Si për të ushqyer gjirit fëmija


Së bashku me regjimin e saktë pleqsh, nuk është teknikë e veçantë e të ushqyerit gji fëmijën tuaj. Kjo njëjti gji teknikë, përfshin katër uyazyka thelbësore:
- pozicioni korrekt dhe të rehatshme e fëmijës në gji
- shul e saktë
- të zgjedhin dhe të vendosin të rehatshme nënën sjellje
- dhe mos harroni kontakt "lëkurë të lëkurës", ndërsa të ushqyerit e foshnjës.
Për rritjen e shëndetshme të fëmijës duhet të dinë se si për të ushqyer gji fëmijën tuaj.
Kur ushqyer kokën fëmijës dhe trupin e fëmijës duhet të jetë në të njëjtin nivel. Mbani nevojën fëmijën tuaj në mënyrë që koka u ngrit pak dhe mjekër të prekë gjoksin e nënës. Fëmijë duhet të përpiqet për të kapur jo vetëm gojën dalë dhe areola gjithashtu. Dalë dhe areola duhet të plotësoni të gjithë zgavrën e gojës së fëmijës tuaj, kështu që është e rëndësishme që në kohën e dhënies gji fëmijën sa më shumë të jetë e mundur hapi gojën. Nëse fëmija nuk shkon drejtë nëpër dalë dhe kanë nevojë për të ndihmuar atë, ju pash gisht apo gjirit tuaj biberon në faqen e tij. Kështu, ajo do të shkaktojë një lëvizje refleks i buzëve dhe gojës hapjes së. Nëse ju bëni një të drejtë mbi gji, ajo do të sigurojë jo vetëm lehtësimin e gjiri, por edhe pengon shfaqjen e çara në dalë dhe areola në gji. Kjo ndodh në mënyrë që kur fëmija merr dalë në gji duket siklet të dhimbshme dhe të dhe të çara.Nëse kjo ka ndodhur, pastaj të përpiqet për të ushqyer fëmijën tuaj përmes pads të veçanta, të cilat janë bërë nga një material të veçantë. Dhe pas çdo ushqimi duhet yndyrat vajra biberon, ajo do të jetë më mirë ose shypshynovyy vaj buckthorn detit. Por mos harroni të fshij nipples para çdo ushqim. Nëse plas nuk kalojnë, për shembull, një javë më vonë, mjeku do të ju këshillojmë që ende presin dhe nuk e vënë fëmijën tuaj në gjoksin e pacientit. Nëse fëmija juaj nuk do të thonë kështu qumështi nga gjirit të shëndetshme, ajo mund të ushqehet qumësht gjiri nga të sëmurët, por japin atë me një lugë. Pasi plas në të dalë do ta shëroj, ju mund të vendosni fëmijën në gji të pacientit, por për herë të parë duhet të përdoret vetëm si një shtojcë për të shëndetshme.


Gji fëmijën tuaj duhet të jetë në një atmosferë të qetë dhe paqësore. Para se të marrë fëmijën në krahë, ju keni nevojë për të fikur telefonin, televizorin, në mënyrë që objektet e huaja nuk do të ndërhyjë. Ushqyerit nuk përpiqet për të shkëputur nënën. Jo për nënat lactating duhet të jetë sa më i përshtatshëm për të dhe foshnja ishte e rehatshme. Ju duhet të zgjidhni një vend të ushqyerit e duhur Tolley është një karrige të rehatshme, kjo do të kryesojë. Për rehati dhe objekteve për përdorim jastekë të butë, armrests. Kreu i fëmijës duhet të shtrihen në krahët e nënës bërryl Bend nga gjoks, krah dhe duhet të përdoret kur të ushqyerit. Kjo dorë njëjti duhet të mbështesë fëmijën nën shpinë të tij. Fëmija duhet të vë në një jastëk, në mënyrë që goja e tij ishte në të dalë. Një Për anën, e cila është e lirë, nëse ka nevojë mund të mbajë gjoksin e tij.


Këmbë Vendi më i mirë në stol. Në ditët e hershme, mjekët këshillohen për të ushqyer fëmijën shtrirë në anën e saj. Në këtë pozitë, të rehatshme dhe nëna dhe fëmija. Ne duhet të bëj krahun në bërryl, i cili ishte më poshtë, dhe të vënë nën jastëk e saj. Për lehtësi, ju mund të vënë një çift shumë jastëkë. Vendos fëmija juaj ka nevojë në mënyrë që goja e tij ishte në të njëjtin nivel me dalë. Dhe dora e ajo ndihmon të mbajë prapa. Dhe ju mund edhe të vënë fëmijën në krahun më të ulët. Mbani ajo ka nevojë në mënyrë që nëna ishte e qartë fytyra e dukshme e fëmijës. Për të siguruar miqve të ngushtë "të lëkurës të lëkurës" mirë mbështjell me pelena fëmijën para se të ushqyerit. Kjo kërkon që krahët e saj dhe këmbët ishin të lirë, atëherë ju keni nevojë për të vënë në pëlhurë me lajle e tij, fëmija mund të mësojnë gjoksin e nënës së tij. Nëse kontakti i afërt është formuar jo vetëm përkushtimin, por edhe stimulim shtesë hormonale e qumështit. Kur të ushqyerit duhet të jepet vetëm një fëmijë të gjirit. Nëse keni qumësht të mjaftueshëm, ju duhet të japin dhe të ushqyerit e dytë të gjirit. Por e gjithë kjo është diskutuar me mjekun. Kur gji duhet të mbahet mend se fëmija nuk është vetëm hëngri dhe i kënaqur gjiri refleks. Kohë që njihet fakti: gjiri stimulon procesin e frenimit në sistemin qendror nervor, në mënyrë që fëmijët pas gjirit të ushqyerit sa më shpejt të qetësuar dhe të bien në gjumë. Por kjo nuk është e nevojshme për të mbajtur fëmijën në gjoks gjysmë ore. Kids janë të ndryshme, një mënyrë aktive dhe shpejt mund të thith bërë atë për 10 minuta, dhe atje që mund ta bëjë këtë një kohë të pacaktuar.


Gji i zgjatur mund të plagosë dalë. Nëse është kështu ka ndodhur që fëmija ra ushqyerit në gjumë, ju duhet të shtyjë shumë kujdes frymën dalë. Pasi të ushqyerit e plotë është e gjatë, ju e mbani fëmijën në këmbë, për të tërhequr ajrit.
Së fundi, ne mund të themi se në qoftë se ju dëgjoni këshilla të drejtë, ajo mund të lehtë të gjirit ushqim. Nuk ka probleme të pazgjidhura jetësore, ju gjithmonë mund të rregullojmë atë. Dhe nuk ka situata të pashpresë. Nuk është gjithmonë një mënyrë për të dalë. Kjo vlen edhe për qumësht dhe qumësht mund të kthehen dhe të mësojnë fëmijën gjiri mirë dhe të gji kënaqësi të kënaqshme.


Dhe unë dua të them se mënyra më e mirë për të ushqyer mjekët rekomandojnë foshnja gji për vitin e parë. Dhe në muajin e parë të fëmijës duhet të jenë të ushqyer 10 herë në ditë. Dhe me të rritur fëmijët e moshës 1 deri 6 muaj duhet ushqyer fëmijën për 9 herë në ditë. Dhe kështu me radhë. E gjitha varet nga mosha e fëmijës. Dhe pastaj të përpiqet për të largoj fëmijën nga gjiri, nipples. Duhet të bëhet e qartë, të saktë, të ndjekë të gjitha rregullat, thotë mjeku, nuk shpik vetë, dhe të mbështetet në këshillën e mjekut, dhe pastaj gjithçka do të jetë mirë! Në asnjë rast nuk do të bien në një depresion, jo nervor, por të përpiqet të bëjë çdo gjë të saktë dhe të sigurtë.