Cila është shkalla e sheqerit në gjak


Një prej parametrave të rëndësishme të gjakut është përmbajtja e tij e sheqerna, pasi kjo varet ndonjëherë edhe tërë jetën.
Nëse një person ndjehet mirë, dhe kjo nuk ka ankesa shëndetësore, më së shpeshti për analizën e sheqerit nuk ka marrëveshje. Por në qoftë se ju ndjeni një dobësi të vazhdueshme, etjen, marramendje dhe filluan të shfaqen gjithmonë duan të përdorin banjo, atëherë të jetë i sigurt për të dhuruar glukozës në gjak, sepse ajo, nuk sheqer të përfshira në gjakun e njeriut është shkaku i sëmundjes.
Pajisje moderne mjekësore është duke u bërë gjithnjë e më të përballueshme për përdorim në shtëpi. Tani kontrolloni sheqerit tuaj në gjak mund të jetë në shtëpi, ju duhet vetëm të dini normën për të decrypt të dhënat mbi Glucometer. Pavarësisht marrjes së rezultatit nga laboratori, informatat që ju mund të kenë nevojë.


Kushtet e dorëzimit për analizën e sheqerit
Për të marrë rezultatin e saktë duhet të përmbushë rregullat e mëposhtme:

 • Glucometers për gjakun që do të merren nga gisht dhe në laborator - nga Vjena. Metoda e dytë është përdorur vetëm për diagnozën, kontrollin e sheqerit në gjak në të rekomanduara parë.

 • Duket e sheqerit në gjak në mëngjes në një stomak bosh, zakonisht pas vakt të fundit duhet të jetë të paktën 8-10 orë. Një person i shëndetshëm nuk duhet të marrë një shumë të alkoolit ëmbël prag, nervor dhe vijnë pas kaloi natën.

 • Mos e ndryshoni analizën tuaj dietë prag, atëherë rezultati nuk ka gjasa. Menuja duhet të mbetet e thjeshtë, vetëm duhet të përjashtojë ushqime "e gabuar".

 • Nuk kthehen analizën tuaj gjatë infeksionit akut dhe shtatzënisë, pasi këta faktorë do të ndikojnë në rezultatin, dhe nëse është e nevojshme të kalojë, ju duhet të njoftojë laborator që ata kanë përfshirë në deshifrimin.


 • Në shtëpi për të kontrolluar nivelin e sheqerit në gjak, duhet të dini se cilat rregulla ky tregues duhet të përqendrohet, si në diabetikët dhe njerëzit e shëndetshëm janë të ndryshme.

  Cila është shkalla e sheqerit në gjak të grave dhe burrave?


  Nuk ka asnjë ndryshim në varg normale për provat e sheqerit në gjak, në varësi të seksit të personit dorëzimin, ata mund të ndryshojnë vetëm në mënyra të ndryshme të ofrimit të:

 • me gisht - 33-55 mg;

 • Vienna - 40-61 qendër.


 • Këto shifra tregojnë se sa shumë glukozë është e përmbajtura në 1 litër gjak.
  Nëse ju dorëzohet analiza e kryer të gjitha uyazyka lart dhe mori rezultatin në rangun e 56-66 mg, atëherë ka shumë të ngjarë se është një simptomë e aspirator abuzimi glukozë, e cila mund të çojë në përmirësimin e mëtejshëm. Kur përmbajtja e 67 mmol ajo do të jetë asgjë e diabetit.

  Kur i dhënë gjak pas ngrënies, norma do të konsiderohet rezultati për 78 mg.

  Tregues Norma e sheqerit në gjak në diabet


  Kjo diagnozë nuk është korrigjuar zbulimin e tejkalon normën një dhjetat pak, dhe vetëm nëse, këto rezultate:

 • Agjërimi - më shumë se 61 Moll;

 • gjatë ditës - më shumë se 111 Molly.


 • Për diagnozën përfundimtare bëhet vetëm 1 herë ri-analiza, si mund të ngritur ndonjëherë nivelin e sheqerit të bjerë, atëherë ajo do të sinjalizojë vetëm të mendojnë për shëndetin e tyre, por trupi është në gjendje për të përballuar me sasinë e glukozës.

  Nëse jeni të diagnostikuar me diabet është konfirmuar, për njerëzit e moshës 60 vjet tashmë, rregullat e mëposhtme:

 • Agjërimi - 39-66 Moll;

 • gjatë ditës - 39-66 Mall.


 • Dhe pas 60 vjetësh:

 • Agjërimi - 39-8 Moll;

 • gjatë ditës - 39-10 Mall.


 • Duke u ndalur në standardet e paraqitura glukozës në gjak, njerëzit do të jenë në gjendje për të parandaluar rritjen pa përdorimin e drogës.