Si është sëmundje renografiya veshkave dhe që ndihmon për të identifikuar


Veshkat Renografii - një metodë e X-ray shqyrtimit të veshkave duke përdorur komponentët radioaktive. Diagnostifikimi i tillë është organizuar pas injektimit intravenoz të një substancë radioaktive që akumulon në veshkat dhe ndihmon për të identifikuar autoritetin e patologjisë.
Kjo diagnostifikimi mundëson vlerësimin e funksionit të veshkave dhe shpejtësia e shkarkimit të urinës. Metoda e përdorur për të kontrolluar gjendjen pas transplantimeve të veshkave, si dhe për të vlerësuar dinamikën e procesit. Të gjithë pacientët me dëmtim të dyshuar në veshka lejohet të renohrafyyu. Me futjen e dozave të vogla të substancave radioaktive në këtë metodë nuk ka contraindications, pasi ajo nuk parashikon organizimin e trajnimit të posaçëm dhe merr rreth tridhjetë minuta. Në këtë drejtim, renografiya mbahet për të sëmurë rëndë.Kjo është e rëndësishme!
Shumica Radioisotope renography përdorur për të zbuluar komplikime të tilla si trombozë rindërtuar anijeve në periudhën pas operacionit.Çfarë është e bazuar në metodat e


Metoda Renography është i bazuar në vetitë e epiteli në tubthat veshkave hyppuran selektive nxjerrjen nga gjaku dhe pastaj të hequr atë nga trupi me urinë. Akumulimi dhe hypurna mëvonshëm tërheqja regjistruar përmes sensorë shkëlqim që janë të instaluar në veshkat, dhe merr formën e dy kthesa - një renohrammы majtë dhe të djathtë të veshkave. Studimi nuk është traumatike, nuk kërkon trajnim, nuk shkakton trupit rrezatimi.

Pavarësisht nga fakti se kjo është një metodë shumë e ndjeshme e diagnozës, regjistrohen ndryshime në funksionimin e grafikut vetëm uyazyka atë stenozyrovana veshkave arterie jo më shumë se gjysma. Në këtë skenar mund të jetë informacion i rremë.


Metoda e aplikimit


Radioizotopi renography përdoret për zbulimin e hershëm të shkeljeve të veshkave, për të vlerësuar dinamikën e proceseve të veshkave, monitorimin e kirurgjisë veshkave. Avantazhi kryesor qëndron në zgjidhjen e vlerësimin e të dy veshkat dhe të ardhshëm kthesa krahasuar simetri.

Segmente Ndryshimet mundësojnë për të vendosur nivelin e mosfunksionim të veshkave.
Shumica Radioisotope renography përdorur në lezione njëanshme e arteries veshkave. Pacientët që vuajnë nga glomerulonefriti dhe amiloidosis, i vendosur zakonisht lezione dypalëshe në formën e tipit kthesa parenhymatoznomu. Me zhvillimin e nephropathy gjithnjë në ndryshim dhe ul luhatjet kurbë sekretim gippurana ndryshim, dhe hiqet ajo bëhet e trashë. Si rezultat i kësaj diagnoze lejon për të zbuluar parregullsitë në trup për të diagnostikuar komplikime dhe zgjidhni trajtimin e duhur.Metoda e Zbatimit


Hulumtimet e kryera në një pozitë të ulur. Detektorë instaluar në lëkurën e veshkave, zemrës dhe të enëve të mëdha. Atëherë pacienti vena administruar hyppuran. Radyohraf pajisur me pajisje automatike që kthesa e përshkruajnë dinamikën e akumulimit dhe sekretim lakmusi për çdo kurbë veshkave, pastrimit të gjakut të substancave radioaktive.
Marrë pas imazhe diagnostike janë vlerësuar duke marrë parasysh formën kurbë dhe segmentet e saj. Këto përfshijnë segmentin sekretore lidhur me nxjerrjen e gippurana gjakut qelizave epiteliale me tuba. Vaskular segment - tregon pamja gippurana në enët e veshkave.

Segment nxjerrës - tregon izotop me urinë. Gjatë analizës imazhit duhet të marrë parasysh se arritja e nivelit më të lartë të kurbë në gjendje normale është tre - kater minutë e gjysmë të jetës që është përgjysmuar kur kurbë është 10-12 minuta. Përveç kësaj, dallimi në mes të kthesa për kushtet specifike në mes të dy veshkat nuk duhet të jetë më shumë se 20%.
Koha e maksimale heqë kurbë tregon normën e sekretimit në veshka - ato mund të jenë normal ose shumë i ngadalshëm. Gjysmë gippurana nga trupi lidhen me vlerën e intervalit kohe gjatë së cilës lartësia kurbë amplituda është reduktuar me gjysmë krahasuar me lartësinë maksimal. Kjo shifër tregon tajitje e gippurana shpejtësi në veshka, statusin e shkarkimit të urinës.

Kurba e pastrimit të gjakut tregon totale funksionin e veshkave shtetëror-pohlotytelno nxjerrës.Pastrimin shumë i ngadaltë i gjakut të substancë injektuar radioaktive ndaj saj është një shenjë e pranisë së dështimit të veshkave të pacientit. Në të njëjtën kohë regjim ndjeshmëri të lartë e bën të mundur për të manifestuar jo vetëm ndarjen klinikisht e dështimit të shtetit në funksionin e veshkave, por edhe dështimin e heshtur në momentin e ekzaminimit ende nuk shfaqet.
Për pastrimin e duhur të gjakut të gjakut deshifrim duhet të llogarisin përqindjen e amplitudë të kurbës në një pikë në anketën e gjashtëmbëdhjetë minuta dhe amplitudë të kurbës në një pikë në sondazhin e katërt minutë. Në funksionet normale dhe të pandryshuara nxjerrës i përgjithshëm raporti i veshkave nuk është më i madh se 50%. Në pastrimin e kundërt situatën e gjakut është shumë i ngadaltë, për shkak të manifestimit të pamjaftueshmërisë renale.


Kjo është e rëndësishme!
Në trombozë të plotë, mbyllje arterial i veshkave manifestuar afunktsyonalnыy tipit kurbë, e cila karakterizohet nga një rënie e mprehtë në sasi segmentin e anijeve duke rritur mungesa totale e kurbë sekretore dhe rënien e saj në fazën nxjerrës.

Kjo metodë e diagnostikimit është më objektiv, të sigurt dhe të lira, ndihmon përcaktuar cilësinë e veshkave dhe traktin e sipërm urinar.