Çfarë sy OD OSShumë shpesh pyesin pacientët okulist. Në fakt, për t'iu përgjigjur kësaj pyetje është shumë e thjeshtë, nëse një mendojnë të vogël dhe për të kuptuar se ku e bëri këtë ulje. Por OD OS - kjo është në fakt një shkurtim i dy fjalëve latine.
Sigurisht, ne thjesht shkruani syrin e djathtë, syrin e majtë. Dhe kështu shumë më e qartë. Megjithatë, syzet recetë ose lente shkruar shpesh është thjesht e papranueshme. Fakti që mjekësia - shkenca që është i bazuar në latinisht. Dhe e di gjuhën njerëzit e zakonshëm krejtësisht të padobishme. Ajo rezulton se ndonjëherë ne nuk e kuptojmë ndonjë gjë në mjekësi, por kështu që duan të kuptojnë!


Çfarë sy OS?Në fakt, çdo gjë është shumë e thjeshtë. Ky shkurtim qëndron vetëm si OS Sinistra Oculus, ku fjala e parë do të thotë sy dhe të lihet. Se OS - kjo është lënë sy. Pas një shpjegim të qartë dhe të arritshme ju nuk mund të ngatërrojë këto letra me ndonjë tjetër, dhe do të dini saktësisht se çfarë duan të thonë.
Por një reduktim në oftalmologji si OU mund të deshifroj si oculi utriusque, dmth të dy sytë. Ky përcaktim është përdorur në qoftë se të dy sytë nevojë të njëjtë lente, dhe shkruaj veçmas në lidhje me syrin e djathtë dhe thjesht nuk e la të nevojshme.

Çfarë sy OD?Nëse OS - Sinistra Oculus - këtë syrin e majtë, OD, dhe deshifroj kjo ulje mund të jetë aq Oculus Dextra, tregon syrin e djathtë. Në përgjithësi në oftalmologji vendosur për të shkruar informacion mbi syrin e djathtë të parë, dhe pastaj në të majtë. Kjo është e nevojshme për të shmangur konfuzionin që mund të lindin në prodhimin e lente për syze.
Natyrisht, të gjitha informatat relevante mund të merret nga okulist në pritje. Çdo mjeku me siguri do të ju them se ju keni miopine ose largpamje dhe çfarë syzet që ju nevojitet. Megjithatë, receta për syzet mund të jenë fjalë të tjera që janë kuptuar pak nga njeriu të përbashkët. Këtu përsëri, ajo është e mirë për ju tregojë të gjitha në lidhje me të okulist.

Për të përcaktuar nëse një largpamësisë personi ose nearsightedness, është që të përdorin tryezë Sivtsev - Golovin. Ajo është e vendosur nga mprehtësisë së tyre vizual. Që është përcaktuar më shpesh nga disponueshmëria e miopi ose hyperopia dhe pyetjen se çfarë duhet të përshkruajnë gota njeriun. Ky vizion është normale me një kontroll i tillë duhet të jetë e barabartë nga 08 deri në 10. E gjithë kjo është më e ulët ose më e lartë - një devijim nga norma dhe kërkon korrigjim. Gjegjësisht studim i kryer nga një distancë prej 5 metrash.