Si për të hequr stomak pas seksion cezariane


Çdo e grave thonë se të pasurit një fëmijë është ngjarja më e mirëpritur dhe e lumtur në jetën e saj. Por ndonjëherë, në mënyrë që fëmija ka lindur, ne duhet të bëjmë një seksion cezariane. Dhe gëzimi i mëmësisë pengohet shpesh nga fakti se stomaku pas operacionit humbet formën e saj. Shkarko shtypin, e cila është një mënyrë efektive për të forcuar muskujt e barkut pas lindjes vaginale, në këtë rast mjekët nuk janë lejuar për gjashtë muaj apo edhe shumë më të gjatë. Pas një cezariane, si çdo operacion tjetër është mjaft traumatike, dhe pasi shëruar të gjitha seams, merr kohë. Edhe në qoftë se rimëkëmbja është i suksesshëm dhe ju vendosni të shkoni në për sport, është e këshillueshme që të konsultoheni me mjekun dhe të bëjë ultratinguj para se të vizituar palestër.


Çfarë do të bëni në këtë situatë, hiqni stomak pas një c-seksioni? Ndonjëherë vetëm ekspertët këshillojnë që të mos nxitojnë. Disa kohë pas lindjes bark fillon të marrë formën e tij origjinale pa pjesëmarrjen tuaj. Besohet se rivendosja e formave të paralindjes e trupit të femrës zgjat rreth nëntë muaj, po aq sa është e nevojshme për kryerjen fëmijën.

Çfarë nuk duhet të bëni për të hequr stomak pas seksion cezariane:
A nuk merrni përfshirë në dietë dhe mohoj veten. Siç e dini, kujdesi për fëmijën e porsalindur kërkon përpjekje të madhe fizike dhe mendore për shkak se nëna duhet të përfundojë dhe të ushqyerit e duhur. Përveç kësaj, fëmija ka nevojë për qumështin e gjirit, të cilat vetëm mund t'i jepte një nënë të shëndetshme, të larmishme dhe upotreblyayuschaya ushqim pasuruar,.

Mos përdorni sasi të tepërta të ushqimit. Herë kur këshilluar për të "ngrënë për dy" ishin, dhe tani nënat e reja të inkurajuara për të respektuar në dietë. Sigurisht, ajo do të jetë pak më shumë se më parë, por kjo nuk do të thotë se ne duhet të përfshihet too kalori ose produkte të sëmurë. Shumë në dietë mund të shkaktojë stomak që jo vetëm rritet, por do të jetë shumë më tepër. Ajo është e mirë për të ndjekur rekomandimet e nutritionists përvojë.
A nuk nxitojnë për ritmin veten stërvitje të rëndë. Pas operacionit, trupi ka nevojë për kohë për të shërohen, dhe veprimet e tilla nuk do të sjellë dobi. Pas lindjes lloje shumë të dobishme të aktivitetit fizik të tilla si pastrimi në shtëpi, duke ecur me një karrocë fëmijësh, lojëra dhe duke luajtur me fëmijën, aktive, por vallëzimi lehta. Ushtrime të tilla jo vetëm të sigurta dhe të këndshme, por edhe të dobishme për shifrat. Përveç kësaj, kryerjen e detyrave të përditshme shtëpiake, ju gjithmonë mund të jepni pjesën tjetër të trupit tuaj, në qoftë se paraqitet e nevojshme.


Çfarë është e dobishme, në mënyrë për të forcuar stomakun pas seksion cezariane:
Mjaft ka efikasitet të lartë veshur fashë të veçantë pas lindjes. Është e këshillueshme për të blerë dy kravatë - një për të veshin gjatë shtatzënisë, e dyta - për periudhën pas lindjes. Nëse fashë paralindjes është projektuar për të mbështetur prapa dhe nën zonën e bark, pas lindjes mbulon të gjithë zonën e trupit nga gjoks të femurit. Kjo ndihmon për të nxjerrë në stomak dhe krijon efekt vizual harmoni. Përveç kësaj, fashë pas lindjes mban muskujt e barkut mirë dhe ndihmon për të rivendosur funksionet e tyre.

Provoni të fjetur në barkun tuaj. Ajo forcon muskujt e barkut dhe shkakton tkurrjen e mitrës.

Mundohuni të ecin më shumë, kjo është e dobishme për të dy fëmijës dhe nënës. Ju mund të shkarkoni fëmijën në karrocë ose i veshur në një hobe. Gradualisht ju mund të rrisë kohëzgjatjen dhe intensitetin e këmbë, në qoftë se ajo është një gëzim për ju dhe fëmijën tuaj.
Përdorin metoda të njohura të tilla si procedurat kozmetike. Krem, scrubs dhe mjete të tjera, jo vetëm të forcuar, të kënaqur lagështi dhe tonin e lëkurës, por edhe për të përmirësuar gjendjen shpirtërore, të cilat ndikojnë pozitivisht në shëndetin dhe shtoni bukuri në bukuri dhe pamjen.


Në mënyrë për të hequr stomak pas një c-seksioni, ju mund të përdorni ngarkesa të vogla në shtyp janë të lejuar për të rritur gradualisht nga uyazyka Wellness. Nëse ju ndjeni siklet në stërvitjet e përbashkëta duhet të ndalet menjëherë. Kur trupi shërohet plotësisht dhe të merrni më të fortë, ju mund të filloni ushtrimin aktiv. Kjo mund të ndihmojë klubet sportive, shumë prej të cilave ofrojnë programe speciale për nënat e reja që duan të rivendosur trupat e tyre. Ata gjithashtu mund të ndihmojë në heqjen e stomakut pas operacionit. Në mënyrë tipike, këto klube të ofrojë program individual të trajnimit nutritionists kualifikuar dhe këshilla, të cilat në mënyrë të konsiderueshme rrit efektin e ushtrimit. Ne nuk duhet të harrojmë se, vendosjen e një qëllimi për të humbur peshë, ju duhet të ndjekin parimin e qëndrueshmëri.


Kur hiqni stomak pas seksion cezariane, nuk nxitojnë ngjarjet dhe nuk llogarisin në një rezultat shumë të shpejtë. Mundohuni për të monitoruar mirëqenien e tyre dhe gjendjen e qepur. Nëse ndonjë siklet apo dalë nga sekrecionet vaginale ose qepje menjëherë të ndaluar ushtrimin dhe të konsultohet me një mjek.