Si të trajtohet me antibiotikë pa dëmtuar shëndetin


Vlera e antibiotikëve në mjekësi moderne është shumë e vështirë të mbivlerësohet, sepse në sajë të tyre mund te kuroje pothuajse çdo infeksion microbial. Megjithatë, këto barna janë shumë të rëndësishme pengesë: shkatërrimin microflora patogjen, antibiotikët janë të mikroorganizmave të dëmshme dhe të dobishme në trup të cilat janë thelbësore për të. Për fat të keq, ndonjëherë duke shmangur përdorimin e antibiotikëve është pothuajse e pamundur, për shkak se natyra e njeriut për të ndonjëherë të merrni të sëmurë - se ndikimi negativ që ka në mjedis. Megjithatë, duke e ditur se si të trajtohen me antibiotikë pa dëm për shëndetin e mirë mund të mbrojnë veten e tyre nga shumë pasoja negative.


Duke folur për mënyrën se si duhet ju duhet të trajtohen me antibiotikë që ndodhën pa dëm për shëndetin, është e nevojshme të përmendet se kur të dhënave është përdorur ilaçe. Antibiotikët sot trajtuar shumë sëmundje, të cilat përfshijnë: infeksione urinare, pneumoni, sëmundje të shkaktuara nga shumë mikrobe, etj Antibiotik i parë, i cili ka qenë shumë efektive në trajtimin e sëmundjeve të ishte penicilinë, zbuluar në 1929 një Fleming. Që atëherë, procesion solemn i antibiotikëve në mbarë botën ka lejuar mjekësisë moderne për të përballuar me Sëmundjet të ndryshme, ende përfaqësonte një kërcënim për jetën e njeriut. Deri më sot, droga antibiotik ka disa qindra, por ato nuk janë të dëmshme dhe të gjithanshëm si e dëshiruar. Çdo efekt antibiotik në një gamë të veçantë të mikroorganizmave, veçanërisht të ndjeshëm ndaj saj.


Është e rëndësishme të mbani mend se informacioni në lidhje me atë që është antibiotik trajtohet apo që sëmundja të veçantë ka vetëm mjeku, përdorimi në mënyrë të pavarur të kësaj klase të drogës mund të shkaktojë dëm serioz për shëndetin e njeriut, duke mos i dhënë ndonjë ndikim pozitiv në trajtimin e sëmundjes. Zgjedhja e gabuar e ilaçeve për trajtimin, doza, kohëzgjatja e përdorimit, mund të çojë në sëmundje kronike. Rregulli bazë në pyetjen se si të trajtohen siç duhet nga antibiotikë të ndryshëm, është si vijon: vetëm specialist mjekësor mund të përcaktuar se cila drogës do të kuruar pa dëme për shëndetin.


Kushtet më të rëndësishme të veprimit të drogës antibacterial ishte efektive, krijoi përqëndrimin e dëshiruar drogës në pacientit të jetë:
A) e drogës duhet të kalojnë shumë herë në ditë sikurse që ishte obligim nga mjeku juaj. Përveç kësaj, të gjitha barnat janë dhënë udhëzim, ku çdo gjë është përshkruar në mënyrë të qartë.
B) Për akumulimin më të mirë të drogës në trup, të drogës duhet të merren në intervale të rregullta.
B) Mjeku rekomanduar dozë nuk duhet të rritur apo ulur në teka e pacientit. Dozë llogaritur në bazë të karakteristikave individuale të pacientit, mosha, etj

D) Ju nuk mund të humbasë antibiotik pritjes, por nëse kjo ka ndodhur, ai duhet të marrë atë sa më shpejt të jetë e mundur.
D) ofron një kurs të kohëzgjatjes trajtimit të drogës me kalimin e kohës, ju keni nevojë për të ndjekur atë, dhe madje edhe përmirësimin e shëndetit, të stabilizuar temperaturën e trupit dhe faktorë të tjerë nuk duhet të shërbejë si një ilaç të mjaftueshëm arsye heqjen.

Ndër të tjera, në mënyrë që gjatë trajtimit me antibiotikë ka pasur efektin e dëshiruar, dhe jo të bëhet një kërcënim për shëndetin e njeriut kanë nevojë për të dini në lidhje me disa karakteristika të drogës.

1. Shumica e antibiotikëve gjatë thithjen nga traktin gastrointestinal, është e papajtueshme me antacids emëruar në sëmundjet e stomakut. Në qoftë se ka një nevojë për të marrë ato dhe droga të tjera në një periudhë, t'ia referojë çështjen te mjeku i cili do të llogaritur kursin optimal të pranimit të të dy drogës, në mënyrë që ata nuk janë të përfshira në kundërshtim reciprok.
2. Një numër i madh i antibiotikëve, dhe këto janë klasat e tyre, të tilla si tetracyclines, quinolones, mund të rrisë ndjeshmërinë e lëkurës në dritë UV (photosensitizing efekt). Në procesin e marrjes këto barna duhet të shmanget sa më shumë të jetë e mundur nga rrezet e diellit direkte. Inkurajohet përdorimi i sunscreens, për më tepër, duhet të përmbahen gjatë trajtimit dhomë me diell.

3. Pothuajse të gjithë antibiotikët e kombinuar me alkool. Me kalimin e trajtimit me antibiotikë, alkoolit pijshëm përjashtuar plotësisht.
4. Duhet të mbahet mend se përdorimi i barnave antibiotik nëse afat ka skaduar mund të çojë në ndikime negative të paparashikuara. Ata kanë efekte toksike në trup, shumë efektet e mundshme anësore të barnave të tilla është rritur shumë herë.

Çfarë ju duhet të dini se një mjek i cili parashikon një kurs i antibiotikëve të pacientit? Ajo duhet të jetë gati në rast të specializuara sëmundje raportit informacionin e mëposhtëm:

1. Ndjeva pacientin kurrë më parë, kur të marrë medikamente të caktuara efekte anësore.
2. A është alergjik ndaj çdo gjë, sidomos droga të ndryshme.
3. Çfarë droga të tjera pacienti është duke kaluar në këtë moment.
4. Për seks më të drejtë: një pacient shtatzënë duke planifikuar një shtatzëni në të ardhmen e afërt nuk është nëna lactating.

Jetë i sigurt që të konsultoheni me mjekun gjatë një kurs të trajtimit me antibiotikë, nëse:
1. Nuk ishte një reaksion alergjik, skuqje, kruajtje, dhe simptoma të tjera të alergjive.

2. Përmirësimi i shëndetit nuk ka ardhur, ose janë manifestime të reja të sëmundjes.