Si është e veshkave ekzaminim radionukleide, qëllimi dhe rezultatet e saj


Indeksi artikull

Qëllimi i anketësPërgatitja për diagnostifikimDiagnozëRezultatet e testitKomplikimet pas inspektimitStudimet radionuklidit e veshkave është një mjet i diagnozës, e cila është injektuar në trupin e një numri të vogël të drogës të veçantë dhe të imazhit të veshkave për shkak të gama kamera. Këto fotografi të ndihmojë për të diagnostikuar dhe trajtuar shumë patologji renale.


Qëllimi i anketës


Kjo metodë e diagnostikimit lejon informacion të rëndësishëm në lidhje me funksionimin e veshkave. Në mesin e kandidatëve për scintigraphy e veshkave janë pacientët me një formë kronike të otsroy ose veshkave dështimit, pengim të sistemit urinar, me stenozë veshkat arterie me lëndime transplantuar veshkave veshkave veshkave vaskulare dëmtimin ose defektet e lindjes e veshkave dhe ureters.
Përgatitja për diagnostifikim


Për shqyrtimin radionuklidit e veshkave nuk kanë nevojë për trajnim të veçantë. Por, për disa lloje të hulumtimeve të nevojshme për të pirë një lëng të veçantë para testit dhe menjëherë bosh fshikëzës.
Nëse pacienti ka bërë kohët e fundit një studim të ngjashëm, nevoja për një periudhë kohe të vonojë një diagnozë të dytë për të parandaluar akumulimin e radioaktivitetit mbetur.


Diagnozë


Kjo diagnozë është kryer në një degë të veçantë të institucionit shëndetësor, zakonisht ambulatore. Anketuar vendosur direkt në frontin e kamera apo në bazë të saj. Kamera Gama është pajisje e veçantë që kap rrezatim i cili prodhon futur në mjekim trupit. Pra, imazhi i formuar në foto.

Drogës radioaktive administrohet intravenoz, dhe menjëherë pas injektimit të kryer një studim për të vlerësuar rrjedhën e gjakut në çdo veshkave. Kjo sekuencë e imazheve të marra në intervale të rregullta kohore, në varësi të drogës aplikuara. Scan është e nevojshme për të vendosur shkallën e filtrimit të gjakut në glomerulus.
Sondazhi radionukleide renale mesatarisht zgjat nga 45 minuta deri në tre orë. Koha e saktë varet nga qëllimi e diagnozës. Në thelb Kohëzgjatja ndryshon brenda një ore. Është e rëndësishme për të kuptuar se scintigraphy ndihmon në identifikimin mosfunksionim të veshkave, por jo gjithmonë zbulon natyrën e shkeljeve. Kjo diagnozë është shumë e dobishme për zbulimin e strukturës së veshkave.Rezultatet e testit


Diagnoza radionukleide e veshkave zbulon funksionimin normal të trupit në varësi të grup moshës së njeriut, tij shëndetësore, pozita, madhësia, konfigurim dhe vendndodhjen e veshkave.Qarkullimi shtëna primar mund të krijojë rrjedhjen normale të gjakut në të dy veshkat. Pacientët të cilët pas scintigraphy konfirmuar dëmtimin ose pengesa për të marrë informacion shtesë mund të kërkojë metoda të tjera të diagnozës, të tilla si tomography llogaritur apo me ultratinguj. Përveç zbulimit të trupit të gabuar të madhësisë, veshkat pazakonta rrugë e mund të kenë nevojë mënyra të tjera të vizualizimi.

Diagnoza radionukleide i teknolog veshkave kryer në departamentin e mjekësisë bërthamore, e cila ishte trajnimi i mëparshëm për të punuar me drogë radioaktive dhe pajisjeve dhe përpunimin e gjetjeve të dhënat e anketës. Teknolog është e nevojshme për të shpjeguar pacientit se si realizohet ekzaminimi, dhe përgjegjësitë e tij përfshinin futjen e një droge radioaktiv.
Të gjitha të dhënat dhe sëmundje historinë e pacientit në mënyrë që të përshkruajë me saktësi radyolohu transferuar specialistë, dhe pacientët mund të lexoni të dhënat diagnostike janë me mjekun tuaj, i cili i dërgoi ata në provë.Komplikimet pas inspektimit


Anketa e bazuar në mjekësinë bërthamore konsiderohet i sigurt. Radioaktive Ndryshe nga disa agjentëve kontrast të përdorura gjatë studimeve të X-ray, shkaku shumë të rralla të efekteve anësore. Ndikim të përhershëm në trupin e drogës radioaktive nuk po ndodh, për shkak se njerëzit janë të ekspozuar ndaj kalbet shumë shpejt dhe nuk do të bëjë ndonjë efekte funksionale në pëlhurë.
Pas futjes së këtyre presionit të drogës gjakut për disa kohë mund të jenë atje reduktohet ose, të rritet, dhe urinim.