Si të dukshme karakteristikat e moshës veshkave


Trupi i njeriut është vazhdimisht në ndryshim. Prandaj, ndryshimet janë pasqyruar dhe veshkat. Mosha karakteristika veshkat janë të klasifikuara sipas moshës së personit. Formimi i plotë i sistemit urinar vjen në njëzet vjet, dhe pas tridhjetë viteve festoi plakjen e saj.


Si buds zhvillohet në periudhën e paralindjes


Në periudhën e paralindjes buds tre faza themelore të zhvillimit, përkatësisht:Pronephros
Primar.
Final.Për javën e tretë të zhvillimit të fetusit fillon formimin predpochek. Në javën e katërt të zhvillimit të fetusit formuar veshkën primare. Pastaj, në muajin e dytë të zhvillimit të fetusit zhvillon dhe veshkave mesëm. Përfundimtar është i vendosur në zonën e legenit dhe ka një numër të madh të tubthave gjakut dhe glomeruli. Por nga koha fëmija është i lindur buds të fillojnë të punojnë, sepse të gjitha produktet e mbeturinave excreted fetusit nëpërmjet placentës.
Si buds zhvillohet në fëmijët


Çdo lartë është e mbuluar me buds membranë porsalindur fijor. Ajo ka një formë të rrumbullakosura dhe të duket si një neoplasms kodrinore. Kjo ndodh nëpërmjet strukturës dolchatoy, sepse substanca cortical nuk është zhvilluar ende plotësisht. Formimi kuptimplotë ndodh në dhjetë vjet, dhe tuberosity është tashmë në 2-4 vjet.


Në veshkave porsalindur është në lidhje me madhësinë e 4 cm në gjatësi, rreth 2 cm të gjerë dhe rreth 2 cm në trashësi. Në vitin e parë të jetës, ata rriten pothuajse dy herë si një tjetër tipar i veshkave të sapolindur - zgjeruar legen e saj. Trashësia e palcës është rreth 8 mm dhe lëvore - 2 mm. Me moshën, trashësia e lëvore rritur katërfish, dhe palca - dy herë.


Kjo është e rëndësishme!
Rritjet e veshkave në madhësi, në vitin e parë të jetës dhe në vitet e para të rritjes së jetës është për shkak rritja e palcë të trupit, e cila formohet vetëm 12 vjeç, dhe është për shkak të rritet në rritjen e shtresës së veshkave cortical. Shtresë tape rritet, kështu që tubtha skajshme dhe proksimal të rritet në gjerësi dhe gjatësi.

Në vitet e para të jetës në veshka praktikisht asnjë yndyrë kapsule, ajo zhvillon vetëm 6-7 vjet dhe pastaj gradualisht trashet. Trashje e kapsula yndyrore është 50 vjeç, dhe në kapsulë moshë të vjetër, në të kundërtën, holluar shumë dhe mund të zhduken tërësisht.

Fëmijët futje shumë e rrezikshme e pamjaftueshme e lëngjeve në trup. Ndryshe rritur në një fëmijë me sasi të pamjaftueshme e ujit të lëngët të mbyllur në përbërjen e strukturave qelizore nga inde fillon për të hyrë në gjak, kështu që fillon sosje e lëngjeve indore dhe shqetësimit të metabolizmit.


Plakjes veshkat proces

Aging veshkave është për shkak të dy proceseve paralele në zhvillim skleroza dhe zvogëlimin e shkallës së filtrimit në glomeruli veshkave. Pas tridhjetë vjet norma e proceseve të filtrimit ulur me 7 ml për çdo dhjetë vitet e ardhshme. Proceset sklerotike quhen nephrosclerosis. Thelbi i nephrosclerosis është nephrons vdesin dhe zëvendësohen nga ind lidhës. Deri në shtatëdhjetë vjet në nephrons veshkave është vetëm gjysma, dhe kjo dukshëm më e dendur.

Proceset sklerotike provokojnë shqetësime të presionit të gjakut, siç ka malabsorption e natriumit dhe ujit, dhe se rregullatorët kryesore të presionit. Nëse veshkave keqe mban natriumi, ajo fillon zhvillimin e arterial hipotension - rënie në presionin e gjakut.
Moshës lidhur me ndryshimet në rrugën veshkave ngadalësimin e qarkullimit të gjakut, kështu që sistemi imunitar përkeqësohet brenda tyre. Pra, ndodh për shkak të faktit se qelizat mbrojtëse të gjakut me më pak depërtojnë në trup gjatë inflamacionit në to. Për shkak të përkeqësimit të lezioneve imune infektive në person të moshuar të vështira për të trajtuar dhe ndodhin shumë më të gjatë. Shumë shpesh ndikohen gjithashtu nga kronike pielonefrit formë të veshkave.


Kjo është e rëndësishme!
Ajo rezulton se me moshën sistemin nxjerrës të njeriut, të tilla si veshkat bëhet shumë e ndjeshme. Kjo duhet të merret parasysh për hotelieri dhe mënyrën e jetesës e duhur. Është e rëndësishme të theksohet se në çdo periudhë mosha korrigjimin e nevojshëm të disa momente të jetës njerëzore në mënyrë për të parandaluar dëmtimin.