Sa është nefrostsyntyhrafyya veshkat dhe se si ajo është e rëndësishme për mjekësi


Indeksi artikull

Qëllimi i metodës diagnostikePërgatitjetDiagnozëImplikimetKomplikimet diagnoza


Veshkat Nefrostsyntyhrafyya janë provë radioizotopi që e bën të mundur për të identifikuar vendndodhjen, madhësinë, formën qelizat e veshkave për të vendosur praninë e tyre dhe të vlerësuar dëmin e duhur funksional parenchyma.

Kjo është e rëndësishme!
Ne kemi prezantuar një droge radioaktive vena dhe substanca e tij cortical thith në veshka dhe excreted nga trupi shumë ngadalë. Fixing rrezatimit që substancë ndihmon për të marrë një seri të shtëna.

Qëllimi i metodës diagnostike


Shumica e metodave diagnostikuese, të tilla si X-ray ekzaminimit, ultrazërit dhe të llogaritura ndihmën tomography të marrë të dhëna për strukturën e veshkave, dhe provim radionukleide ndihmon për të studiuar funksionin e veshkave.
Zakonisht veshkat stsyntyrafyya caktuar pacientët me formë akute ose kronike renale dështimi, bllokadës së uretrës, me stenozë e arteries veshkave nga donatorët e veshkave lëndimit veshkave, lezione vaskulare e veshkave apo anomalitë tjera kongjenitale të veshkave.Përgatitjet


Për nefrostsyntyhrafyy nuk kërkohet për të kryer trajnime të veçanta për disa lloj të ekzaminimit të pacientëve vetëm para diagnozës duhet të pini më shumë të lëngshme dhe pastaj bosh fshikëzës.
Nëse më parë zbatohet diagnozë tjetër radionuklidit, është e nevojshme për një kohë vidyazykatysya organizimin rishqyrtimin për të parandaluar akumulimin e radioaktivitetit në trup.


Diagnozë


Nefrostsyntyhrafyya veshkave ekzekutuar në një departament të veçantë spitalit të mjekësisë bërthamore. Pacienti është vendosur direkt në frontin e gama kamera ose gjatë gama kamera. Aparat gama i quajtur pajisje të specializuara që kap rrezatim që vjen nga trupi hyrë në një droge mjekësor grumbulluar në trupin e pacientit. Kjo ndodh imazhit.

Pacienti vena injektuar drogë radioaktiv. Menjëherë pas sondazhit injeksion organizuar - vlerësimin e rrjedhës së gjakut në secilin nga veshkat. Sekuenca e imazheve me një gjatësi të caktuar kohore, në varësi të drogës përdorur radioaktive. Duke analizuar trupin e organizuar për të zbuluar shpejtësinë e kalimit të filtrimit të gjakut në glomeruli veshkave.


Implikimet


Pas organizimit të pacientëve nefrostsyntyhrafyy mund të kthehet në jetën normale, si shumica e drogës radioaktive pas excreted nëpërmjet sistemit urinar. Në këtë drejtim, është rritur futje fluide pas scintigraphy mundëson për të zvogëluar tërheqjen e substancave radioaktive nga trupi i njeriut.


Kjo është e rëndësishme!Nefrostsyntyhrafyya veshkave tregon statusin e veshkave sipas grup moshës së pacientit dhe gjendjen e tij shëndetësore. Gjithashtu zbuloi vendndodhjen, madhësinë dhe konfigurimin e trupit.Komplikimet diagnoza


Studimi, në të cilin në bazë të një mjekësisë bërthamore janë konsideruar absolutisht të sigurt. Ndryshe përdorimin e llojeve të caktuara të agjentëve kontrast në kryerjen e X-ray shqyrtimit të veshkave ilaçeve radioaktive vetëm në raste të jashtëzakonshme, shkaku i rezultateve negative.

Efektet afatgjata të drogës radioaktive nuk është në dispozicion, për shkak se ata së shpejti do të bien dhe nuk kanë asnjë efekte të menjëhershme në inde funksionale në trupin e njeriut.
Në zbatimin futjen e barnave radioaktive tensionit të gjakut mund të shkojnë për një kohë apo, anasjelltas, ul. Gjithashtu, ka thirrje të fortë për të urinuar.
Këto efekte janë konsideruar normale dhe janë të shpejt të tyre pa ndërhyrje mjekësore.