Siç është shpallur dystopia legenit veshkave


Vend jonormal ose topografi dystopyey konsiderohet një shkelje të një ose të dy veshkat, duke rezultuar në trup zhvendosur më të lartë ose më të ulët pozicionin e fillimit. Shfaqjes së sëmundjes në çdo 800-1000 sapolindur të të dy gjinive.


Llojet dhe klasifikimi


Dystonia është rezultat i një kthesë të gabuar dhe të zhvendoset legen veshkave në rajonin e mesit. Ajo është klasifikuar nga niveli në të cilën veshkat zhvendosjes ndalur deri:legenit;
sacroiliac;
mesit;
kraharorit (një lloj të veçantë të vendndodhjes anormal që ndodh për shkak të migrimit të tepërt të veshkave).

Dystopia është gjithashtu i njëanshëm (homolateralnaya) ose bilaterale.
Bilateral shumë më rrallë, por më shpesh është kryqi. Kryq karakterizuar në atë që uretres la veshkave derdhet në fshikëz te duhur dhe anasjelltas të.
Dystopia legenit veshkave rrallë se sacroiliac, por është më shumë klinikisht të rëndësishme për shkak të shumëllojshmëri të manifestimet e tij. Nga ana tjetër, veshka e drejtë dystopia legenit është diagnostikuar më shpesh se të majtë. Arterie renale me vendndodhjen e legenit veshkave larg nga arterie çapokor brendshëm në vend të aortës. Veshkat në një e dhënë e vendosur anomali në hapësirën Dagllas në femra (ndërmjet rektumit dhe mitrës), dhe në meshkuj ndërmjet fshikëzës dhe rektumit. Një dystopiya veçantë tipar uretër veshkave legenit është shkurtuar.Siç është sëmundja?


Për shkak të karakteristikë e një veshkë mund të ndodhë në pacientët pas ankesave: dhemb dhimbje në rajonin e mesit, çrregullime menstruale, kapsllëk shpeshtë, dhimbje barkut shurdhër, vjellje, çrregullime dizuricheskie, sëmundje në mëngjes në shtatzëna grave rritet, dhimbje në gratë gjatë seksit akt.
Të gjitha këto simptoma mund të zhvillohen në mungesë të ndryshimeve patologjike në dystopyrovannoy veshkave. Zhvillimi i simptomave për shkak të presionit të ushtruar mbi indet përreth veshkave dhe organeve (sympatycheskoe legenit pleksus, arterie çapokor dhe venë, rektumit, fshikëz, mitrës dhe shtojca). Gjithashtu njëanshme dystopia legenit veshkave gabimisht të merret si krijimi vëllim, për shembull, një tumor i vezores.

Shumëllojshmëria e manifestimeve të forcave të veshkave dystopiya legenit kryer laborator të shumta dhe metodat instrumentale.Metodat e përdorura për diagnostifikim:Rishikimi pacientit. Kur zorrës së trashë (burrat) dhe ekzaminimit vaginal mund të zbulojë ulur arsim të dendur, e cila është në meshkuj ndërmjet fshikëzës dhe rektumit tek gratë, mitrës zonë zorrës së trashë.
Në radiographs thjeshtë e legenit mund të zbulohen vendosur saktë veshkën Shadow.

Ultratinguj. Në veshkave fotot me ultratinguj mund të jetë i rrumbullakët, rrafshuar apo dolchatoy. Porta veshkave përballet anteriorly. Bali nuk mund të jetë krejtësisht apo kanë të njëjtat dimensione vertikale dhe horizontale. Ndryshe ulur veshkave uretër shkurtër në mënyrë të qartë të dukshme dhe të reduktuar në masë të madhe në anije madhësi.
Urography nxjerrës dhe reaksionar për të përcaktuar llojin dystopiya, arkitekturës trupin njëanshëm, prania ose mungesa e çrregullimeve urodynamic.
MRI. Ju lejon të përcaktojë vendndodhjen e veshkave për të vlerësuar strukturën dhe ndërveprimin e saj me organet tjera.

Angiografia renale zbulon ndryshimet topografike e anijeve.
Testet laboratorike për vlerësimin e përqendrimit dhe funksionin e veshkave nxjerrës.Diagnoza e dystopiya legenit veshkave kryer për të identifikuar ndryshimet patologjike në trupin e zhvendosur, dhe diagnozën diferenciale me sëmundje të tjera (mosveprim, tumoret legenit dhe të tjera).


Trajtimi i sëmundjes


Trajtimit në vendndodhjen e veshkave parregullt e ndarë:konservator;
kirurgji.
Trajtimi Konservatore synon përjashtimin e infeksionit në autoritetin dystopyrovannom parandaluar formimin e gurëve në veshka apo tërheqjen e tyre në kohë.
Trajtimi kirurgjik është i nevojshëm në rast të komplikimeve dystopiya hydronephrosis legenit, plagosje veshkave. Në raste të rralla, kirurgji është e nevojshme - nephrectomy (në fund-fazë dështimi kronik i veshkave).