Fëmijën e parakohshme Çfarë kujdes është e nevojshme


Fëmija e parakohshme është konsideruar si një fëmijë i lindur me shenja të papjekurisë së, në 37 javë të shtatzënisë. Shenjat kryesore të jashtme të fëmijës parakohshme janë: më të ulëta në krahasim me gjatësi normale dhe peshë, lëkurë prej kadifeje, mbuluar me qime, thonjtë e butë, të shkurtër, kërthizë është, veshët e ulëta të buta, gjiri i varfër. Kjo megjithatë, konsiderohet manifestimi më i rëndësishëm i pa shenja të jashtme, si dhe shkallën e si pjekur organet e brendshme e fëmijës. Kushti më i rëndësishëm për fëmijën e parakohshme për të mbijetuar është pjekuria e kënaqshme e mushkërive.


Fëmijët parakohe të vështira për të tolerojë procesin e lindjes në krahasim me fëmijët konvencionale, ata nuk janë duke lëvizur ngrirjen e shpejtë, të dobët të manifestuar veten qaj, të varfër thith dhe gëlltitje. Rezistenca për të manifestimeve të jashtme agresive të pamjaftueshme për shkak të sistemit imunitar të dobët, ajo çon në infeksione më të shpeshta. Aftësia për mbijetesën e fëmijëve nuk varet nga ajo që ishte pesha e tij në lindje dhe pjekurinë e organeve të saj të brendshme dhe të shëndetit. Është e rëndësishme që në raste të tilla, informacion mbi atë që është e nevojshme të kujdesit fëmijën e parakohshme, me qëllim të ngritjes shanset e mbijetesës dhe zhvillimit normal të mëtejshëm.


Për çdo porsalindur, veçanërisht në qoftë se pyetja është se çfarë kujdesit është i nevojshëm sapo lindur fëmijën e parakohshme janë shumë të rëndësishme uyazyka temperaturë normale. Temperatura duhet të jetë të rehatshme. Nëse fëmija është i zbehtë, frymëmarrje të lëngshme dhe lëkura është e ftohtë në prekje, yyazytsirno, ka hipotermi. Në të njëjtën kohë, në qoftë se një person i lindur në të kuqe, lëkurë të nxehtë në të prekur, frymëmarrje të shpejtë, fëmija ndoshta overheated. Në këtë dhe në një rast tjetër, të bëjë disa hapa për të siguruar që fëmija të ndjehen më të rehatshme, duke krijuar një dhomë ku është vendosur, uyazyka temperatura optimale.


Duke folur për atë që është e nevojshme të kujdesit fëmijën e parakohshme të porsalindur, veçanërisht vlen të përmendet fakti se qumështit të gjirit që fëmija është jashtëzakonisht i rëndësishëm. Kjo është në qumështin e gjirit të nënës për fëmijën dhe është gjithçka që është e nevojshme për të forcuar sistemin imunitar, e cila është shumë e rëndësishme. Megjithatë, në shumicën e rasteve, kur ushqyer foshnjat e parakohshme ka vështirësi të caktuara: ajo është shumë e dobët, gjoks varfër gjiri, nganjëherë nuk mund ta bëjë këtë vetëm. Ndërsa fëmija ndėrpre ishte në mjedis spital, ajo u ushqyer me një hetim të veçantë, dhe pastaj shishe. Për shkak të kësaj, fëmija shpejt merr përdorur për faktin se përpjekjet për të marrë raportin e ushqim është e nevojshme dhe në fillim nëna ime ka për të shprehur qumështin e gjirit në një shishe. Për kërkesën e parë të një foshnje e porsalindur menjëherë të fillojnë për të ushqyer. Besohet se një foshnje e parakohshme ditë duhet të hani të paktën 1/6 e shumës së peshës trupore.


Shqetësuar në lidhje me çështjet që gjithmonë kanë nevojë për kujdes të vogël fëmijë të parakohshme, veçanërisht në qoftë se ajo mban ngrohjes dobët dhe ngadalë duke fituar peshë duhet të angazhohen sohrevanyem saj aktive. Nëse fëmija është në procesin e ndryshimit të ngrijë, tjetër që ju duhet të instaloni një burim të sigurt të ngrohjes, pelena, e cila përfundoi fëmija duhet të jetë ngrohur. Në muajt e parë të duarve të fëmijës duhet të jetë e mbuluar plotësisht, atë që ata duhet të përfundojë ato ose veshin dorashka fëmijë.

Në dhomën ku fëmija, veçanërisht në qoftë se ai ka lindur para kohe, ajri duhet të jetë i freskët, kështu që është e rëndësishme për të hedh në dhomë në kohë. Në lidhje me kur hera e parë që ju mund të shkoni për një shëtitje me fëmijën (nëse sezonin jashtë të ftohtë), është mirë që të konsultoheni me një mjek që mund të vlerësojë më adekuate gjendjen e fëmijës. Në përgjithësi, kjo nuk është e rekomanduar për të shkuar për një shëtitje me fëmijën në kohë zyyazykay deri sa ai arriti një peshë prej 3 kg. Udhëtimi i parë duhet të jetë e shkurtër, jo më shumë se 5 min., Dhe pastaj koha mund të rritet në 1 orë.


Për të ditur të cilat dashur domosdoshmërisht nevojë për fëmijën e parakohshme janë konsultuar shpesh me pediatër, mos e braktisin atë, jo për të bërë gabime. Specialisti do të ju tregojnë se çfarë duhet të bëni ose të paralajmëruar shumë gabim. Të gjitha veprimet që prindërit e një foshnje e parakohshme do të bëjë për herë të parë, duhet të para-diskutohet me mjekun tuaj. Është shumë e rëndësishme për çdo fëmijë dhe veçanërisht parakohshme, gjimnastikë speciale. Pediatri do të tregojë se si ta bëni atë, këshillojë literaturën e nevojshme në këtë temë.


Për pleqsh foshnjat e parakohshme në departamentet e kujdesit intensiv duhet uyazyka veçantë dhe nëse është e nevojshme, një fëmijë i lindur përpara afatit të përfshira këtu. Nuk është një dizajn të veçantë të quajtur inkubator vendosur fëmijën e saj të dobët ndërprerë. Në uyazyka inkubator krijuar mbështetjen e nevojshme për fëmijët e kushteve më të rehatshme: lagështia, temperatura, sterilitetin.

Shumë shpesh fëmijët e lindur para afatit normal, mund të kenë probleme shëndetësore në të ardhmen, për shkak të disa komplikime. Fëmijët parakohe më të prirur për të infeksioneve dhe manifestimeve të tjera të mjedisit agresiv. Megjithatë, me kujdesin e duhur, e duhur, fëmijët e porsalindur janë në gjendje për të kapur deri në zhvillimin e saj të foshnjave të lindura në kohë normale. Ekspozuar më shumë në komplikacione të foshnjave të ndryshme të lindura para 26 javëve të shtatzënisë, të vonuar të mundshme mendore, paraliza e trurit, defekte të tjera fizike. Këta fëmijë duhet të jenë në dispozicion në rrethana të veçanta, ata kanë ushqim të veçantë për shkak se organet e tretjes e këtyre fëmijëve nuk janë formuar plotësisht. Mjekët e kujdesit Vetëm dhe prindërit mund të transformojë një fëmijë në një fëmijë të plotë.