Si të njohin dhe për të parandaluar sëmundje mendore


Disa njerëz kanë rritur sensibilitet për sëmundje mendore dhe shfaqjes së rregullt të simptomeve dhe mendimet për vetëvrasje mund të çojë në pasoja të pakthyeshme. Në rrezik janë ata të cilët janë të prirur për stres të shpeshta që kanë aktivitete profesionale që kanë të bëjnë me tension të vazhdueshëm nervor dhe eksitim. Përveç kësaj, psikologët thonë se çrregullimet mendore janë të zakonshme në mesin e të profesionit mjekësor. Por si për të njohur dhe për të parandaluar nevojën sëmundjes mendore të dinë absolutisht të gjithë, sepse ata mund të fillojnë me një simptome të padëmshme.


Sëmundjet mendore të ndodhë në njerëzit kundër sfondit të çrregullime nervore që lidhen me jetën personale me aktivitetin e profesional, me çështjet financiare. Aftësia për të vëzhguar veten dhe shëndetin e tyre ju lejon të kontrollit të sëmundjeve dhe zhvillimin e shteteve të pakthyeshme të rrezikshme.
Shkaqet e çrregullimeve mendore dhe sëmundjet mund jo vetëm të stresit dhe përçarje e sistemit nervor dhe trurit. Ata mund të provokojnë dhe infeksioneve të ndryshme.

Sëmundje mendore mund të identifikohen nga simptomat e mëposhtme:

- agjitacion e vazhdueshme dhe konfuzion; rritjen e aktivitetit fizik;
- shkelje e rend gjuha, humbje e mendimeve, abuzojnë strukturën gramatikore,
- shprehja e agresivitetit është zëvendësuar me një sulm të papritur të fun, dhe anasjelltas;
- shfaqja e halucinacioneve dhe gabime memorie; iluzionet (disa ide, argumentet dhe konkluzionet nuk korrespondojnë me realitetin, të marrë posedimin e vetëdijes njerëzore, ata nuk mund të heqin qafe e. Kjo është obsessions aq të rrezikshme, Rethinking i tyre i vazhdueshëm çon në depresion dhe çrregullimeve mendore shkaktojnë).

- depresioni dhe gjendja ekstreme emocionale;
- gjendja e ankthit, tensioni.

Njohin dhe për të parandaluar psikikë e sëmundjes është jashtëzakonisht e vështirë. Kjo sëmundje specifike që kërkojnë pjesëmarrjen e ekspertëve. Opsionale simptomat e mësipërme janë tregues të çrregullimeve mendore, por në 90% të rasteve ata paraprijë çrregullime.

Sëmundje mendore tolerohet jashtëzakonisht e vështirë. I njohin ato, ju shpesh mund të ketë gjendjen e konfuzionit dhe paaftësia për t'u përqëndruar. Njeriu në këtë mënyrë nuk mund të kuptojnë se po ndodhte atij, frikë për gjendjen e tij, e cila mund të çojë edhe në zemërim e tij. Ngjarjet që ndodhin rreth e rrotull të duket e çuditshme, e pakuptueshme, ndonjëherë të rrezikshme, sepse njeriu sëmundje mendore e të cilit fillojnë, përgjigjet atyre në mënyrë adekuate, dhe nuk është e qartë për të huajt. Përgjigja për vërejtjet e të tjerëve gjithashtu mund të jenë të paparashikueshme. Kuptimi Misrecognition atë që ata thonë në lidhje me njerëzit të çon në personin tërbimit me çrregullime mendore. Në disa raste, ju mund të shikojnë si njeri fuqishëm duke u përpjekur për të kuptuar se çfarë ka thënë ai, duke hezituar shprehur, fjala e tij bëhet i veçoj. Duke parë këto simptome në familjarët e tyre, të jetë i sigurt për të të treguar atyre te mjeku.


Shenjat e çrregullimeve mendore mund të jetë një shtet i vazhdueshëm i frikës. Njeriu duket se dikush i ka ndjekur edhe e quan atë të frikshme dhe të shkaktojnë frikë. Njeriu duket se gjithkush është duke folur në lidhje me të, duke u përpjekur të dëmtojë ose të ofendojë. Kështu që ai kishte për të mbrojtur veten në mënyrë agresive dhe të përshtatshëm.
Në karakteristika të tjera, të cilat mund të njohin dhe për të parandaluar sëmundjet e psikikë, është atribuar një aftësi të jashtëzakonshme dhe talentet, të tilla si aftësia për të shëruar, të sigurojë, zgjasin jetën, për të udhëhequr të gjithë botën. mbi bazën e ndryshimit të besimit dhe sjelljes së një njeriu që imagjinon veten një "e madhe dhe unike."


Mjekët rekomandojnë i kushtoj vëmendje të veçantë për ata anëtarë të familjes që indulged në misticizëm. Braktisur plotësisht dhe detyrat e përditshme të biznesit harruar mund të tregojnë se njerëzit u bë i interesuar në diçka shumë të fuqishëm. Ndryshimet në ufolohyey natyra, entuziazëm, mbledhjen gjëra të çuditshme - e gjithë kjo duhet të njoftuar.
Sidomos depresioni i fortë dhe të zgjatur mund të rezultojë në çrregullime të rrezikshme mendore. Depresioni është përcaktuar nga mjekët si depresioni të qëndrueshëm që mund të zgjasë nga disa ditë deri në disa javë. Personi ndjen padobishme, pushon të besojnë në veten tuaj, ai humbi dëshirën për të ngrënë, gjumë, pije, dhe pastaj krejtësisht jetojnë.


Çrregullimet mendore të çojë në pjesëmarrje në sekteve të ndryshme. Varësia nga mendimet dhe pikëpamjet e sekteve të ndryshme dhe healers dyshimta çon në heqjen e fuqinë e tyre do dhe besimeve të tyre.
Njohin dhe për të parandaluar pasojat e rrezikshme nga çrregullime mendore - një detyrë të rëndësishme të prindërve. Nëse fëmijët janë emërtuar nervozizëm, agjitacion, gjuhës së shenjave, mungesa e aftësisë për të mësuar përmendësh, mungesën e vëmendjes, ne duhet alarmin. Sulmet çrregullime mendore mund të jetë i rrezikshëm për të tjerët. Ata janë të vështira për t'u parashikuar. Në çrregullime kolektive e fëmijëve mendore në një fëmijë mund të paraqesin një rrezik për një duzinë fëmijët.

Njohin dhe për të parandaluar çrregullime të rënda mendore mund të jetë psikozë që janë përsëritur disa herë. Psikozë nuk kanë pasoja, pasojat mund të japin vetë ndjeu edhe pas disa muaj apo vite.

Aplikoni për të qenë një mjek për ndihmë, madje edhe në simptomat më në dukje të pafajshme. Mënyra moderne e jetës në shumë shkakton lodhje, depresion, dhe depresioni. Në mënyrë tipike, ai është duke luftuar për të përballuar vetëm dhe të refuzojë për të ndihmuar psikologët. Sa për të tjerët, ata nuk duhet të drejtpërdrejtë të thonë se ata ishin çrregullimet mendore. Ajo duhet të jetë e butë dhe delikate për të folur në lidhje me nevojën për të konsultoheni me një mjek.