Si TB ndikon trupin


Tuberkulozi proces specifik quhet origjinë infektive që rezulton nga depërtimit në njerëzore bacil gungë trupi. Kjo patologji mund të shfaqet mënyra krejt të ndryshme. Për të gjetur se si TB ndikon në trupin e njeriut, duhet të jetë njohur me klasifikimin e formave të ndryshme të kësaj sëmundjeje të rëndë. Duhet të theksohet se forma e sëmundjes varet jo vetëm trajtim, por edhe prognoza.
Simptomat e tuberkulozit:
- një kollë e fortë të zgjatur;


- dhimbje gjoksi;
- kollë me pështymë dhe gjaku;
- humbje peshe;
- ethe;
- humbja e oreksit;
- djersitje natën;
- lodhje dhe dobësi;
- ngjyrë gështenjë nyjet nënlëkurës.

Brendshëm dhe të jashtme tuberkulozi
Njerëzit që vuajnë nga tuberkulozi nuk janë gjithmonë infektive. Ajo varet periudhën e kësaj sëmundjeje dhe me efikasitetin e trajtimit. Kur njerëzit tuberkulozi hapur përhapet në bacil gungë mjedis. Kjo zakonisht ndodh kur tuberkulozi pulmonar, infeksioni ndodh kur kollë lirimin dhe pështymë otharkyvanyy. Ekzaminimi mikroskopik i shpifje pështymë zakonisht nuk janë vetëm bacil Koch, por bacil TB.

Në disa raste, pacienti nuk është një shitës shetitës i infeksionit, pasi nuk ka përhapjen e agjentëve patologjike. Kjo formë e tuberkulozit quhet e mbyllur, edhe pse kjo ndodh rrallë.

Tuberkulozi i mushkërive
Tuberculosis pulmonar është një sëmundje infektive, në të cilin procesi patologjike është lokalizuar drejtpërdrejt në mushkëri. Kjo është forma më e zakonshme e sëmundjes, edhe pse se TB mund të ndikojë në organet e tjera dhe kockat, nyjeve dhe lëkurës. Duhet të theksohet se infeksioni i mikrobeve të dhëna të tjera të kryera nga lëvizur infeksion të mushkërive me rrjedhën e limfatike apo gjakut.


Tuberkulozi i zorrëve
Infeksion tuberkulozi zorrë karakterizohet nga muret e saj, si dhe nyjet limfatike përreth trupit. Kjo patologji është shpesh rezultat i hahet ushqim të kontaminuar. Shpesh burimi i rrezikshëm vepron qumështi i lopës. Tuberkulozi i zorrëve shoqëruar nga të njëjtat simptoma si sëmundje të tjera, për shkak se mjekët shumë e vështirë për të zbuluar atë në kohë dhe trajtimin e duhur.

Tuberkulozi i nyjeve dhe eshtrave
Kjo formë e sëmundjes është mjaft e zakonshme. Më inflamacion lokalizuara në rruaza dhe kockat të mëdha të këmbët dhe kofshët. Kjo patologji është rezultat i infeksionit me pjesët e tjera të trupit dhe mund të jetë asimptomatike për mjaft një periudhë kohe. Tuberkulozit diagnostikuar e eshtra dhe nyje, zakonisht me thyerje spontane kockave.


Tuberkulozi i sistemit gjenitale urinare dhe
Kjo formë e sëmundjeve të veshkave është më shumë gjasa të jetë se si pasojë e infektimit me një fytyrë të shkatërrimit të lumtur. Si rezultat, një person mund të humbasin të dy veshkat në të njëjtën kohë.
Infeksioni uretër, uretrës dhe fshikëzës zhvillon për shkak të tuberkulozit veshkave. Me zhvillimin e sëmundjes deformimit të këtyre organeve, e cila çon në përçarje të urinimit dhe të drejtave të performancës seksuale.
Tuberkulozi prek meshkuj organeve riprodhuese vas deferens, testis dhe prostatës. Procesi infektive Gratë në tubat fallopiane, vezore apo mitër vetë.


Tuberkulozi i sistemit nervor dhe meninges
Kjo formë e sëmundjes është konsideruar më e rrezikshme, si një nga ndërlikimet e tuberkulozi pulmonar. Çdo dëmtim të trurit apo shtyllës kurrizore karakterizohet nga çrregullime shumë të rënda neurologjike, të cilat janë ngatërruar shpesh me patologji të tjera.

Lupus
Lëkurës Tuberkulozi shfaqet si një kontakt të drejtpërdrejtë me bacil gungë, dhe kundër sfondit të infeksionit nga një tjetër agjenci. Tuberkulozi fillor zhvillohet pas një kontakt të vetme me patogjen, fosilizim ndodh kur lezionet inflamatore, të cilat mund të jetojnë për një kohë të gjatë patogjene. Në uljen e parë në imunitetin, patogjene të fillojë me një sulm zhurmë të trupit, duke shkaktuar rikthim. Ri-zhvillimin e patologjisë sekondar tregon tuberkulozi. Ky organ është i njohur me infeksion dhe sëmundje merr një karakter krejtësisht të ndryshme.


Tuberkulozi Infiltrative
Sëmundja është konsideruar të jetë në fazën fillestare të pneumonisë me tuberkuloz, në të cilën indet e mushkërive është e mbarsur bakteret që infektojnë qelizat imune. Me një infeksion agresive të disa nekrozë të mundshëm të indeve të mushkërive që janë të ekspozuar ndaj humbjes. Në vend të zonave të vdekur të shfaqet një zgavër të mbushur me qelb, e cila është një kërcënim i madh jo vetëm për shëndetin, por edhe jetën e njeriut.

Tuberkulozi Miliary
Kjo patologji ndikon në tërë sipërfaqen e mushkërive, duke formuar shumta nxitëse madhësinë Foci vogël, e cila me pamjen e saj të ngjashme me mel.


Tuberkulozi shpella
Sëmundja shoqërohet me zhvillimin e lezioneve masive patologjike, duke rezultuar në madhësinë formuar zgavër të disa centimetra. Tuberkulozi shpella si miliary konsideruar format sekondare të tuberkulozi pulmonar.

Sëmundje Moti tuberkulozi
Tuberkulozi është konsideruar si një shkak kryesor i vdekjes së njerëzve për shkak të sëmundjeve infektive. Çdo vit, sëmundje prek shumë njerëz, prej të cilëve një në pesë vdes. Në mënyrë që të zvogëlojë këta tregues duhet të jetë e shpejtë dhe të saktë të përdorin metodat e terapisë drogës që do të reduktojë infeksionin dhe për të krijuar një uyazyka të favorshme për të luftuar sëmundjen.