Çfarë është temperatura në pneumoni


Pneumonia është një nga sëmundjet më të rrezikshme të sistemit të frymëmarrjes. Vështirësia e diagnozës është një patologji që shpesh është asimptomatike, sidomos në fazat e hershme. Kështu që shumë njerëz janë të interesuar në atë temperaturë kur pneumoni ndodh më shpesh shenja të ndihmuar të dalluar këtë sëmundje nga lezionet e tjera.

Temperaturën e trupit në pneumoniSëmundja konsiderohet zhvillohet si pasojë e infektimit nga bakteret. Këto mikroorganizma fshehtë një lloj të veçantë të quajtur toksina pyrogens. Këto substanca, duke marrë në gjak, të provokojë një reagim të sistemit imunitar, e cila nga ana shkakton ethe. Në funksionimin normal të rritet termometër imun ndaj vetëm 37-38 gradë, zakonisht në mbrëmje dhe në mëngjes temperatura bie në 366. Kjo tregon fillimin e pneumonisë aktive ose fokale.

Nëse termometri tregon 38-40 rastin e përmendur e pneumoni akute. Në këtë simptomë, pacienti është torturuar nga një ethe, kollë e thatë, pagjumësi, dhemb eshtra dhe nyje. Ju lutem vini re që përshkruan llojin e pneumonisë kërcënon fatale, sidomos në imunitet të ulët dhe mungesa e trajtimit të duhur. Temperatura e lartë në pneumoni shpesh tregon jo të natyrës bakteriale dhe virale e sëmundjes dhe përdorimin e antibiotikëve në këtë situatë është e papërshtatshme.

Çfarë e mban temperaturën në pneumoni?


Kur vlerat fokale pneumoni konsiderohet normë të ulët zbatuar që në 3-4 ditë për 8-10 ditë. Në mënyrë tipike, sëmundja nuk është kërcënuese për jetën, ndodh relativisht lehtë dhe shpejt shërohet. Nëse prekur të dyja mushkëritë, kohëzgjatja e rritet ethe deri në 2-3 javë.
Inflamacion akut nuk është një kurs tipike. Temperaturat e larta mund të qëndrojnë 1-3 ditë dhe disa muaj, në varësi të agjent dëshirore dhe shkallën e shkatërrimit të rrugëve të frymëmarrjes.

Pneumonia gjati ndodh në një temperaturë prej 37 ° C, në formën kronike. Pneumonia zgjatur shpesh shkojnë pa u vënë re, pasi një temperaturë të vogël nuk është i shoqëruar me shenja të vazhdueshme klinike, sëmundja recurs, pastaj shkon jashtë. Kjo çon në ndryshime të pakthyeshme patologjike në indet e mushkërive, komplikime të rënda.