Si është e veshkave transplantin anë pozitive


Indeksi artikull

Përgatitja për kirurgjiTransplantimi i një donatoriOperacionet inxhinieri në një transplantim të veshkave lidhurKomplikime të mundshmeVeshkave transplant - një operacion që është kryer për të zëvendësuar veshkën jo-funksionale të shëndetshme. Veshkave nga donatorët mund të merret nga të afërmit që jetojnë apo donatorë të vdekur.
Veshkave Transplantimi - është një lloj relativisht i kohëve të fundit i kirurgjisë. Tipar kryesor i këtij operacioni është se zbatimi i saj kërkon donatorin dhe pas heqjes veshkën nga e nevojshme për disa kohë për të ruajtur qëndrueshmërinë e trupit donatorit.


Zgjedhja e veshkave të donatorëve është kryer duke përdorur testet imunologjike. Për të ruajtur qëndrueshmërinë për jetën pas operacionit pacienti është në terapi suppresses sistemin imunitar, si dhe nën mbikëqyrje të vazhdueshme mjekësore.


Përgatitja për kirurgji


Para se mjeku shpjegon pacientit thelbin e manipulimit dhe të përgjigjet për ndonjë çështje e reja që lidhen me zbatimin e teknologjisë. Atëherë pacienti nënshkruan një formular të veçantë, të informojë pëlqimin për kirurgji transplantim të organeve.

Në qoftë se koha e transplantimit është kryer dializë, ju keni nevojë për të shpenzuar dhe vetëm para transplantimit. Organizata planifikuar operacion transplantin, që është një transplantin e lidhur, ju keni nevojë për tetë orë vidyazykatysya saj e vakt.
Për t'u çlodhur para operacionit, mjeku përshkruan pritjen qetësimin drogë. Nëse është e nevojshme, specialisti shëndetësor bën rekomandime të tjera.
Tipari kryesor i përgatitjes për transplantim të veshkave është nevoja për të zbatuar hemodializë kronike. Të metodave kirurgjikale të përgatitjes përfshijnë nephrectomy dypalësh, kryhet në rastet kur pacienti vuajtur nga një pyonephrosis infektuar, veshkave polycystic ose nephrolithiasis.

Nëse historia mjekësore e pacientit është ulcerated plagë para se ajo do të mbahet një operacion transplantin e veshkave realizohet pyloroplasty.
Aktualisht, për shkak të përparimeve në transplantin e veshkave mjekësi është mënyra më e përshtatshme dhe efektive për të ruajtur jetën e plotë të pacientit me një formë kronike të sëmundjes.
Transplantimi i organeve të donatorëve në mënyrë të konsiderueshme zgjat jetën e pacientëve dhe përmirëson cilësinë e saj, veçanërisht në njerëzit me patologji të rënda. Si glomerulonefriti, diabeti, pyelonephritis, nephrosclerosis, dhe polycystic eritematoz sistemik lupus.

Nëpërmjet teknikë të saktë të transplantimeve të veshkave, profesionistët përvojë mund të arrijë rezultate të mira.
Një pjesë e rëndësishme e suksesit - është për të parandaluar refuzimin e veshkave dhe me kompetencë të organizojnë rehabilitim pas operacionit dhe terapi organizatë që promovon shtypjen e sistemit imunitar. Për të përshpejtuar procesin e adaptimit të një organi të ri, monitorimi postoperative e pacientëve me veshkë të transplantuar, rregullim dozë është kryer vazhdimisht të shtypur sistemin imunitar e ilaçeve, emëruar edhe administrimin e barnave që përmirësojnë qarkullimin e gjakut në veshka dhe për të parandaluar formimin e mpiksjen e gjakut.Transplantimi i një donatori


Krahasuar me veshkat transplantimit të vdekur familja transplantimit të veshkave ka shumë avantazhe.
Nëse një person planifikuar një transplantim të organeve të lidhura, pra dhuruesi është një i afërm, operacioni i organizuar në mënyrë rutinore. Donatori potencial duhet të ketë të njëjtin grup të gjakut si pacientit dhe shëndet të mirë.Organ donatorëve gjithmonë në dorë, pra, mjekët janë në gjendje për të kryer trajnimin e duhur për funksionimin dhe donatorit dhe pacientit. Në këtë situatë, transplanti është kryer në mënyrë rutinore, në kohën e duhur, duke i lejuar në këtë mënyrë të minimizuar shfaqjen e komplikimeve serioze postoperative.

Veshkave, marrë nga donatori pothuajse gjithmonë funksionale dhe të shëndetshme. Kjo në mënyrë të konsiderueshme rrit shanset e mbijetesës për pacientët transplantuar marrje ryshfeti. Suksesi i transplantimeve të veshkave nga një i afërm është shumë më i lartë në krahasim me transplantimin kufomës organeve.
Tërheqja e gjallë transplantim të veshkave nga donatorët në justifikuar plotësisht për shkak të mungesës së organeve të vdekurish dhe rritjen e numrit të viktimave dhe personave në nevojë të transplantimit të veshkave.

Operacionet inxhinieri në një transplantim të veshkave lidhurTransplanti dhuruar veshkave kryhet si më poshtë: zakonisht merren veshkën e majtë, e cila është vendosur më pas në pjesën e djathtë të zonës çapokor pacientit. Operacioni për transplantim kryer në të njëjtën kohë për dhuruesit dhe pranuesit, dhe për këtë arsye, Dhoma operativ në të njëjtën kohë duke punuar dy brigada nga mjekë kirurgë, njëra prej të cilave heq veshkave dhe uretër nga donatori dhe tjetri në këtë kohë duke u përgatitur një vend për transplantim.
Kirurgu duhet të ndiqni me kujdes lirimin e thika vaskulare dhe përfundimin e saj, sa më pranë të jetë e mundur në lidhje me anije të mëdha. Nga teknikë kirurgjikale zbaton operacion vetë është procesi i alokimit këmbët vaskulare e ngjarjes dhe vendosjen e mëvonshëm të arteries anastomosis procesit të përzgjedhjes uretër veshkave dhe të lëvizin atë në fshikëz - është pika më e vështirë dhe të rëndësishme gjatë operacionit.
Transplantimi përfunduar procesin e restaurimit vazhdimësinë e uretrës. Kapaciteti transplantuar organi maksimal do të respektohet në 5-10 ditë pas transplantimit. Në procesin e shërimit pëlqyeshëm pacienti është lëshuar nga spitali pas 7-10 ditë pas operacionit. Shkarkohet donatorëve në ditën e dytë apo të tretë.
Njeriu me veshka transplantuar është nën mbikëqyrjen e specialistëve në vendosjen ambulatore brenda dy muajve. Monitorimi i gjendjes së shëndetit pas operacionit dhe vëzhgimit nga një mjek është vënë urinë rregullt dhe gjakun, studimet e nevojshme instrumentale dhe vizituar mjekun.Komplikime të mundshme


Për komplikimet e mundshme pas operacionit përfshijnë gjakderdhje, formimin urinar gyp, infeksion plagë dhe veshkat krevat. Ndonjëherë ajo është zhvillimi i dështimit të veshkave në refuzimin e organeve të donatorëve transplantin ose komplikime që kanë të bëjnë me mbajtjen e shtypjen e imunitetit.
Në 10 - 15% të mungesës së përkohshme mund të jenë funksionet e transplantin e veshkave nga degjenerimit bruto dhe patologjive të tjera.
Transplant operacion normale është restauruar në veshka është zakonisht dy javë. Në tërheqjes urdhër nga ajo produkteve azotike gjatë kësaj periudhe pacienti është kryer hemodializë.