Si të bëhet një shembull për fëmijën dhe autoritetit


Ndoshta ata njerëz që tashmë marrin titullin krenar e "mom" ose "baba" bëri të qartë se quajtur prindërit është shumë më e lehtë se sa të jetë në fakt ato. Kur dikush e quan mom tuaj, kjo mënyrë nuk ka për faktin se ju keni një pozicion prestigjioz në punë, titullin e shërbimit ose miliarda në llogaritë bankare. Mami dhe Papa e quajti veten të afërt me njerëzit nga lindja deri në fund të ditëve janë afër, mbështetje dhe ndihmë, mirëkuptim dhe dashuri pavarësisht nga çdo gjë. Mami dhe Babi janë ata që dinë dhe të kuptojnë se si të bëhet një shembull për fëmijën dhe autoritetit.


Të paktën, që duhet të jetë në familje normale. Ne nuk do të flasim për atë familje të pafavorizuara dhe të fëmijëve të tyre të privuar nga ndjenja të tilla të butësi dhe romancë. Le ata që ende lindi një fëmijë në mënyrë që të bëjë atë një njeri i vërtetë i cili do të dostoyannoe vend në shoqëri dhe do të lutem prindërit. Për këtë njeri me vajzat ende pak ulëritës në krevat fëmijësh ose endet apartament i djemve aktive duhet të provoni. Pika kryesore e fillimit në edukimin bijtë dhe bijat është të tregojë shembullin e vet në çdo gjë, jo vetëm në sjellje, por edhe në marrëdhëniet, në rozyazytsi, hobi dhe preferencat, miqësisë dhe dashurisë. Kjo nuk do të thotë që fëmija të tregojë dhe të demonstrojnë vetëm emocione pozitive dhe tipare të njerëzve të jetë një shembull dhe autoritet. Ajo ende nuk e mbrojnë kundër negativitet dhe njerëzve, sipas rregullave të caktuara nuk përmbushin konceptin e "edukuar", "mirë". Është e rëndësishme për të treguar fëmijës tuaj se si të merren me njerëzit e tillë, ajo nuk duhet të bëhet, se pse duhet të kini kujdes dhe për të shmangur fjalë të tjera, ju duhet të dini se si të bëhet një burim për përgjigjet që fëmija juaj të gjitha pyetjet e tij.


Pra, të mblidhen të gjithë forcën e vullnetit në një grusht dhe të fillojnë të drejtojë në mënyrë shembullore. Një shembull do të bazohet në arsimimin tuaj personale jeni dakord? Ju nuk mund të rritur fëmijët me normat dhe parimet e përbashkëta. Jo, nuk janë, natyrisht, standardet morale, por ata janë nganjëherë të ndryshme nga ata që për dekada të tëra kanë zhvilluar në familjen tuaj, familja e prindërve tuaj t'ju ngritur nga ana e tij, etj Trajnuar në traditat mbizotëruese që ju duhet, dhe me të drejtë. Megjithatë, ju duhet të tregojnë fëmijës tuaj se interesat e huaja janë gjithashtu të pranishëm në këtë jetë, ata kërkojnë respekt, si ndonjë tjetër e të cilëve si të tyren. Anëtari më i vogël në dispozicion të familjes tuaj do të rritet ", një njeri i madh", i cili do të jetë interesante dhe opinionin e dikujt tjetër dhe të huaj pikëpamjet, por jo në dëm të tyre. T'i jepte një koncept bazë, por nuk do të marrë të gjitha vendimet për të. Na dërgoni e saktë, e duhur, sipas mendimit tuaj, rrugë, por jo për të lëvizur fundin. Drejtojë në mënyrë shembullore dhe manifestimin e pavarësisë. Është shumë e rëndësishme në jetën e një të rrituri, duke përfshirë edhe të jetë një shembull për të tjerët dhe të autoritetit.


Botimet letrare janë plot me këshilla për edukimin e duhur dhe se si të bëhet një model për fëmijët e tyre në të gjitha. Dhe gjatë leximit të një libri, ju mund të gjeni një shumë të polemikave për të njëjtën çështje në një tjetër libër. Edhe pikëpamjet e prindërve në lidhje me arsimin janë të ndryshme. Dhe të gjithë për shkak të se çdo prind mund të gjykojë vetëm në bazë të personalitetit të vet fëmijës së tyre individuale, karakterin dhe sjelljen e saj, dhe për këtë arsye, metodat dhe qasjet për edukimin e tij. Kjo është e drejtë, fëmijët janë të ndryshëm dhe kanë karaktere të ndryshme. Një libër i madh në rregullat e sjelljes të cilat konvergojnë pikëpamjet e të gjithë autorëve, është Bibla, edhe pse disa prindër të vendosin vetë për të ndjekur statutet e tij apo jo. Pra, duke vendosur një shembull për fëmijët.


Në çështjet e sjelljes dhe mënyrat kopjimi prindërit e tyre fëmijët e vegjël janë shumë të zgjuar. Dhe kjo duhet të jetë në gjendje të përfitojnë! Miratimi modelin e sjelljes së prindërve të tyre fëmija mëson shumë shpejt në qoftë se ju silleni unobtrusively, pa u fokusuar në atë që është duke u përpjekur të jetë shembulli i tij i ndritshëm dhe autoritet. Fëmijët të gjithë të ndjehen të, dhe në qoftë se ju ulichat që ju janë duke u përpjekur për të krijuar atë, nënvlerësimit pavarësinë e saj, ju mund të merrni një efekt krejtësisht të kundërt mbi arsimin.

Për sa kohë që ju jeni një lider unik për djalin apo vajzën e përdorimit. Ata e shohin se ku dhe në çfarë kushtesh që ju buzëqeshje dhe gëzohen, dhe të jetë i heshtur ku zasmuchuyetesya. Në fakt, shumë e frikshme kur ju tregoni fëmijën në kërkesën e vet të një shembull. Duke pasur një premtim, të përpiqen për të ekzekutuar atë me çdo çmim! Sidomos në qoftë se duke pasur parasysh të njëjtin premtim ndaj fëmijës. Kështu që ju mund të keni dhe të rritur një fëmijë vlerësimet e tyre më parë. Përjashtim të rastit kur ju nuk keni nevojë personi lavdinë besueshëm? A nuk është kjo që ju menduar si një fëmijë për të bërë një model të vërtetë rol?


Gjëja e fundit që ne duhet të kujtojmë është varur me fëmijën në çdo situatë. A nuk merren me problemet e tyre vetë, duke e lënë fëmijën vetëm me lodra. Pas të gjitha, ata nuk do të zëvendësojë baba tuaj të preferuar ose mom. Përveç kësaj, fëmija formon një mendim se si njerëzit komunikojnë, se si të sillen në kompani, një marrëdhënie normale. Duke humbur këtë pikë, atëherë ju nuk mund të shpjegojë me fjalë pse ju duhet për të luajtur me fëmijët e tjerë dhe të ndërveprojnë me njerëz në këtë mënyrë.
Ju mund të jetë autoriteti për një fëmijë, jo vetëm në fëmijëri, por edhe në adoleshencë dhe në moshën e rritur. Meritojnë respekt për jetën mund të jetë vetëm kjo nuk do të ulen, kohë Toorop dhe ngjarjet, dhe të marrin pjesë në çdo gjë që ka të bëjë me fëmijën tuaj. Prindërit kujdeseni gjithmonë do të jetë në gjendje të ndajë kohë për të rejat në familje, pa llogaritur rastet e tyre të butë dhe jo serioze. Koha që ju mund të kaloni me një fëmijë të vogël, është i shpejtë, dhe përgjithmonë. Vlerësojmë atë të drejtë tani!