Si për të mësuar fëmijën tuaj për ushqime


Fëmija juaj është rritur dhe gjithnjë e më pyesin nëse ju mund të vazhdojë për ushqime. Shumica e mendimit se më vonë fëmija fillon ushqime të ngurta, aq më mirë, por është e drejtë?
Në mënyrë tipike kjo është e justifikuar, sepse ushqime shumë të hershme mund të shkaktojnë alergji ushqimore e fëmijës. Studimet mjekësore të kryera në këtë fushë tregojnë se ushqimet foshnjat fëmijë duhet të fillojë me 6 muaj të moshës. Nuk ka nevojë për t'u shqetësuar nëse fëmija juaj tashmë është 6 muaj dhe ai refuzon të ushqimeve, si në qoftë se dietë nëna e mjaftueshme të qumështit është e mjaftueshme për zhvillimin normal të fëmijës për 8 muaj.Si për të mësuar fëmijën tuaj për ushqimet? Kjo pyetje shqetëson të gjithë nënat e reja. Në mënyrë tipike ushqime fëmijë duhet t'i jepet ushqime në sasi të vogla që nga stomaku i tij është shumë i vogël, konsistencën e patate pure, por vini re se kjo nuk duhet të jetë shumë e lëngshme. Në moshën 6 muajsh, foshnjat mungesa e zinkut dhe hekurit, si ushqimet e para të ngurta duhet të përmbajë ushqime të tretshëm të përmbajë elementet e të dhënave.

Ushqime dytë të ngurta duhet të kryhet me anë të muajit të parë, ndërsa ata bënë paralele të mëtejshëm. Përbërja e të ushqyerit e dytë është zakonisht perime sezonale, por ju mund të jepni përparësi prodhimit të fabrikës, të ashtuquajturit pure fëmijë, por ju duhet të kontrolloni rregullisht datat e skadimit.


Nëse fëmija juaj nuk pranon ushqimet e mos u bëni merak, kjo është shumë e shpeshtë, nuk do të përpiqet për të detyruar ushqim përveç klithmat qaj ju do të arrijë asgjë. Mundohuni të mbani fëmijën vetë tregoi interes në produkt, në këtë moshë fëmijët janë shumë kureshtar dhe me kujdes shikuar ngjarjet. Pozicioni fëmijën në tryezë dhe të shikojnë mënyrën se si ai në mënyrë të ngrënë si të rriturit, më besoni, pas disa ditësh fëmija është kërkuar për të ngrënë.

Mësuar për të ushqyer një fëmijë me siguri e nevojshme, por gjëja kryesore nuk është për të ndaluar të ushqyerit kryesore.

Ne nuk duhet të harrojmë se ka mjaft rregulla strikte në atë se si për të mësuar fëmijën tuaj për ushqime. Nëse fëmija juaj menjëherë tregoi interes të madh në të ushqyerit herë të parë ai nuk mund të japë më shumë se 2 lugë çaj në qoftë se në të kundërtën nuk i pëlqen nuk do të përpiqet për të detyruar atë për të ngrënë, të ofruar diçka të ndryshme.

Teach fëmijën tuaj për ushqime duhet gradualisht.

Faza e parë e 6-7 muaj fëmija është vetëm duke u përdorur për të marrë ushqim nga një lugë ose pirun, të mësuar të bëjnë dallimin midis shijeve të ndryshme, ndërsa fuqia kryesore është ruajtur (gji ose përzierje)

Faza e dytë e 7-8 muajsh tani duke u përpjekur për të kec veten për të ngrënë me një lugë, dhe ushqimi mund të ketë më shumë të trasha, duhet të theksohet se nevoja për të ushqyer pas ushqyerit kryesore.
Faza e tretë e 8-10 muaj gjatë kësaj periudhe mund të ofrojë fëmijën tuaj ka copa të vogla të frutave, në këtë mënyrë fëmija mëson për të përtyp, fëmija të lëngshme duhet të jepet me vegla të zakonshme, gota ose syze.
Faza e katërt e 10-12 muaj në këtë periudhë tashmë është e mundur për të dhënë mish, fruta dhe perime pure, por mos harroni ushqim bazë.


Vetëm nga stomaku, fëmija është i gatshëm për një vakt të rritur.
Gjatë ushqimet e nevojshme për të mësuar siç duhet fëmijën tuaj për të përdorur dhe vegla dhe pajisje që vënë një fëmijë në frontin e një pjatë dhe lugë lures, ajo sigurisht moshës 8-9 muaj dhe të shikojnë se çfarë ai do të bëjë nëse ai nuk ka treguar interes, të marrë një pjatë të pushimeve ushqim ulem atje dhe të fillojnë të hahet, ju do të shihni se në disa ditë fëmija do të zotërojnë është gjëja më e rëndësishme është që të mos shaj fëmijën dhe të jenë të durueshëm.
Nëse çdo gjë është bërë si duhet, ngadalë, për të mësuar fëmijën me mirësi dhe durim, rezultati nuk do të marrë kohë, sepse gjëja kryesore që ishte pozitiv gjendja emocionale e fëmijës dhe nënës.