Si injeksion intravenoz


Ndryshe nga llojet e tjera të Ukolov, injeksione intravenoz janë komplekse më në ekzekutimin, kështu që zbatimi i tyre është e dëshirueshme që të besojë specialist mjekësor. Të gjitha barnat që janë të destinuara për administrimin direkt në gjak, të përshkruara nga mjeku, ai përcakton dozen e drogës. Nuk është e rekomanduar që të bëjnë të pamundurën për të futur drogë vena vetëm, sepse në qoftë se nuk zbaton siç duhet këtë procedurë mund të shkaktojë komplikime të rënda. Besohet se injeksione intravenoz vetëm bën Junkies ekskluzivisht, por të dinë se si të duhet të bëni injeksion intravenoz, të paktën në teori, nuk mund të dëmtojë askënd.


Në jetë ka situata ku ekziston një nevojë urgjente për të bërë injeksion intravenoz të personit të prekur. Nga shpejtësinë dhe saktësinë e vendimmarrjes mund të varet mbi fatin dhe jetën e pacientit, në mënyrë që asnjë të keqe do të dinë në përgjithësi se si për të bërë injeksion shumë intravenoz. Kushti më i rëndësishëm për zbatimin e administrimit të drogës në këtë mënyrë do të respektojnë rregullat standarde pa mikrobe, të cilat përfshijnë trajtimin dhe larje me dorë, sterilizimin e instrumenteve, trajtimin e lëkurës në vendin e injektimit dhe të tjerët. Për të bërë injeksion intravenoz, zakonisht përdoret venë cubital fossa. Në këto vende venë nuk është shumë më e zhvendosur dhe kanë relativisht të mëdha, përveç kësaj, mbi to një shtresë e hollë e lëkurës mjaft të shohin shumë mirë venë. Megjithatë, injeksione intravenoz mund të bëhet në vende të tjera, sipas rastit, për shembull, në mënyrë të parakrah apo dorën. Në thelb, medikament mund të administrohet në çdo venë, e cila është e trupit të pacientit.


Venat janë të ndarë në tri lloje varësisht nga shkalla e tyre e prekje dhe shikimin nën lëkurë.
1. Mirë konturyrovannaya Vjenë. Lehtësisht të dukshme, i dalë mbi lëkurë, ka një vëllim të madh dhe trashësi. Fronti dhe anësore muret mund të shihet qartë. Gjithë perimetri i venë (me përjashtim të murit të brendshëm) dallueshėm nga prekje dhe.
2. Panairi konturyrovannaya Vjenë. Në lëkurë nuk vepron, por mund të shihni mjaft mirë. Vetëm mur i prekshëm dhe i dukshëm para.
3. Vjenë nuk konturyrovannaya. Nuk pothuajse e dukshme, mund të zbulohet vetëm me prekje kryer aftë. Nuk konturyrovannoy Vjenë është konsideruar gjithashtu një venë, e cila është në përgjithësi jo të dukshme dhe jo i dukshëm.


Venat e ndarë gjithashtu në fikse dhe lundrues.
1. Fixed Vjenë pak zhvendosur në aeroplan, ai nuk mund të eliminohet me gjerësinë e anijes.
2. ndryshueshme Vjenë lehtë zhvendosur në një distancë mjaft të madhe me avion në indin nënlëkuror.

Siç është e qartë, në mënyrë që të bëjë injeksion intravenoz, është e dëshirueshme për të zgjedhur më të përshtatshme për këtë mënyrë. Ajo do të jetë mirë fikse venat konturovani trasha, apo edhe konturovani lëvizin venat trasha. Mundësi të tjera janë më pak të përshtatshëm, sepse venat e ulët konturyruemыh është mirë të përdorni hala hollë dhe rrëshqitje venë në injektimit duhet të mbajë gishtin venë nekonturyruemыe përgjithësi pikë leshi shumë të vështirë.


Pra, si për të përgatitur dhe të bëjë injeksion intravenoz. Përgatitja:
1. Para se të procedurës duhet të lani duart me dorashka veshin huyazytsi sapun.
2. Përgatitja e një top pambuku, njomet me alkool.
3. Përgatitja e volumit kërkohet shiringë e disponueshme.
4. Përgatitja direkt tek medikamentit për administrim intravenoz.
5. Përgatitja kapëse për ndaljen e gjakut huyazykay.

Procedurat për injeksion intravenoz.
1. produkt medicinal për të shënuar në shiringë, siguruar asnjë flluska e ajrit në shiringë, e vënë kapakun në gjilpërë.

2. Pacienti duhet të marrë një pozitë të rehatshme ulur ose shtrirë, plotësisht shpjegoj krahun bërryl.
3. mbi supe (pjesa e mesme) kapëse për ndaljen e gjakut mbi veshje.
4. Në mënyrë që të mbushur duart venave me gjak, pacienti duhet përsëritur hapin një grusht dhe shtrydh.
5. shtupë zhytur në alkool për procesin e lëkurës në kthesë bërryl.
6. Merrni shiringë në një anë, një tjetër bllokohet në ferrë e lëkurës, duke tërhequr atë në afërsi të bërryl dhe zhvendosur pak në anën.

7. Mbajeni gjilpërës në një kënd i ngushtë në Vjenë, shpojnë lëkurën dhe të hyjë në gjilpërë në 1/3 gjatësi. Pacienti në këtë mënyrë duhet të ngjesh grusht.
8. birë të njëjtën mënyrë, në mënyrë që të sigurohemi se gjilpëra është në venë brenda, ju mund të tërheqë kumarxhi pak më shumë në qoftë se gjaku shfaqet në shiringë, atëherë çdo gjë është e mirë - gjilpërë në Vjenë.
9. dorë Pa pagesë për të zgjidhur kapëse për ndaljen e gjakut, pacienti duhet të hapin një grusht.
10. Ngadalë futur drogë, duke qenë të kujdesshëm për të mos ndryshojë pozicionin e shiringë shumë.

11. Pasi të ilaçeve do të futet plotësisht, shtypni leshi pambuku ngjyhet me alkool, vendin e injektimit dhe për të hequr gjilpërë nga një venë.
12. Pacienti ka për të armatosur vendosur në bërryl, me lesh njomur me alkool mbetet në vendin e injektimit. Për të parandaluar gjakderdhje të mbajë një dorë në këtë pozitë disa minuta.
13. Një shiringë me një gjilpërë, shishe qelqi nga droga të përdorura leshi pambuku hedhin në kazan.

Komplikimet e mundshme gjatë injeksion intravenoz.
Gjetur shpesh këtë mënyrë anatomike funksion si brishtësinë e tyre. Nuk është e vështirë për të birë procedurë, por pas saj shpejt formuar një hematoma, pavarësisht nga fakti se gjilpëra është e duhur dhe të saktë të hyjë në venë. Komplikimet mund të ndodhë në kundërshtim me fiksimin e hala Vjenës për shkak se ajo mund të plagosë e anijes. Shpesh ndodh që nuk ka zgjidhje hyn në venë, dhe indin nënlëkuror. Në disa raste, një birë nëpërmjet ndodh kur zgjidhja bie në venë dhe nën lëkurë. Shumë birë vështirë konsiderohet nëse ngacmim i rrjedhës qendrore dhe periferike të gjakut në të pacientit venë spadayutsya.