Sa shpesh mund të bëjë X-ray


Radiophotography ndihmon për të identifikuar problemet në zemër, mushkëri dhe zemrat. Më popullor është një gjoks x-ray, e cila është përfshirë në listën e testimit të detyrueshëm rishikimit vjetor. Nëse foto nuk ka njolla të X-ray, kështu që simptomat e sëmundjeve të rënda, të vendosura në gjoks nr. Por në qoftë se fotografia u errësua zonë, atëherë mjeku duhet të jetë teste të tjera që mund të konfirmojë apo mohojë një diagnozë të veçantë. Përveç kësaj, vendi nuk është gjithmonë një sinjal i sëmundjeve, që mund të jetë rezultat i sëmundjeve më me përvojë që aktualisht nuk kanë kërcënim për trupin e njeriut.


Çfarë bën fluoroscopy?
Radiophotography mund të zbulojë jo vetëm sëmundjet e gjoksit apo mushkëritë, por organet e tjera të brendshme, të tilla si metastases. Prandaj, mjekët rekomandojnë duke bërë atë çdo vit.
Nëse vuani për një kollë kohë të gjatë, dobësi dhe ethe, atëherë ju patjetër duhet të kalojnë nëpër këtë studim për të parë nëse ju filloi të zhvillohet pneumonia (ndezja e mushkërive) ose TB. Gjithashtu fluoroscopy ndihmon për të identifikuar probleme me nyjet limfatike, brinjë dhe shpinë, ezofag.

Sa shpesh për të bërë një X-ray?


Sa shpesh keni nevojë për një X-ray varet nga disa faktorë. Për shembull, në qoftë se ju të kalojë atë si një masë parandaluese, që ju nuk bëni kujdes për dhimbje në gjoks, kollë të shpeshta, temperatura dhe më shumë, atëherë ju duhet të bëni atë të paktën një herë në dy vjet, por më mirë një herë në vit. Në indikacione të veçanta procedurë duhet të bëhet çdo gjashtë muaj.
X-ray shpesh rekomandohet nëse:

  • në familje ose në vendin e punës ka pasur raste të tuberkulozit;

  • ju jeni institucione mjekësore, sidomos spital dhe TB klinika të;

  • ka sëmundje të rënda kronike, duke përfshirë astma, HIV, ulcerat stomak, diabeti dhe kështu me radhë.


  • Duke contraindications kalojnë x-rrezet për të trajtuar moshën shtatzënisë për 15 vjet.

    Fluoroscopy Si e vlefshme?


    Njëlloj çështje e rëndësishme që excites njerëzit - si rezultatet aktuale fluorografike. Pra, si mjekët rekomandojnë këtë fotografi çdo vit, ne mund të konkludojmë se fluoroscopy është e vlefshme për një vit. Por në qoftë se ju keni indikatorë në mënyrë që të bëjë atë më shpesh, ju nuk duhet të injorojë ato. Mos harroni se ky ekzaminim ndihmon të zbuluar sëmundje të rënda në fillim.