Çfarë sport zgjidhni për fëmijën tuaj


Çdo prindërit duan të shohin fëmijën e tyre të qëndrueshme, të fortë dhe të shëndetshme, dhe për këtë arsye nuk ka dyshim se sporti nuk është vetëm në gjendje për të dhënë të gjitha, dhe ndoshta më shumë. E pra, që nuk është rekord në kllapi bota e fëmijëve të tyre, duke shpresuar një ditë për të parë ato në podium, medalje në gjoksin e tij. Por kjo është e gjitha në të ardhmen dhe kjo duhet zgjidhur çështjen, e cila sport për të zgjedhur për fëmijën tuaj?
Fëmijët aktiviteti motor duhet të rriten të shëndetshëm, të fortë, të qëndrueshme, me imunitet të mirë. Fëmijët e sotëm janë të zhytur plotësisht pursuits intelektuale, dhe në kohë të lirë është dhënë jo aq shumë kohë. Pra, kur prindërit ngre pyetjen se çfarë sporti të zgjidhni për fëmijën tuaj, kjo nuk duhet të thotë fjalë për fjalë klasat nga profesionistë statusin e detyrueshëm të atlet. Parashkollorët dhe fëmijët e shkollës fillore lëvizjes moshë është e rëndësishme, kështu që i kushtoj vëmendje të shëndetit dhe palestër grupeve dhe seksione të ndryshme të.


Krahas efekteve pozitive shëndetësore të disiplinës fizike klasave të aftë, të kalit karakterin që të jetë e fortë, jo vetëm trupin, por edhe në shpirt. Për të përcaktuar sport për fëmijën tuaj, ju duhet të shikoni në duke i dhënë këto apo klasa të tjera dhe synon të ngarkesës kryesore. Që një zgjidhje të madhe të klubeve sportive, artikull ynë do të tregoj vetëm një pjesë të vogël të atyre llojeve që mund të ju lutem ju dhe fëmijën tuaj.

Çfarë sport zgjidhni për fëmijën tuaj
Kriteri kryesor - përfitim - një term relativ. Çdo aktivitet fizik pa dyshim do të jetë e dobishme për fëmijën, nëse nuk është e dëmshme për shëndetin, e ndërtuar clumsily në formën e trajnimit, stresi të tepruar dhe mungesa e teknikës, e cila mund të shkaktojë lëndim. Ejani në zgjedhje, duke pasur parasysh dëshira e fëmijës, pasionin e saj, karakterin dhe prania e sëmundjeve të caktuara.

Pishinë
Uji - një burim i madh i humor të mirë, qetësues në gjendje për të vepruar në psikikë. Not nxit zhvillimin e të gjitha grupeve të muskujve. Kjo kalitje të trupit, kështu që nëse fëmija juaj shpesh zastudzhuyetsya, ju duhet të i kushtoj vëmendje për këtë sport. Vajzat mund të jepet në seksionin sinkronizuar not.
Atletikë
Si not, vrapim zhvillon të gjitha grupet e muskujve. Por në qoftë se fëmija juaj gjetur banesë, ky sport nuk është për të. Barra kryesore bie mbi këmbë, por për shkak se edhe në vrapuesit të shëndetshme mund të ketë probleme në formën e deformimit të këmbëve.

Megjithatë, në qoftë se ajo nuk është një sport profesional, dhe promovimin e shëndetit, atëherë pse nuk jepni fëmijën tuaj një pjesë e atletikë.
Lojërat e ekipit
Në kushtet e komunikimit të tilla sportive mund të konsiderohen universale, sepse ata janë fëmijë të trembur për të mësuar aftësitë e komunikimit dhe aftësia për të qenë fëmijë miqësore dhe i shoqërueshëm nuk do të mungojë vëmendje. Prandaj, lojërat e ekipit nuk janë vetëm në gjendje të zhvillojnë trupin fizik, por edhe të ndikojnë në zhvillimin psikologjik të fëmijës.
Sepse një shumë e lojrave të ekipit, ju keni nevojë për të dalë nga preferencat personale dhe aftësitë fizike. Nëse fëmija juaj është mjaft i gjatë për moshën e tij, ai mund të arrijë rezultate të mira në volejboll ose basketboll. Hockey koordinimi i rëndësishëm i mirë, trajnimit fizik. Futbolli e mirë është aftësia e ndryshme për të kandiduar të shpejtë dhe të gjatë. Nëse fëmija juaj i pëlqen të ujit dhe komunikimin, e konsiderojnë mundësinë e vaterpolo.

Martial Arts
Aftësia për të qëndroj për veten e tyre të jetë e mundur, dhe jo vetëm një disiplinë. Duke shkuar me një mjeshtri të mirë i cili është në gjendje të jetë një mësues, edukuar fëmijët me agresive psikologjikisht të qëndrueshme, dashur, qetësi.
Gjimnastikë
A nuk mendoni se vetëm gjimnastikë hollë japin fëmijët dhe fizikisht i fortë. Vetëm klasa mund të çojë ata në një rezultat të tillë. Ky sport është vështrim në mënyrë harmonike që ndihmon në krijimin e një formë dhe vajza dhe djem të bukur.


Rekomandimet për sportin e zgjedhjes për fëmijë
Në çfarëdo sport keni zgjedhur, ju duhet t'i kushtojë vëmendje rekomandimet e mëposhtme.
1. A nuk është gjithmonë më mirë se ku afër
Seksioni zgjedhje shpesh ndërtuar në baza territoriale. Në mënyrë të qartë, më afër shtëpisë, fëmija më e lehtë dhe më të qetë dhe të prindërve, por është krejtësisht qasje e gabuar. Nëse ardhshëm në shtëpinë tuaj nuk është një fushë patinazhi, dhe fëmija nuk ka dëshirë më të vogël për të skate, atëherë nuk është e nevojshme për të imponuar këtë sport.

Zgjedhja gjithmonë duhet të diskutohet dhe të miratohet "fëmijën. Sugjeroni dhe për të diskutuar disa opsione më të përshtatshmet nga pika juaj e parë. Në qoftë se fëmija nuk është i njohur me ndonjë sport, ju duhet të tregoni atë, dhe të tregojnë edhe më të mirë se çfarë duhet të bëjë. Nëse mendimet zhveshur, pse nuk ndalet në dy variante. Wake fëmijën në dy seksione të ndryshme, të cilat ai i vendosur zgjedhjen.
2. Mjeku Inspektimi duhet
Jo të gjithë ushtrim mund të tregojnë fëmijën tuaj. Edhe në qoftë se ju keni vendosur për zgjedhjen e seksionit sportive, nuk e lënë pas dore këshillën e një doktori apo pediatrit ushtrim. Ndoshta ai do të ju këshillojë sportin, në varësi të sëmundjeve të caktuara fëmijën. Mos harroni se ka disa contraindications që duhet të merren parasysh.

3. Hyrje në trajner
Aktiviteti fizik - është e mirë, por jo më pak - një atmosferë psikologjike, e cila i takon zhyt fëmijën tuaj. Është e këshillueshme nëse keni para për të marrë atë në shkollë, më afër njohur me trajnerin e ardhshëm do të marrë pjesë në disa seanca trajnimi "ndjehen" frymën e sportit. Të vlerësojë se si të rehatshme fëmija juaj do të jetë në këtë situatë dhe kjo ka kuptim për të gjetur diçka tjetër.
4. Mos kini frikë të bëni pyetje trajner, drejtor i kompleksit sportive apo ata prindër që kanë një lojë të fëmijëve në këtë seksion.