Si ishemi veshkave formuar, shkaqet e saj kryesore dhe procesin e shërimit


Indeksi artikull

Çfarë ndikon në zhvillimin e sëmundjesShenjat që tregojnë sëmundjenSimptomatOrganizimi i procesit të trajtimit


Veshkave ishemi - është sëmundje pothuajse asimptomatike. Sipas mjekëve, zhvillimi i saj mund të supozohet, pasi ka disa karakteristika që ju lejon për të konfirmuar ose të hedhur poshtë diagnozën.


Çfarë ndikon në zhvillimin e sëmundjes


Lezionet bilaterale e arteriosklerozës kontribuon në shkeljen e vëllimit të gjakut që hyn veshkat, edhe në 50% plagë vetëm drejtimin e një formohet zakonisht nga ishemi dhe shkelje të funksioneve themelore.


Ishemi mund të jetë shkaktuar nga dëmtimi i veshkave në peritoneum aortës, arteriet e vogla dhe të mëdha të veshkave.
Rreziku është rreziku i bllokimit të plotë të enëve të gjakut, të cilat mund të shkaktojnë një rrjedhjen e gjakut të ndaluar në veshka dhe të ndaluar procesin e heqjes toksina dhe produktet e mbeturinave. Si rezultat i zhvillimit dështim akute renale, i cili kërcënon shëndetin e njeriut dhe jetën.


Shenjat që tregojnë sëmundjen


Karakteristika kryesore, zbulimi i të cilave mund të jenë të dyshuar për nephropathy koronare fillimi përfshijnë:
End-fazë dështimi i veshkave, e cila është formuar nga njerëz që nuk kanë shenja klinike të dëmtimit të organeve - sindromi i pakët urinar, proteinuria duket mungon ose minimale.
Mosha pas gjashtëdhjetë vjetësh.
Humbjen përgjithësuar formën e arteriosklerozës.
Shpeshta presionin e lartë të gjakut.
Kjo është e rëndësishme! Aktualisht, shkencëtarët kanë treguar se nefropati prek shumë njerëz, por për shkak të ekranit varfër të simptomave, ajo nuk është diagnostikuar.

Në pacientët e moshuar, ischemia e veshkës - shkaku kryesor ndërprerja e trupit.Simptomat


Në përputhje me shpejtësinë e sëmundjes klasifikohen tre kryesore ishemi opsione kursit veshkave:Dështimi kronik.
Dështimi progresive.
Dështimi akute.Dështimi akut i veshkave është manifestuar nga shkelja e papritur e permeabilitetit vaskular në të, e cila e bën vetë ndjehet në sfondin e stenozë ekzistuese të enëve të veshkave.
Faktorë të tjerë të rrezikut duhet të merren: dëmtimin e enëve të gjakut, trombozë, mbyllje e gjakut kristaleve anije kolesterolit.
Nga manifestimet klinike të bllokim të enëve të gjakut përfshijnë:
Dhimbje në dhimbje barkut dhe të veshkave në zonën e mesit.
Rritje të mprehtë në presionin e gjakut pa shpërblim.
Rritja temperaturën e trupit.
Ndryshimet në akuza të gjakut.Një tjetër shkak i sëmundjes është konsideruar reagimi i gabuar i trupit të njeriut për të trajtuar stenozë në arteriet e veshkave. Kjo mund të jetë një trajtim i madh antihipertensiv manifestohet qartë në arterie stenozë në një veshkë ose marrja e drogës anti-inflamator dhe drogë antibiotik në pamjaftueshmëri renale kronike.
Në rritje të shpejtë Dështimi me okluzion koronare shkaktuar nefropati është arterie veshkave. Në procesin e sëmundjes së veshkave Përveç kësaj ka organe të tjera të përfshira - model në zhvillim, i ngjan simptomat e vasculitis sistemike.

Nëse vuani nga ishemi dhe organet e tjera të trupit dhe sistemet e veshkave, duke përfshirë:Veshkat - rritur testin kreatininës në gjak, një rritje të presionit.
Lëkura - Forma nyjore e eritemë, cianozë, nekrozë në këpucë me majë.
Sistemi nervor - paresthesia, paraliza, përçueshmëri parregullt.
Traktin gastrointestinal - dhimbje barku, vjellje me të vjella, stomakut dhe zorrëve gjakderdhje.Kjo është e rëndësishme! Ndryshimet Nuk janë të shënuara në testet laboratorike - rritur shkallën e sedimentimit të eritrociteve, përqendrimi i qelizave të bardha të gjakut dhe për të ndryshuar shumë tregues të tjerë normat urinë dhe gjak.


Një proces i ngadalshëm i patologjisë ndryshe quhet i ngathët. Ky është lloji më i zakonshëm i ishemi veshkave, të cilat nuk mund të jenë të ekspozuar ndaj diagnostifikim të fundit, dhe për të zbatuar atë duke përdorur metodat speciale të anketimit të anijeve.


Organizimi i procesit të trajtimit


Në thelb ishemi veshkave shkakton një person për të parë një mjek vetëm në fazën e mangësi të theksuar, prandaj, trajtimi kryesor është për të pastruar gjakun. Pastrimi është i nevojshëm, pasi veshkat funksionojnë dobët.Për të eliminuar kirurgji arterial stenozë është përdorur, por vetëm uyazyka diagnoza e hershme të sëmundjes, ku ndryshimet mbeten të vogla.
Mjekësia moderne ofron drogë që ndihmojnë të ngadalësojë procesin e zhvillimit aktiv të dështimit të veshkave. Por, pavarësisht nga kjo, efektet e sëmundjes janë të rënda të mjaftueshme, duke kërcënuar jetën e pacientit.