Si për të shmangur toksicitetit gjatë shtatzënisë


Një nga një numër të problemeve që mund të lindin gjatë shtatzënisë dhe e bëjnë gjendjen e përgjithshme të shqetësimit në gratë e moshës riprodhuese gjatë shtatzënisë, të toksemisë më e zakonshme e shtatzënisë.
Toksikoz (preeclampsia) zakonisht ndodh në fillim të shtatzënisë, si rezultat i ndryshimeve të hormoneve në trupin e nënës shtatzënë e nevojshme për të përfunduar ngjizje e fëmijës. Çdo grua për të shmangur toksicitetit gjatë shtatzënisë duhet të ndjekin një sërë rekomandimesh mbi të ushqyerit në mënyrë që të merrni një listë të plotë të vitaminave dhe mineraleve, është e nevojshme për zhvillimin e duhur të fëmijëve dhe për të ruajtur shëndetin e tyre, shëndet të mirë dhe pozitiv prirje mom psikologjike.Zakonisht shenja të ndryshme të toksicitetit mund të shfaqet në shtatzëninë e hershme (tremujorit të parë), por në disa raste ka toksikoz dhe në një datë të mëvonshme (2 dhe 3 trimesters).

Shenjat e toksicitetit të hershme shtatzënë mund të shfaqet në muajin e parë të shtatzënisë. Ishte në këtë kohë fëmija kalon një fazë të rritjes së shpejtë dhe të zhvillimit, bookmarks organet kryesore. Megjithatë, trupi i femrës duhet së pari të mësohen me statusin e tij të ri, sepse të gjitha këto qeliza janë gjysma e një fëmijë dhe babai i fëmijës gratë shtatzëna janë perceptuar si të huaj. Dhe si rezultat, të përfshijë sistemin mbrojtës imunitar, të gjitha veprimet të cilat synojnë sekretim maksimale të grave shtatzëna qelizat e huaja. Për këtë arsye, si manifestimet e gruas toksicitetit shpesh ndihet vjella, vjellje dhe ndjesi të tjera të pakëndshme nga trakti digjestiv, si dhe dhimbje koke, gjendje e sëmurë e përgjithshme.


Në mënyrë që të përgjigjet në pyetjen: Si për të shmangur toksicitetit gjatë shtatzënisë, gratë këshillohen të gjatë para konceptimit përgatisin trupin tuaj për shtatzëni të planifikuar. Përgatitja e trupit duhet të jetë gjithëpërfshirëse dhe të përfshijnë dietë të ekuilibruar, aktivitet të rregullt fizik (palestër, formësimin, not, etj), si dhe përgatitjet e integruara marrin vitaminë. Pajtueshmëria me këto rekomandime për një periudhë mjaft të gjatë për të ndihmuar nëna shtatzënë të jetë në formë të madhe nga koha e konceptimit dhe të sigurojë një shtatëzani të mrekullueshme.


Si për të shmangur toksicitetit gjatë shtatzënisë? Për këtë grua duhet të ndiqni disa këshilla, të cilat në masë të madhe ndihmojnë në lehtësimin manifestimet e pakëndshme të toksicitetit:
1) Gratë shtatzëna duhet të hani gjatë pjesshëm ditë, pjesë të vogla, duke qenë të kujdesshëm për të mos mbingarkoj barkun tuaj. Më e preferuar kur toksiciteti është produkteve bimore ushqimore - një qull duhet të zier në ujë (Hercules, tërshëra, elbi dhe të tjera të ashtuquajtura "gri" drithëra, fruta, perime dhe mish të ligët (mundësisht viçi) formë gatuar. gjinjtë duhet të marrë formën e nxehtësisë. Fruta dhe perime të konsumuara në të freskëta apo të gatuara nga 15.2 orë pas vakt kryesor në një rostiçeri shtesë. Është e këshillueshme që të mos përfshijnë në dietën tuaj tymosur, mish i pjekur në skarë përdorur erëza të nxehtë.

2) Një tjetër faktor më i rëndësishëm në pajtim toksicitetit është bilanci-ujë i kripur në trup. Një grua shtatzënë duhet në mënyrë të pavarur kontrollin e sasisë dhe cilësisë së ujit të konsumuar dhe pije të tjera (lëngje, ujë mineral, çaj, kafe, etj). Gjatë shtatzanisë duhet të sigurohet furnizim optimal me ujë në trupin e femrës nuk të çojnë në ujë të tepërt ose të dehidratim

3) Gjatë shtatzënisë, është e rëndësishme për të krijuar traktin gastrointestinal duke përdorur produktet e qumështit (kos, kos me përmbajtje të lartë të bifidobacteria jetojnë). Këto produkte të ndihmuar në ruajtjen microflora normale në zorrë. Zgjedhja shijen e produktit të qumështit duke e përdorur atë rregullisht, një grua shtatzënë siguron një përmirësim të dukshëm në shëndetin dhe, e rëndësishmja, normalizimin e stol.

Pavarësisht nga shkalla e manifestimit të toksicitetit gjatë shtatzënisë gruaja duhet të kërkojë kujdes antenatal te mjeku. Nëse nëna shtatzënë vëren në toksemisë e tij të butë e shtatzënisë, ajo mund të përdorni rekomandimet e mësipërme dhe për të vlerësuar rezultatet e tyre. Është rreptësisht e ndaluar që të marrë barna për të lehtësuar manifestime të ndryshme të toksicitetit, është e rëndësishme për të vënë menjëherë në vëmendjen e mjekut lokale për gjendjen e tij.

Çdo grua shtatzënë duhet të monitorojnë fort shëndetin e tyre dhe shëndetin e fëmijës së tyre të palindur, dhe kjo duhet të bëjnë përpjekje për të shmangur të gjitha mënyrat toksiciteti i njohur pakomplikuar, por lehtësisht të arritshme.