Si për të bërë një e shtënë në mollaqe


Shumë prej nesh kanë pasur të bëjnë injeksione intramuskulare, apo e bëri të afërmit tanë. Dikush shkoi në klinikë disa herë në ditë, dikush erdhi në shtëpi infermiere, dikush e bëri veten e tij, dhe dikush do të jetë i lumtur dhe nuk e di: se si të vënë një e shtënë në vithe apo frikë. Kjo frikë nuk janë të pabaza, sepse topi i gabuar në mollaqe mund të çojë në komplikacione të pakëndshme. Për të shmangur ato, ju duhet të ndiqni disa rregulla.

Si për të vënë një e shtënë në mollaqe?
Para se manipulimi duhet të lani duart tuaja tërësisht me sapun dhe trajtoni ata me antiseptik. Duke marrë një enë të vogël me drogë, ai gjithashtu duhet të fshihen me alkool, dridhen, pidpylyaty dhe të ndërpresë tip. Pas fituar ilaçe në shiringë, ju vënë atë vertikalisht deri gjilpërë dhe nxitjen e kumarxhi, shtytje nga flluska e ajrit me anë të gjilpërës në pamjen e pikave. Para se të bëni një e shtënë në vithe, ndryshimi i gjilpërës nëse përdoret shishe me një mbulesë gome.Ku dhe si për të bërë një e shtënë në mollaqe?
Pacienti duhet të vihet në një sipërfaqe horizontale. Nga mollaqe prodhojë kryq imagjinare që ndan atë në katër pjesë. Kuadratin e sipërm të jashtëm me kujdes fshij alternuar dy shtupë pambuku ngjyhet me alkool. Merrni një shiringë në dorën e djathtë dhe mollaqe majtë shtrihet lëkurën në vendin e injektimit. Holding shiringë në një kënd prej 90 gradë në sipërfaqe, me forcë të futur një gjilpërë në muskul në 3/4. Ngadalë futur drogë, atëherë lëvizjet shpejtë tërheqë shiringë dhe fshirje të lëkurës presion për shtupë vendin e injektimit për një kohë.

Vendosjen e teknologjisë në injeksione bythë vajzave nuk është e ndryshme nga vendosja Ukolov të rinj, që nuk varet nga gjinia.
Ju nuk mund të përdorni shiringë dhe gjilpërë përsëri!

Shtënë në fëmijët vithe
Ne duhet të kujtojmë se fëmijët janë shumë të frikësuar të injeksioneve, për shkak se para se injektimi i një fëmije duhet të jetë të qetë dhe të përshtatur në përputhje me rrethanat. Nëse bëjmë një e shtënë në fëmijët vithe, lëkura në vendin e injektimit nuk duhet të shtrihet dhe compress në mes gishtat tuaj.

Pasojat e injeksioneve në mollaqe
Vendosja injeksione në mollaqe mund të kenë efektet dhe ndërlikimet e mëposhtme:


 • shfaqja e infiltrimit në vendin e zgjidhjes;

 • abscesi postin'yektsiynyh;

 • hematoma;

 • yndyrë ose emboli ajri;

 • gjilpërë zhgënjim në indet;

 • mpirje në mollaqe dhe këmbët të gjitha;

 • reaksion alergjik përfshirë anaphylaxis;

 • Pacienti i infektuar nga ndonjë sëmundje dhe të tjerët.


 • Shumica e injeksioneve mollaqe lënduar. Kjo është për shkak të lëndimit të indeve, kur hyjnë në gjilpërë dhe ndikimin mbi to të drogës. Dëmtimi në enët e gjakut gjatë injektimit mund të çojë në formimin e gjakderdhje (hematoma). Vula dhe infiltrimi mund të ndodhë me resorption injektuar substancave dhe anëtarësimit infeksionit të dobët inflamacion mund të ndodhë deri në një absces që kërkon trajtim kirurgjik. Për të parandaluar ndërlikimet inflamator, duhet të ndiqet me kujdes asepsis gjatë manipulimit, mos prekni gjilpërë për objekte të huaja, të trajtojë vend dhe injeksion, dhe përdorimin e gjilpërës e gjatësi të mjaftueshme për substancë medicinale mori në muskul në vend nën lëkurë. Para se të bëni një e shtënë në vithe, vaj duhet të jetë zgjidhje ndezur në rozsmoktuvalysya më të mirë. Për të parandaluar emboli yndyrë pas hyrjes gjilpërës duhet të tërheq mbrapsht pak dhe butësisht duke tërhequr mbi kumarxhi, sigurohuni që ai nuk është në një enë gjaku.

  Në qoftë se një e shtënë në vithe merr një ajër pak me mjekësi - kjo nuk është e tmerrshme, ajri do të zgjidhë në indet. Por është më mirë për të ndjekur rregullin e injeksioneve dhe para se të vënë një e shtënë në vithe, humbasin të gjitha flluska e ajrit nga shiringë.
  Në qoftë se manipulimi është kryer vrazhdë dhe i shoqëruar nga i papritur tkurrje të muskujve refleks, gjilpërë mund të ndërpresë. Ju mund të kenë nevojë kirurgji urgjente për nxjerrjen tip thyer off. Për të parandaluar këtë, ju keni nevojë për të bërë injeksione me pacienti shtrirë - kështu që ai të mund të pushojnë mirë. Gjithashtu a hala zhgënjim mund të ndodhë për shkak të defektit.

  Nganjëherë pacienti ankohet se gomar e tij mpirë pas injektimit. Ky ndërlikim mund të ndodhë në qoftë se prekur sciatic nervore. Për të shmangur këtë, ju duhet të mbani mend se si të thes një e shtënë në vithe, duke zgjedhur vendin e administratës sipas rregullave vendosjen injeksione.