Shmangia plakjen e parakohshme


A është e mundur për të kontrolluar plakjen, apo është një proces i pakthyeshëm dhe nuk varet nga ne? Në pjesën moderne të shkencës dy lloje të plakjes, një natyrore, ndryshimet fiziologjike plakjes karakteristike me zhvillimin e një organizmi dhe plakjes patologjike, ose siç është quajtur, e parakohshme. Rreziku i plakjes së parakohshme nuk është aq shumë ndryshime të jashtme, por në këtë proces patologjike sëmundje të veçanta në jetën e moshuar ukorachyvayuschyh lidhura. Cilësia e jetës është zvogëluar në masë të madhe.


Plakje e parakohshme varet nga shumë faktorë, të dyja të jashtëm dhe të brendshëm. Aging jo vetëm që mund të shkaktojë zhvillimin e sëmundjeve, por edhe të jetë me pasoja. Plakje të shpejtë dëmton sistemin kardiovaskular, madje edhe në një masë më të madhe se sa është kursi i natyrshëm i procesit, duke përparuar sklerozë të trurit dhe simptomat e duket pleqërie des si. Për shembull, duke ndryshuar sjellje, ka ndryshime në lëkurë dhe flokë, dhe të tjerët. Njerëzit kanë tendencë për të kërkuar të distancohet dobësitë e tyre, moshën e vjetër, sepse njerëzimi është vazhdimisht duke kërkuar mënyra për të armiqësohet saj. Por si për të shmangur plakjen e parakohshme, edhe pse proces i natyrshëm plakjes ne nuk jemi në gjendje për të përballuar si eliksir i rinisë, jo shpikur ende?


Manifestimet e plakjes dhe sklerozë cerebrale të ndërthurura në mënyrë fort se ndonjëherë sëmundja është konsideruar nga disa studiues e fenomenit të plakjes së parakohshme, si një shkak të mundshëm të procesit të sëmundjes. Shmangia plakjen e parakohshme, nëse shenjat e sëmundjeve të shënuara dhe të tjera të trupit, të tilla si sëmundje kronike ulceroz, tuberkulozi, sëmundje mendore, diabet në të rriturit, dhe të tjerët. Shumica plakje e parakohshme është në imunitetit. Roli kritik të caktojë ekspertë edhe stresi, si mendore dhe emocionale, plakja e shpejtë e bën një ndikim të rëndësishëm kequshqyerja, dhe si rezultat, mungesa e elementeve thelbësore gjurmë dhe vitamina të hyjnë në trupin me ushqimin e duhur. Një vend të veçantë në përmendjen e parakohshme plakjes luajnë rrezatimi jonizues, ndikimi negativ i të cilit prodhon një efekt të dukshëm në procesin e.


Shumë Gerontologists priren të besojnë shkakun e përshpejtuar plakjen e lodhje kronike, një kusht mjaft të përbashkët në mes të punës njerëzve të moshës. Shmangia e sindromi i lodhjes kronike në plakjen e parakohshme të njeriut? Trajtimi i lodhjes kronike komplekse sindromi, duke kërkuar për të normalizuar pushim Mode dhe punën në një pacient administruar një dietë të caktuar emëruar vitamina komplekse, fizioterapi, duke përfshirë trajtimin e ujit, mbrojtjen rregulluar imunitetit, dhe për të marrë një sërë masash të tjera që kanë për qëllim eliminimin e ky sindrom.

Megjithatë, shkaqet mund të plakjes dhe faktorë të brendshëm, të cilat përfshijnë: ndikimi i radikalëve të lirë autoyntoksykatsiya, shkeljen e disa funksionin e trurit, proceset autoimune. Si rezultat i aktivitetit të pamjaftueshëm fizik është në gjendje të zhvillojë autoyntoksykatsiya shtesë, shkaqet e saj mund të jetë stresi të vazhdueshëm të rënda, dietë të varfër, dmth një seri të plotë të realitetit të jetës së njeriut modern.

Besohet se duke u bazuar në shumë vëzhgime që gratë mosha më herët se meshkujt, dhe se kjo shpjegon përparësi martesës tradicionale, kur nusja dhëndërit rinj, dhe jo anasjelltas. Por mbi të gjitha, këtu ka dy fenomene të ndryshme që nuk përputhen me njëri-tjetrin. Gerontologists besoj se gratë janë të plakjes më ngadalë se burrat dhe jetojnë më gjatë mesatarisht 7-8 vitet e fundit, për shkak të brendshëm proceset biologjike razlychayuschymysya në personat e gjinisë së kundërt. Të njëjtat moshës lidhur me ndryshimet në indet e burrave dhe grave që vijnë me një diferencë prej rreth 8 vjet, e cila i jep arsye për të besuar saktësinë e hipotezës së fundit që njerëzit biologjike plakjes para femrave. Ajo është gjithashtu vuri në dukje se në mesin e femrave ka më shumë vitalitet se seksit të fortë, por gratë shpesh duken jashtë kolegët e tyre apo burra të moshuar.


Duke u përgjigjur në pyetjen se si për të shmangur plakjen e parakohshme të padëshiruar, do të thotë se kushti kryesor që ju dëshironi për të kryer për aq kohë sa të jetë e mundur për të qëndruar të rinj, të shëndetshëm dhe të bukur - një mënyrë jetese të shëndetshme, të cilat mund të kenë nevojë për të ndryshuar të gjithë jetesës. Ata që nuk duan të plaken para duke pasur parasysh natyrën e kohës, të kuptojë se një mënyrë jetese të shëndetshme përfshin disa kushte: e saktë, klasat e të ushqyerit racional aktivitete aktive, të qëndrojnë të shpeshta jashte shtepise pa zakone të këqija.


Rëndësia e konsiderueshme është e bashkangjitur në specialistëve dhe kontrollimeve të rregullta mjekësore për të zbuluar fillimin e zhvillimit të sëmundjeve të ndryshme, menjëherë të marrin masa për të trajtuar. Është vërtetuar se për burrat 40-vjet dhe gratë 30 vjeç, ekzaminimet e rregullta mjekësore vetëm si kjo, për asnjë arsye të dukshme, bëhet të paktën një herë në vit, zgjatjen e jetës për disa vjet. Plakje e parakohshme është më shpesh shkaktohet nga shkaqe objektive, duke marrë parasysh karakteristikat individuale të secilit trupit të njeriut. Abuzimi ndryshme çojë të rrezikojnë jo vetëm të parakohshme plaken, por edhe të kërcënojnë shëndetin dhe jetën në masë të madhe, kështu që të jenë të overeating vidyazykatysya, alkoolit, pirja e duhanit, etj