Cili është probabiliteti për të vdekur në gjumë


Unë jam i sigurt se shumë njerëz do të pyesin Solli "se si do të dëshironit të vdes?" - "Shkoni për të fjetur dhe nuk zgjohen." Në të vërtetë, një tranzicion i tillë për një botë tjetër mund të quhet pa dhimbje, dhe ndoshta më e dëshirueshme, por vdekja - një proces i natyrshëm, nuk është gjithmonë një shkak natyror të vdekjes. Aksidentet, aksidentet e trafikut dhe shumë të tjera, shpesh i jep shanse për të mbijetuar një person të shëndetshëm, i cili në rrethana të tjera mund edhe të jetojnë në moshë të vjetër dhe të vdesin nga një vdekje natyrale. Në qoftë se ne hidhni shkaqet e vdekjes së dhunshme, çfarë yyazytsirnist vdesin në ëndërr dhe i cili është i prirur për këtë?


Në një kohë prej 24 orësh dhe gati një e treta e tyre ne jemi në një ëndërr. Kur të menduarit logjikisht, ajo yyazytsirnist vdesin ëndrra e "shkaqe natyrore" është 1 shans prej 3 indeksi është i lartë, por më shumë i shqetësuar në lidhje me organet e kujdesit shëndetësor të dy. Ka vdekje në një ëndërr që nuk e përfill shpjegim shkencor dhe për të cilat ende nuk ka përgjigje. Ai e quajti sindromi i vdekjes së papritur dhe të pashpjegueshme (SVNS).
Kjo u vu re se një fenomen i tillë shpesh vërehet tek të rriturit, sidomos në mesin e aziatikë meshkuj. Askush nuk e di se çfarë është e lidhur dhe pse njerëzit e një moshe të caktuar dhe me origjinë të prirur për vdekje të tillë. Në 80 vjet, kjo arsye u emërua kryesore dhe madje edhe të kapur udhëheqjen, duke zgjedhur atë në vdekjen e papritur të mitur, e cila rezultoi nga shkaqe të panjohura fëmijë të vdesin në vit.


Në vitin 1917, për herë të parë në literaturën mjekësore të botuar SVNS informacionit që ndodhën në Filipine dhe quajtur banhunhut. Më vonë, për arsye të panjohura, këto vdekje janë regjistruar në Japoni, Singapor, Laos dhe në të gjithë Azinë. Një fakt interesant është se para se të vdes personi nuk përjetojnë asnjë simptom që tregojnë sëmundje, sëmundje ose disa faktorë të tjerë. Njeriu është në gjendje të mirë shëndetësore, por për shkak se ajo është vdekja e papritur e një goditje për familjen dhe miqtë e tij. Sipas dëshmitarëve okularë, njeriu është duke fjetur në heshtje në fillim, pastaj papritmas fillon të ankohem, jo ​​gërhij natyrore, hap gojën dhe vdesin. Shenja të ngjashme mjekët e quajnë ahonalnыmy ose predsmertnыmy. Edhe në qoftë se familja mund të zgjoheni aksident - kjo nuk e ka shpëtuar atë nga vdekja. Me patologë mëtejshme dhënien e informacioneve shpjeguese nuk gjejmë ndonjë anomalitë që mund të çojnë në vdekje, pa përfshirë gjetur shenja të helmimit, alergji apo një vrasje maskuar.


Një fenomen i tillë të pazakontë nuk humbi shkencëtarët dhe në vitin 1992 ata kaluan studim dy-vjeçare në Tajlandë, duke studiuar shkaqet dhe vdekjen yyazytsirnist në ëndërr grupet e tjera. Ata gjetën se si në vijim:
- në të gjitha rastet e vdekjes janë raportuar burra SVNS;
- Mosha 20 deri 49 vjeqare;
- Askush nuk ka vuajtur nga mbipesha;
- Në vitin e kaluar nuk ka pasur sëmundje serioze; të gjithë me përvojë shëndet të mirë;
- alkoolit, pirja e duhanit, drogës apo faktorë të tjerë të rrezikut për jetën e tyre nuk është e kërcënuar;

- gjatë ditës paraprin vdekjes, ata vënë re performancën normale;
- pas agoni, njeriu i vrarë gjatë ditës;
- pse vdekja dhe tërhoqi në një ëndërr, por në 63% të rasteve ka ndodhur në frontin e të afërmit apo miqtë; në raste të tjera, burrat u gjetën në pozicionet e gjumit dhe pushimit;
- në 94% të rasteve ku ka pasur dëshmitarë, vdekja tërhoqi brenda një ore.

I pyetur në lidhje me atë yyazytsirnist vdekjen e papritur në mesin e familjarëve të të ndjerit u gjet - rreth 40%. Në 19% të viktimave vdiqën të njëjtin njeri familjes vdekje. Një tjetër fakt interesant është se ndodhja e rasteve të tilla të vdekjes, nuk është i njëjtë gjatë gjithë vitit. Maja më e lartë është në periudhën nga marsi deri në maj, dhe rrallë nga shtatori në nëntor. Kjo i jep fenomen sezonal përshtypje.

Arsyet që njerëzit të shkojnë në një botë tjetër në Tajlandë, ende nuk është gjetur, kështu që SVNS konsiderohet si "problemi potencialisht serioze e shëndetit publik." Së bashku me vrasjet, helmimeve, aksidenteve dhe sulmet në zemër, ky sindrom vret rreth 3,000 njerëz në vit, të moshës 20 deri 50 vjet.
Një nga shkaqet e mundshme të vdekjeve të tilla besoj se kombinimi i stresit fizik dhe mendor, i cili për disa arsye mekanizëm SVNS nisë. Por jo të gjithë shkencëtarët e ndajnë këtë mendim, sepse ata nuk gjejnë prova, dhe prandaj shkakton ende mbeten të paqarta.


Nëse ju nuk e marrin në konsideratë SVNS që për arsye të panjohura, vret të grupeve të caktuara, çfarë yyazytsirnist vdesin në gjumin e tij të tjerëve.
Nëse vdekja vjen në fund të udhëtimit të jetës, është e natyrshme, por ajo shpesh kërcënon ata që ende herët për të vizituar "tunel të lehta". Ky kërcënim është shumë e vërtetë për njerëzit që gërhij gjumë. Ata nuk e trajtojnë atë seriozisht dhe besoj se nuk gërhij, sepse ata vetë nuk e dëgjojnë, dhe të mësojnë vetëm nga fjalët e të dashurit.
I shkurtër ndaluar frymëmarrje gjatë gjumit është quajtur apnea gjumë. Kush ka parë fenomene të tilla, rrezikun e rritjes së papritur vdekjes nga 2-3 herë. Që është i prirur shpesh për të ndaluar "tifozët pohrapet."

Gjatë gjumit personalisht gjumi ndalesa frymë. Momente të tilla mund të ndodhë deri në 10 herë në 1 orë! Kjo çon në ritëm të ngadaltë të zemrës, ul nivelin e oksigjenit në gjak me shpejtësi dhe fuqishëm rritur presionin e gjakut, adrenalina është liruar. E gjithë kjo mund të shkaktojë sulm të rëndë të aritmia, goditje, apo sulm në zemër. Në momente të tilla është natyra njerëzore që të zgjoheni, por për fat të keq kjo nuk është gjithmonë rasti.

A nuk e vënë jashtë duke shkuar tek mjeku nëse keni vërejtur simptomat e mëposhtme: ju gërhij gjatë gjumit; Rënia e keqe në gjumë dhe të fle; shumë djersë; shpesh gjatë natës për të marrë deri në tualet; ditë të ndjehen të thyer.

Merrni kohën tuaj për të vdekur - ju keni shumë gjëra në tokë!