Si të duhur dhe në mënyrë efektive të marrin antibiotikë


Unë mendoj se secili prej nesh përballen me marrjen e antibiotikëve që nga një moshë të re. Ka shumë sëmundje të shkaktuara nga mikroorganizmat patogjene, të cilat kuruar pa ndihmën e tyre shumë të vështirë. Megjithatë, jo të gjithë prej nesh janë duke marrë ato të saktë, dhe për shkak të këtij efekti të mos marrë trajtim. Pra, shpesh dëgjuar frazat si kjo e keqe antibiotik, ai nuk ka shëruar. Kjo nuk është e vërtetë. Që siç duhet dhe në mënyrë efektive të marrin antibiotikë?
Antibiotikët - substanca të cilat mund të pengojnë ose të ndaluar rritjen e baktereve. Ato përdoren në praninë e infeksionit në trup. Ka shkaqe të ndryshme të infeksioneve bakteriale.


Normalisht trupi ynë ka mikroorganizmave që janë oportuniste. Që normalisht ata nuk shkaktojnë dëm të trupit, por kur trupi është i dobësuar, ata fillojnë të në mënyrë agresive dëmtojnë trupin. Vetëm bakteret patogjene mund të hyjnë nga jashtë.

Së pari, mos harroni se antibiotiku i saktë mund të jetë një mjek. Ka një gamë të gjerë të antibiotikëve dhe spektrit të ngushtë. Megjithatë, secili grup i antibiotikëve, antibiotikëve dhe secila ka grupin e saj të ndjeshme të mikroorganizmave. Koncepti i një gamë të gjerë të antibiotikëve nuk do të thotë se ata i vrasin të gjitha llojet e njohura të baktereve. Prandaj, mjeku kompetent mund të gjeni antibiotik duhur. Problemi është se për zgjedhjen më të mirë kulture për të bërë këtë është të marrë një shtupë apo mostër nga vendin e inflamacionit (p.sh. pështymë, nëse bronkit) dhe të përcaktojë se çfarë është lloji i mikroorganizmave të shkaktojë sëmundje. Megjithatë, kjo është e shtrenjtë dhe merr një kohë të gjatë. Pra, mjekët tanë janë të kufizuar në antibiotikët e marra në standardet e trajtimit të përcaktuara nga përvoja e përdorimit të drogës. Mos harroni, nëse ju keni mundësi për të bërë kulture më të mirë dhe të trajtuar sëmundjen e duhur.


Por mjekët nuk janë të përkryer. Shpesh njerëzit me bronkit përshkruajnë ceftriakson. Mos harroni, kjo drogë nuk do të ndihmojë në bronkit! Përveç kësaj, ai u emërua në thes një ampulë e ledokayin, dhe ai bashkëvepron me atë precipitates. Ka shumë antibiotikë të tjera për të ndihmuar me këtë sëmundje, dhe mjeku kompetent përshkruajnë ato të saktë.
Vetëm mos harroni se antibiotikët duhet të pini si duhet, që është aq e gjatë dhe në doza të tillë është shkruar mjeku në recetë ose në udhëzim. Në qoftë se ju pini 2 tableta në një kohë, kjo nuk do të përmirësojë situatën dhe të përshpejtojë shërimin. Antibiotikët duhet të pini kurs, për shkak se ata kanë filluar të tregojnë efekt vetëm kur ata arritën një përqendrim të qëndrueshëm në gjak. Në thelb Kursi zgjat 10 ditë (me përjashtim flemoksyna që pijnë 3 ditë).


A nuk mendoni se në qoftë se ju hedhin në mes të trajtimit, kur ju të ndjeheni më mirë, ju do të jetë në gjendje të mbulojë dhe sëmundja nuk ka kthim. Ne duhet të vazhdojmë terapia duhet!
Mos pini antibiotikë në pchyhe parë. Pas përhapjes së desists frymëmarrjes është shkaktuar nga viruset, jo bakteret. Sepse antibiotikët nuk do të të ndihmojë dhe vetëm do të përkeqësohet rastin. Ajo duhet të marrë medikamente antivirale. Nëse pini shumë antibiotikë, patogjene rezistente prodhuar ato. Dhe pastaj antibiotik do të jetë plotësisht joaktive.


Çdo trajtimi i sëmundjes duhet të jetë gjithëpërfshirës, ​​të plotë dhe profesional. Kjo do të thotë se disa antibiotikët nuk shërojnë, të tilla si pneumonia. Kjo nevojë dhe grupet e tjera të drogës si expectorants, mukolitike, etj
Kur antibiotikët është sigurisht me vlerë terapi me probiotics dhe prebiotics (droga bakteriale). Ka dy pika të mendimit në llogari se si ata duhet të pijshëm. Disa thonë se koha për terapinë me antibiotikë plus 5 ditë, pjesa tjetër - 10 ditë pas terapisë me antibiotikë, si antibiotikët vrasin ato bakteret që banojnë në zorrë si rezultat i gëlltitje. Megjithatë, ata pajtohen se droga bakteriale duhet të jetë e nevojshme për të marrë! Nëse nuk ka absolutisht asnjë mundësia e blerjes së tyre, mundësinë e zëvendësimit kos apo edhe qumësht.

Është e nevojshme që të jenë të kujdesshëm kur duke përdorur antibiotikë në fëmijët. Ne duhet të përpiqemi pamjen profilaktirovat e sëmundjes. Duke marrë drogë për të rritur imunitetin. Mos harroni, nuk janë antibiotikët natyrore, ilaçe homeopatik që nuk dëmtojnë fëmijën. Pas të gjitha, shumica e antibiotikëve të ketë efekte anësore të sistemeve të ndryshme të organeve.

Aktualisht grupet më të sigurta të antibiotikëve janë konsideruar të penicilinat, macrolides dhe cefalosporinave. Megjithatë, grupi i parë shpesh shkakton reaksione alergjike, kështu që ju duhet për të kryer analiza të veçanta.

Në mënyrë të ngjashme, nuk është e nevojshme për të pirë alkool, kur ju jeni duke kaluar nëpër terapi me antibiotikë. Jo të gjitha grupet e antibiotikëve të ndërveprojnë me alkool, duke shkaktuar një forcimin e veprimit të saj. Por kjo nuk është arsye për vendimin e saj. Ne duhet të kujtojmë se akte të alkoolit në mëlçi, duke ndryshuar drogë normën metabolike, duke shtrembëruar efektin e antibiotikut.
Merrni antibiotikët e duhur dhe të qëndrojnë të shëndetshme!