të përfshira dhe keni pasur ata "mbushur" në kuadër të krevatit, në gjendje për të shtrembëroj dyshek, që do të thotë se ajo do të humbasin pronat e saj.
Kjo nuk është një trampoline
Prodhuesit jo vetëm rekomandojnë të kërcejnë, por edhe gjithmonë të ulen në të njëjtin vend. Përsëri me deformim.
Poshtë me pluhur

Ajo është e mirë në qoftë se ju hedh dyshek çdo fundjavë. Është e mjaftueshme për lirimin e tij nga dyshek e tij dhe të hapur. Ju mund dhe duhet ata vacuumed, por nga rrezet e diellit direkte, më mirë të abstenojnë.

Duke u kujdesur për shëndetin tuaj, si dhe këshilla për të ju ndihmojë të zgjidhni më të mirë dyshek ortopedik që duhet të shërbejë për shumë vite.