Si lloje të ndryshme të manifestohen nephropathy veshkave, procesit terapeutik


Nefropati quhet një grup i sëmundjeve që dallojnë në shkaqet dhe rrjedhën e tyre dhe që rrjedhin nga shkeljet e proceseve metabolike në trup. Llojet e nephropathy veshkave varet nga manifestimet e veçanta të shkatërrimit, beriberi, hipoksi, etj të kontribuojë në zhvillimin e sëmundjeve.
Në nephropathy është struktura dëmtime në veshka dhe përkeqësuar funksionin e veshkave. Nefropati mund të jetë i trashëguar primare ose sekondare, dmth fituar.
Si rezultat i nephropathy progresiv mund të jetë një rrezik se do të jetë një formë e dështimit kronike të veshkave. Çfarë është në fazat e hershme të zhvillimit të asimptomatike, e cila është veçanërisht e rrezikshme për shëndetin e njeriut.
Shkaqet dhe llojet e nephropathy


Për shkak të faktit se nefropati nuk është një sëmundje, por më tepër është rezultat i proceseve të tjera të sëmundjes, ka shumë arsye për zhvillimin e saj - ilaçe të gjatë, dehje me metale të rënda, efektet e rrezatimit në trup, metabolike, proceset neoplastike ndikim toksina në anomalitë strukturën e trupit të veshkave dhe të kanaleve urinare.
Shkëmbimi ose nefropati dismetabolic është një plagë e veshkave që ndodh për shkak të çrregullimeve metabolike. Kjo patologji është e zakonshme në praktikë pediatrik, që nga çrregullime metabolike urina vërejtur çdo fëmijë të tretë.

Në gjendjen normale në urinës excreted nga trupi një sasi të caktuar të kripërave. Njëkohësisht, urinë nuk humb transparencën e saj, dhe kjo nuk paraqet grimca të huaj. Në kryerjen ekzaminimet mikroskopike të urinës, ka Kristal kripë. Në varësi të përqendrimit të kripërave mjeku vendos për praninë e patologjive të tilla si shkëmbimi nefropati veshkave.
Nëse një nefropati këmbimit fëmijë mbetet konstante, dhe vendos mjeku faktin se të afërmit vuajtur nga gurët në veshka, ju keni nevojë për të kryer disa masa parandaluese dhe kurative. Sekretim tepërt kripë me urinë konsiderohet si një faktor rreziku për formimin e gurëve në veshka.

Oxalate kalcium shpesh nephropathy-- gjetur në fëmijët, dhe zhvillimi i saj mund të lidhen me çrregullime metabolike e oxalate kalcium. Oxalates të hyjë në trupin me ushqim dhe të sintetizuara nga trupi.
Arsyet për formimin e oxalate janë:Përqendrimet e larta të oxalate në ushqim konsumuar.
Patologjia zorrë - koliti ulcerativ, anastomoses zorrëve, etj
Prodhimi i lartë oxalate në trup.Oksalatnaya nefropati - patologji multifactorial. Sipas burimeve të ndryshme faktor trashëguar në zhvillimin e nephropathy oksalatnoy deri në 75%. Por përveç shumë gjenetike predispozicion varet nga efektet në të ushqyerit e trupit, stresi, mjedisi, etj

Shenjat e para të sëmundjes janë formuar pavarësisht nga mosha, dhe mund të ndodhë edhe në foshnjat. Shpesh sëmundja është diagnostikuar në 5-7 vjet në identifikimin e një urinës Kristal oxalate, disa proteina, eritrocitet dhe leukocite. Gjithashtu, një rritje në dendësi e urinës të largët.
Oksalatnaya nefropati zakonisht nuk ndikon në zhvillimin e përgjithshëm të fëmijëve, por ato mund të jenë një vegjetative-vaskulare distonia, trashje, tendenca për të ulur presionin e gjakut dhe dhimbje koke. Periudha e llogarisë përkeqësim në kohën e pubertetit, dmth të moshës 10 deri 14 vjet për shkak të ndërprerjeve të hormoneve në trupin e një të riu.

Përparimi i kësaj sëmundjeje mund të shkaktojë gurë në veshka, zhvillimin e inflamacionit në rastin e infeksionit bakterial shtesë.
Fosfat nefropati - e zakonshme në patologji, i shoqëruar nga çrregullime metabolike e kalciumit dhe fosforit në trup. Një shkaku kryesor i infeksionit konsiderohet sistem kronike urinar.
Shpesh shoqërohet nefropati fosfat, oxalate kalcium, por kjo situatë duket të dobët.
Uratnaya nefropati - është metabolizmin e acidit urik. Për një ditë trupi i njeriut prodhon deri në 1.000 mg e urinës, një e treta e kësaj shume është i sekretuar në zorrë, ku bakteret është shkatërruar. Një pjesë tjetër është filtruar në veshkat dhe thithur mbrapa, por vetëm rreth 12% të prodhimit të përgjithshëm në urinë.

Nefropati uratnaya Primar shkak trazirat trashëgueshme metabolike urinës.
Nefropati mesëm uratnaya zhvillohet si një komplikim të patologjive të tjera, është rezultat i marrë medikamente të caktuara ose mosfunksionim renale tuba ose për shkak të shkeljes së vetitë fizike dhe kimike të urinës. Depozitimi i kristaleve urate në formimin e indeve të veshkave provokon inflamacion dhe përkeqësimin e veshkat. Simptomat e para të janë tashmë në fëmijërinë e hershme, por mjekët më të nxjerr në pah sëmundje fshehur.

Në kryerjen urinalysis zbuloi praninë në të të një numri të vogël të qelizave të kuqe të gjakut dhe proteina. Në përqëndrime të larta të urinës urate bëhet ngjyrë tulla.
Shkelja këmbimit cystine. Cystine konsiderohen produktet e metabolizmit aminoacideve quhet metionine. Ka dy arsye kryesore për rritjen e përqendrimit të cystine në urinë - është një tepërt në qelizat e veshkave apo shqetësimit të reuptake cystine në tubthave veshkave.Cystine akumulon në qelizat për shkak të defekteve gjenetike. Shpesh akumulimi brendaqelizor cystine nuk është vetëm në veshka, por edhe në shpretkë, mëlçi, palcës së eshtrave, nyjet limfatike, qelizat periferike të gjakut në muskujve dhe indeve nervore dhe organet e tjera.

Cystine shkelje reuptake gjenden në tubules veshkave për shkak të proceseve të trashëguar transportit defekte aminoacidet të tilla si arginine, cystine, lysine dhe Ornithine përmes mureve qelizore.
Nëse nefropati metabolike fillon të përparojë pa marrë parasysh shumëllojshmërinë e saj. Pra, janë simptomat e gurëve në veshka, në rastin e infeksioneve bashkimit - inflamacion i veshkave.


Trajtimi dhe diagnoza e nephropathy


Procesi i diagnozës është i bazuar në studimin e sëmundjes klinike, të dhëna, testet laboratorike, ultrazërit. Nëse është e nevojshme, zbatohet metoda më të sofistikuara dhe të saktë instrumentale të diagnozës.

Mjekimi kryhet në spital dhe po zbaton masa për të siguruar për eliminimin e faktorëve shkakor, terapi zbatimit simptomatike, dmth restaurimin e presionit të gjakut, eliminimin e ënjtje, diuresis dhe normalizimin e homeostasis gjakut.