Sa shpesh duhet të lani flokët e mia


Për disa ditë kam vuajtur nga pyetjen se sa shpesh ju duhet të lani flokët tuaj? Në këtë drejtim, unë shkova në disa forume, duke përfshirë hairdressers Forum, kontrolluar përreth dhe një përgjigje të mirë.
Përgjigja e vetme që unë kurrë nuk e mori, por ajo mund të bëjë disa konkluzione. Dhe në nenin e sotme unë do të ndajnë me ju mendimin e tij mbi çështjet e mësipërme.

Është e qartë se një standard të vetëm për të gjithë nuk ekziston. Frekuenca e pastrimit çdo kokë është individuale dhe varet nga shumë faktorë.


Ndoshta shefi në mesin e tyre është lloji i flokëve. Flokët me yndyrë të shpejtë të pista, ajo është e lehtë që të rrinë pluhur. Ky lloj i flokëve kërkon larje më të shpeshta, për të një herë në çdo dy ditë. Por shpesh, njerëzit me lani flokët me vaj kokë çdo ditë, sepse një ditë pas flokët duken të pista. Një orar i tillë mund të jetë e lejueshme nëse zgjidhet si duhet shampo.
Flokët Normal karakterizuar nga elasticitet dhe të shkëlqejë gjallë të rekomandojë për të larë çdo 3-5 ditë.
Flokët e thatë edhe të ekspozuar ndaj shampo një herë në javë ose edhe më rrallë. Larje të shpeshta ata thjesht nuk do të përfitojnë, pasi detergjenteve lëkurë të thatë dhe ka një zbokth madh yyazytsirnist. Për këtë lloj të flokëve të bërë maskë të dobishme hidratues.
Përveç llojin e flokëve është një aktivitet shumë i rëndësishëm i njeriut. Është e qartë, në qoftë se ju stërvitje, shoqëruar me rritjen e djersitje (nëse nuk e shahut, sigurisht :)) atëherë ju duhet të lani flokët tuaj më shpesh.
Gjithashtu, shpeshtësia varet nga vendndodhja. Për shembull, në ajër e fshatit është shumë më e pastër se në qytet, dhe flokët të mbeten të pastër më të gjatë.
Vlen kushtuar vëmendje për të një gjë. Shumë vajza të cilët u pyetën se si shpesh ju duhet të lani flokët tuaj, si për sa shpesh ato mund të jenë të thatë? Ekspertët këshillojnë që të mos abuzojnë tharëse flokësh, siç e ajrit të nxehtë është e keqe për flokët. Nëse jo tharëse ju nuk mund ta bëjë, ajo është e rekomanduar për të përdorur regjimin e ftohtë dhe për të mbajtur tharëse në një distancë prej 30 cm nga flokët.

Dhe tani unë dua të ndajnë disa mendime më shumë. Një forum popullor pyeta se si njerëzit shpesh larë kokën e tij në BRSS? Më tha se rreth një herë në javë! Sot njerëzit bëjnë atë më shpesh, dhe unë mendoj se në shumë raste nuk është e nevojshme.
Unë kam një dyshim që kjo dashuri e pastërtisë ndodh pjesërisht nëpërmjet reklamave. Jo për asgjë, sepse kudo përsëritet fraza "të përshtatshme për përdorim të përditshëm." Çfarë mendoni ju për këtë?
Është interesante mënyra se prodhuesit e kozmetikës të përgjigjet në qoftë se ata pyetën se sa shpesh ju duhet të lani flokët tuaj?
Sa shpesh ju lani kokën tuaj?


Çdo ditë
Çdo ditë të tjera
Çdo 3-5 ditë
Rreth një herë në javë
Më pak se një herë në javë


Shiko Rezultatet
Ngarkim