Sa shpesh mund të bëjë një x-ray


Nga procedura X-ray është dashur të përballen me siguri të gjithë. Diagnoza nga X-rrezeve të emëruar dhe pacientët më të vogla dhe të moshës. Nuk ka nevojë të jetë një fizikant i diplomuar të dini se si X-rrezet e dëmshme për shëndetin. Nuk është për t'u habitur që shumë janë të frikësuar për të shkuar në X-rrezeve, duke mos ditur me siguri se si shpesh ajo mund të bëjë.
Features X-rrezeve
X-rrezet janë zbuluar në shekullin e nëntëmbëdhjetë. Kjo është një nga varietetet e rrezatimit elektromagnetik. Pavarësisht nga madhësia e saj të vogël, e X-ray valët janë të pajisura me një sasi të konsiderueshme të energjisë dhe janë shumë zhbirues. Kjo është, X-rrezet mund të depërtojnë thellë në trupin e njeriut.


Menjëherë pas zbulimit të rrezeve X të përdorura në sfera të ndryshme të jetës. Për të njëjtën mjekësi ishte zbulimi më e vlefshme. Dhe alternativë të mirë që do të zëvendësojë plotësisht metodë radiologjike diagnostike ende nuk ekziston.

Dëmshme shpesh bëni radiografitë?


Nga njëra anë, kjo procedurë është, natyrisht, të konsiderohet i rrezikshëm. Por nga ana tjetër, është shpesh vetëm një x-ray ndihmon për të vendosur diagnozën e saktë dhe trajtimin e duhur të pacientit. Sipas statistikave, ajo mund të vënë më shumë se gjysmës së të gjithë diagnozat besnikë. Kjo procedurë ju lejon të merrni informacionin më të dobishëm në lidhje me sëmundjen e llojeve të ndryshme. Përdorimi i X-ray është vendi më i mirë për të marrë në konsideratë problemin, të vlerësojë madhësinë e saj, nëse është e nevojshme, të përcaktuar natyrën e sëmundjes.

Designed x-rrezet, jo vetëm gjatë trajtimit, por edhe për qëllime parandaluese. Çdo një ose dy vjet duhet të kontrollohen të gjithë pa përjashtim. Kjo do të ndihmojë për të vlerësuar gjendjen e shëndetit dhe për të parandaluar zhvillimin e sëmundjeve të rënda. Përfaqësuesit e disa profesione (që kanë të bëjnë kryesisht me fushëveprimin e shërbimeve) të nevojshme për të X-rrezeve dy herë në vit. Lidhur sondazheve jashtëshkollore, ata për fat të mirë nuk kanë nevojë për çdo pacient, dhe për këtë arsye u shqetësoni nëse ju mund të bëni radiografitë shpesh nuk kanë të gjitha.

Abuzimi tilla diagnoza e pamundur. Por të braktisin atë, kur në lojë është diagnoza e saktë, nuk është e nevojshme. Para lëshimit drejtime të X-ray, mjeku është i detyruar për të lexuar hartën e pacientit, i cili është një rekord i të gjitha provimeve të kaluara dhe të marrë doza.
Pra, sa shpesh bëjnë x-rrezet nuk janë të rekomanduara, procedura emërohen vetëm nëse ajo do të përfitojnë nga të tejkalojnë në mënyrë të konsiderueshme dëmin e mundshëm. Megjithatë, ndonjëherë ndodh dhe kështu që "drita" kanë disa herë në vit. Për të mbrojtur trupin, në një studim të veçantë të trupit, nuk podverhaemuyu ekspozimit mund të mbulojë një material të veçantë mbrojtëse.

Është e rëndësishme për t'u marrë parasysh se organet e ndryshme dhe indet rrezatimi perceptohet ndryshe. Physique, pesha, shëndeti, dendësia e pacientit muskujve - këto dhe faktorë të tjerë gjithashtu ndikojnë nëse janë apo lënduar shpeshta x-rrezet apo jo. Këto nuanca duhet të jenë të kushtëzuara nga specialist të mëtejshëm.
Efektet e rrezatimit mund të jenë shumë të ndryshme. Gjëja më e keqe, natyrisht, konsiderohet zhvillimit të onkolog. Mos ki frikë ia vlen - yyazytsirnist Shfaqja e tumoreve malinje është mjaft i vogël. Për më tepër, për të parandaluar efektet e shpeshta X-ray nuk është aq e vështirë sa duket:


  • Para testit dhe pasi e dëshirueshme për të mbështetur trupin me antioksidantë.

  • Të ndihmojë në forcimin e sistemit imunitar Vitaminat A, C, p.sh.

  • Jetë i sigurt për të hyrë në dietë të produkteve të qumështit: qumësht, djathë, kos, kefir, salcë kosi.

  • Prodhimi i substancave të rrezikshme të ndihmuar në lloje të ndryshme të bukës misri, bollgur, kumbulla të thara, oriz i palëmuar pllaka.