Si karakterizohet nga pielonefrit veshkave njëanshme dhe bilateral


Pyelonephritis - një sëmundje që ka një durimin, e cila është shkaktuar nga ndikimi i mikroorganizmave në veshka nën kushte të pafavorshme. Takohet pyelonephritis veshkave të njëanshme dhe dypalëshe.
Pyelonephritis, arritja e veshkave të shëndetshme është primar. Nëse pyelonephritis ndodh kundër një sfond të patologjisë ekzistuese, është e mesme.
Rreziku i pielonefrit është që me kursin e saj shpesh nuk ka simptoma, por një njeri i pa përjetuar përkeqësimin e shëndetit të përgjithshëm, kështu që shumë njerëz të pamenduar trajtojnë këtë sëmundje. Forma akute dhe kronike të sëmundjes është shumë e zakonshme në mesin e natyrës jo-specifike të sëmundjeve inflamatore që dëmtojnë traktin e sipërm urinar.
Simptomat dhe shenjat e pielonefrit


E karakterizuar shpesh nga akute formë pyelonephritis fillim të papritur - në rritje në mënyrë dramatike temperaturën e trupit, fillon të djerse me tepri qëndrojë, një ndjenjë e dobësisë, të përzier me të vjella. Së bashku me temperaturë pacienti ankohet për dhimbje në zonën e mesit në njërën anë. Dhimbje ndryshojnë në intensitet të saj, por me një karakter të shurdhër.

Kjo është e rëndësishme! Pa format e ndërlikuara të sëmundjes ka leje shkelje e urinës. Në fazat e hershme të pyelonephritis në gjak mund të rritet përqendrimi i toksinave të azotit, proteina shfaqet në urinë, qelb, qelizat e kuqe të gjakut, bakteret.


Forma kronike zakonisht zhvillohet pas pielonefrit nedolechennoho akute. Ju mund të diagnostikojnë kronike kur matjen e presionit të gjakut apo studimin e urinës. Pacienti ankohet për dhimbje koke, dobësi e përgjithshme, kërkojnë të shpeshta të urinoj dhe mungesa e oreksit.
Pacienti mund të ankohen se nuk kalon dhimbje e shurdhër, e cila zakonisht shqetësojë atë në një mot të lagësht dhe të ftohtë. Lëkura bëhet e thatë dhe i zbehtë, dhe me zhvillimin e patologjisë në rënie përqindja e urinës. Në shumë raste, është shfaqja e hipertensionit. Forma dypalëshe e sëmundjes është në gjendje të shkaktojë dështimin e veshkave. Përveç rëndim të rastit të pielonefrit kronike fillon kur manifestohen simptomat e formave akute.Zbatimi i diagnozën dhe trajtimin e sëmundjes


Masat diagnostike zakonisht nuk shkaktojnë ndonjë vështirësi, pasi që sëmundja në shumicën e rasteve janë manifestime të ngjashme.
Arkivimi urinë e bën të mundur për të zbuluar bakteret, duke rritur përqendrimin e qelizave të bardha të gjakut dhe proteina në urinë. Për të identifikuar llojin e baktereve që shkaktuan inflamacion në kanalet mochevыvedenyya, duke përdorur grupe të veçanta të mostrave të testit.
Një rol të rëndësishëm në diagnozën e sëmundjes luan një prani në historinë e kohëve të fundit e pacientit duhet të transferohen patologji akute purulent ose praninë e patologjive kronike. Një shenjë zbulimi është konsideruar si një ethe, së bashku me urinim i shpeshtë, plotësohet nga dhimbje prapa në zonën dhe ndryshimet në përbërjen e urinës.
Kur një pasqyrë pamje e X-ray tregon se madhësia e veshkat rritur ndjeshëm. Urography nxjerrës sugjeron se procesi i frymëmarrjes veshkave rëndë kufizon lëvizshmërinë e tyre. Nëse pacienti e kthen smerald, kjo tregon squeezing gota dhe legen, kështu që ajo mund të jetë prerja e një apo edhe disa gota.

Metodat kryesore të procesit të trajtimit përfshijnë:Respektimi i të ushqyerit e duhur.
Terapia e barnave.

Kirurgjisë.
Kjo është e rëndësishme! Kohëzgjatja e terapisë drogës lë për 1-2 javë - kjo varet nga ashpërsia e sëmundjes. Shumica droga antibiotik intramuskulare ose intravenoze. Për të parandaluar rikthim, mjekët rekomandojnë organizatë trajtim parandalues.

Kirurgjia është realizuar vetëm në rastet e avancuara kur terapia me antibiotikë nuk ka sjellë efektin e dëshiruar.