Si për të shmangur kërcënimin e abortit


Gjatë shtatzënisë, është e rëndësishme për të minimizuar rrezikun e ndërprerjes. Aborti kërcënuar mund të shërbejë disa faktorë. Të gjitha gratë që janë duke u përgatitur për të bërë një nënë, ekziston frika e abortit kërcënuar. Për fat të keq, nga fobi të tilla nuk mund të shpëtoj prej ose të mbrojtura. Humor pozitiv, mënyrë jetese të shëndetshme dhe të duhur menu nuk do të ndihmojë për të mbrojtur veten nga ky mjerim. Në qoftë se një rrezik i tillë përfshihet në jetën e një gruaje shtatzënë, ajo duhet të dini se si për të shmangur kërcënimin e ndërprerjes së shtatzënisë dhe menjëherë të ndërmarrë hapa me mjekun.


Çfarë mund të shkaktojë abort?
Për të ndikuar në rrjedhën e rrjedhës natyrore të ngjarjeve mund çdo gjë. Kjo mund të jetë një dëmtimi të përbashkët shtëpiake, ose çekuilibër në trup. Ndonjë shkak që mund të shkaktojë një kërcënim për abortin, është për të gjetur dhe të zhvillojnë një plan për eliminimin e saj.
Çrregullime hormonale
Në tremujorin e parë të shfaqjes shtatzënisë së abortit kërcënuar mund të provokojnë një mungesë të hormoneve progesterone. Arsyeja për mungesën e këtij hormoni mund të jetë paraqitja e proceseve inflamatore në trup, ose mosfunksionim i hipofizës apo tiroide gjëndër. Gjithashtu, kërcënim për jetën e fetusit paraqet përmbajtje të lartë në gratë shtatzëna hormoneve seksuale mashkullore. Rritja e tyre mund të shkaktohet nga një shkelje e vezore dhe gjëndra veshkave.

Infeksionet
Për nënën shtatzënë është sëmundje shumë e rrezikshme të transmetueshme seksualisht. Zakonisht ato ndodhin në trup në një formë latente dhe mund të ndalet shtatzënisë. Mjeku në klinikën antenatale duhet të dërgojë shtatzënë të testohen për ureaplasmosis, mycoplasmosis dhe klamidia. Kjo procedurë është e nevojshme për të parandaluar probleme.
Plagosje
Shumica lëndimet janë konsideruar kreu therjen e pasigurt. Si pasojë e lëndimeve të tilla mund të vuajnë Hipofiza. Ai është përgjegjës për punën e pavarur të trupit. Mosfunksionimi i Hipofiza mund të shkaktojë probleme serioze.

Stres
Nga funksionimin normal të sistemit nervor varet gjitha aktivitetet e organeve të tjera. Tensioni i rregullt ndikon në trup. Ndonjëherë edhe një gjë e vogël vepron si kashtë përfundimtar për stres.

Arsyet të cilat mund të ndërpritet nga shtatzënia, të karakterizuara nga disa simptoma të ngjashme të tilla si:
- duke tërhequr dhimbje barku (mund të jenë të rënda apo mezi të dukshme);
- lengjet vaginale (i kushtoj vëmendje të ngjyrës së tyre - kjo mund të jetë rozë në ngjyrë kafe të errët);

- hypertonicity e mitrës (kjo simptomë zakonisht përcaktohet përmes ultrazërit, por tension e një prej mureve të mitrës është konsideruar normale).
Të gjitha këto simptoma kërkojnë ndërhyrje të menjëhershme mjekësore, kështu që në çdo rast nuk mund të vihet jashtë shkojnë në gjinekologu vëren.

Çfarë gratë për të parandaluar abortin kërcënuar?
Çdo mendimet se paraqitja e shenjave të abortit kërcënuar nuk ka të bëjë diçka të keqe, ju duhet të largohen. Ky rrezik nuk mund të kalojë në vetvete. Në raste të tilla, për të shmangur kërcënimin e ndërprerjes së shtatzënisë, mjeku zakonisht cakton trajtim spitalor. Sigurisht, gratë shtatzëna të vërtetë nuk duan të jenë në spital, por ne duhet të kujtojmë se kjo është bërë të gjitha për shëndetin e nënës dhe fëmijës.


Ndonjëherë mjekët dërguar në spital për ndonjë sëmundje. Trajtimi më i mirë është pjesa tjetër shtrat dhe të qetë. Sigurisht, ju mund të marrë ilaçe të përshkruara nga mjeku dhe në shtëpi, por vështirë se një grua shtatzënë duhet të vazhdimisht të shtriheni dhe të pushoni. Në shtëpi shumë punët e shtëpisë si lavanderi, pastrim, gatim. Vëzhgoni kushtet e mëposhtme në shtrat shumë të vështirë.

Në grua shtatzënë spital nën mbikëqyrjen e specialistëve rreth orën. Në disa raste, për të shmangur rrezikun e një droppers shtatzëna duhet, të tilla si hypertonicity e mitrës. Ndonjëherë trajtim kërkon antibiotikët. Përveç kësaj, spitali është terapi parandaluese në formën e kokteje oksigjenit dhe ushtrim në natyrë. Ju mund të përkryer të pushojnë nga stresi në punë. Koha në spital varet nga arsyeja për të cilën nuk ishte drejtuar shtatzënë. Në çdo rast, rezultati është shëndeti i grave dhe foshnja e palindur.


Edhe në qoftë se shëndetin e gruas shtatzënë është e shkëlqyer, dhe gjinekolog, për të shmangur rrezikun e abortit, ende cakton trajtim në spital, duhet të marrin parasysh dhe të shkojnë nën mbikëqyrje mjekësore. Kryesisht, ka të bëjë me gratë duke pritur binjakë apo treshet. Çdo ndryshim në testet që do të monitorohet nga afër.
Mjeku do të jetë në gjendje të reagojnë në kohë, nëse paaftësi shtatzënë qafës së mitrës ose placenta PREVIA. Në diagnoza të tilla kërkon pjesën tjetër shtrat të rreptë, e cila duhet të respektohet deri në kërcënimin e abort.


Shumë sëmundje gjatë shtatzënisë kërkojnë rritje të monitorimit nga mjekët. Për shembull, sëmundja kardiovaskulare, hipertension, diabet i varur nga insulina. Ekspertët rekomandojnë hospitalizimin në një toksikoz në shtatzëni fund. Toksiciteti, i shoqëruar nga një ndjenjë e dobësisë dhe presionit në rritje, kërkon monitorim të pacientit.
Nga njëra anë duket në spital telash, por kjo është mënyra më e besueshme për të shmangur kërcënimin e ndërprerjes së shtatzënisë, për të ruajtur shëndetin e nënës dhe fëmijës.