Si të njohin Hepatiti viral në njerëzit


Nuk është sekret se njeriu gjithmonë ka jetuar hepatiti A, B dhe C. Megjithatë, në botën e sotme në mënyrë të konsiderueshme rrit numrin e njerëzve të infektuar nga sëmundja.
Ky artikull do t'ju ndihmojë të mësoni më thellë rreth asaj se si të njohin hepatitit tek njerëzit. Rreth sëmundjeve virale, sidomos të tilla si hepatiti, tani e njohur pothuajse çdo gjë. Për shembull, hepatiti "A". Bien mikroorganizmave tij për njerëzit përmes ushqim dhe pije. Dikush infektuar mund. Trajtohen keq apo enët nekypyachenaya ujit janë rezultat i sëmundjes, e cila ndodh mjaft e vështirë. Avantazhi i vetëm që hepatiti "A" i nënshtrohet trajtimin e duhur dhe përfundimisht të zhduket pa lënë gjurmë, pa kaluar kronike.


Si të njohin hepatitit viral "B"? Infeksioni zakonisht ndodh përmes gjakut apo kontakti seksual. Kjo hepatiti në njerëzit mund të shkojnë kronike. Treat Hepatitit "B" është e vështirë. Barna antivirale vetëm të pengojnë procesin e riprodhimit të virusit, dhe nuk kontribuojnë për një shërim të plotë. Nëse kaloni Hepatiti kronik, pasojat çojë në kesh dhe ndonjëherë kancer të mëlçisë. Më paradoksale se hepatitit "B" mund të transmetohen në dëmet të ndryshme mukozën ose lëkurë. Kështu ndodh gjatë tattooing, duke bërë manicures, Alternative, një karrige dentisti, etj Sot, zhvilluar vaksinat veçanta që mbrojnë njerëzit kundër hepatitit "B".


Si të njohin Hepatiti viral "C"? Hepatiti "C", duke e mbajtur ritmin me AIDS, është e vështirë për të kuruar. Një total prej 20-30% të menaxhuar për të mposhtur sëmundjen. Sigurisht, nuk besoj se hepatiti "C" e pashërueshme. Megjithatë, trajtimi i saj është një kohë të gjatë dhe është shumë e shtrenjtë. Infektuar me hepatitin "C" ndoshta përmes gjakut, të varur kryesisht drogës që vuajnë nga kjo sëmundje. Fakti më pak e zakonshme e kontraktimit të sëmundjes me anë të organeve seksuale. Hepatiti "C" të bëhet kronike në 70-80% e njerëzve të infektuar.

Për fat të keq, vaksina kundër hepatitit "C" për momentin. Gjëja e trishtuara është se sëmundja shfaqet pa asnjë simptomë dhe kjo mund të gjenden mjaft nga aksidenti, duke bërë hulumtime.

Ka forma të tjera të hepatitit, por në vendin tonë në praktikë mjekësore, ata nuk do të ndodhë.
Për të mbrojtur veten e tyre duhet të konsultoheni me një mjek përpara se një udhëtim në një vend, tropikale ekzotike. Ju duhet të dini se në vendet e dominuar nga hepatiti "E", dhe kjo mund të infektohen shumë e thjeshtë, ashtu si të infektuar me Hepatitin "A" me anë të ujit dhe ushqimit.

Le të shikojmë në simptome pas infektimit me hepatit "A".
Simptomat e para mund të duket një muaj pas infeksionit. Periudha e inkubacionit zgjat 15 dhe 50 ditë.
Fillojnë të tregojnë simptome tipike: gjendja e keqe, errësuar të konsiderueshme të urinës. Urinës si çaj të fortë dhe të fuqishëm shkumë. Kur dikush sheh devijimi i tillë duhet menjëherë të kërkojnë kujdes mjekësor.

Simptomat tipike të hepatitit "A" është: shfaqja e etheve, të vjella, vjellje, ndjenja e shurdhim në stomak, në sektor të sipërme të djathtë. Personi ndjen lodhje, urina vërejtje të ashpra errët, feces tij zbardhur, sclera të verdhë, lëkurë. Kur një kusht verdhëz përmirësuar disi.

Po kështu janë të gjitha hepatitit akut. Është e nevojshme për të bërë një numër të testeve për të zbuluar ato.
Për të bërë një diagnozë, ju keni nevojë për të sqaruar historinë epidemiologjike: i vendosur, ku njeri ishte muajin e kaluar se ushqimi i konsumuar se ujit të pijshëm në kontakt me pacientët me verdhëz dhe më shumë. Mjeku është e nevojshme për të zbuluar shenjat e dehjes, mostretje, prania e temperaturë të lartë, ethe, verdhëz. Nuk janë antitrupat në gjak në lidhje me imunoglobulinave. Ne kemi nevojë për të shqyrtuar në mënyrë të qartë testet biokimike dhe të përgjithshme të gjakut. Gjithashtu të mbajë shënuesve koagulimit, urinalysis, analiza.

Nëse doni të dini se si të njohin hepatit në njerëz, ne duhet të kujtojmë se ethe, dhimbje koke, vjellje, lodhje, dhemb joints, të vjella, të verdhë tepruar - janë simptomat kryesore të hepatitit viral. Mbi të gjitha, përcaktimi kohë të HCV specifike.
Ndonjëherë sëmundja është jo yellowing, në këtë rast, edhe një mjek i aftë menjëherë të dalluar hepatitit nga një të ftohtë të zakonshëm.

Ju duhet të shohim dallimin në mes ARI dhe hepatitit. Në ARI, në qoftë se temperatura zvogëlohet, pacienti ndihet më mirë dhe për të përmirësuar hepatit nuk ndodh. Në pacientët me hepatit, madje edhe në temperatura të ulëta, nuk ka oreks, ka përzier, parehati të barkut, përgjumje dhe dobësi. Nga forma e pacientit anicteric mund të transmetohen edhe pas largimit të karantinës. Format Anicteric e hepatitit vështirë për të gjetur vetëm urinimit. Ajo duhet të bëjë kimi gjakut. Vetëm ai do të konfirmojë një virus. Hepatiti viral shkëlqyer diagnostikuar në njerëz ultrazërit (SHBA). Ky studim ndihmon për të njohur më të saktë shenjat e hepatitit që janë të vështirë për të zbuluar nga inspektimi normal. Ultratinguj tregon një mëlçi të modifikuar, ngushtim hepatik mënyrë, shenjat e inflamacionit të fshikëz e tëmthit, pankreasit, zgjerimi shpretkë, steatoza. Është e rëndësishme në të hepatitit viral shqyrtojnë pjesë të indeve të mëlçisë, veçanërisht në format kronike. Feta indeve të mëlçisë gjilpërë shpuese nxjerrë, një procedurë të quajtur - biopsia gjilpërë. Kjo është mënyra më efektive e diagnostikimit të hershëm. Ndryshimet në të mëlçisë mund të fiksohen vetëm në proces, pasi mëlçisë ka aftësinë për të rimarrë.


Hepatiti viral - është një sëmundje shumë e rëndë. Ai vuan nga mëlçisë. Nëse virusi mori në trup, yyazytsirnist i sëmundjes është 95%. Nëse sëmundja nuk është zbuluar në një fazë të hershme, ajo mund të çojë në pasoja shumë negative. Nëse ka pasur simptoma, nxitojnë te mjeku.