Çfarë duhet të jetë dietë në ushtri


Ushqyerit - një faktor i rëndësishëm në forcimin dhe ruajtjen e shëndetit, si dhe mbajtjen e gatishmërisë së lartë luftarake të ushtrisë. Në trupin e njeriut janë procese të vazhdueshme Redox që kontribuojnë në formimin e energjisë dhe sigurojnë shëndet të mirë. Për të ruajtur jetën e nevojshme rimbursim të plotë të të gjitha shpenzimeve të trupit, kështu që një person duhet të hani mirë dhe të plotësoj yndyrë, proteina, karbohidratet, minerale, vitamina dhe ujë. Tjetra, e konsiderojnë se çfarë duhet të jetë dietë në ushtri.


Standardet sigurojnë
Ka rregulla të veçanta të racione ushqimore që plotësojnë kërkesat themelore ushqimore të ushtrisë. Në përputhje me racion standardeve të tilla ushtarit duhet të përmbajë 104 gram yndyrë, 109 gram proteina, 654 g karbohidrate dhe vlera totale e energjisë prej 4246 kcal. Ka edhe ushqime të destinuara për nëndetëset personelit dhe anijet sipërfaqësore, pilotët, dhe për pacientët të cilët janë duke u trajtuar në spitalet ushtarake dhe spitaleve. Me këtë pushtet mund të plotësoni rrjedhën e ushqyesve dhe energji në kategori të ndryshme në periudha të ndryshme të shërbimit ushtarak ushtarake dhe trajnimit arsimor dhe luftarake.


Në ushtri, është e rëndësishme për të ndjekur një dietë të caktuar, e cila do të ruajë shëndetin e një ushtari, dhe për të rritur stabilitetin e organizmit të ri të llojeve të ndryshme të stresit. Fuqia është dhënë rutinë e përditshme dhe rregullat e produkteve. Plan urbanistik të veçantë ushqimore është për 7 ditë për mbështetje të standardeve të çdo dite, rezultatet e tij janë postuar në lokal për të ngrënë mund të shikoni dhe të kontrollojë organizimin dhe statusin ushqyese. Përgatitja e Layouts produktit angazhuar: Shefi i Shërbimit të Ushqimit, shefit të shërbimit mjekësor, kuzhinier-instruktor dhe kreu i dhomë ngrënie. Kjo merr parasysh shpërndarjen dhe përbërjen e produkteve të duhura. Vlera ditore e energjisë nga një racion do të jetë 30% për mëngjes, 40% - për drekë dhe darkë prej 30%.


Gjendja e biologjike ushqimit vlerës plotë është diversiteti i saj, e cila është arritur duke përdorur mënyra të ndryshme të gatimit dhe të përgatitur enët e ndryshme. Ushqimi në ushtri duhet të jenë të tilla që enët e bëra me produkte identike nuk përsëritet gjatë ditës. E njëjta gjellë është e lejuar që të përsëritet 2-3 herë në javë. Tretje nga trupi i njeriut është kryesisht i varur nga erë e saj, shijen dhe pamjen. Vetëm një pjatë të përgatitur mirë shijshëm dhe rrit prodhimin e lëngje ndihmon tretjen e ushqimit, duke lejuar ushqimin dhe më të mirë zasvoyitysya peretravytysya.


Ushqyerit dietik dhe parandaluese
Për të përcaktuar se cila dietë është e nevojshme çdo ushtarak ekzaminim mjekësor kryer më parë. Dietë, tregohet në sëmundjeve të sistemit tretës. Ushtarët me këtë diagnozë janë kredituar në dietën e urdhrave të komandantit, pas burgim, i cili është shefi i shërbimit mjekësor. Ky lloj produkti ushqimor kërkon një plan urbanistik të veçantë vizatim, në të cilat zëvendësimin e pjesshëm të disa produkteve. Ushtarët që tregojnë dietë, duke marrë ushqimin në ngrënie të përgjithshme mbi të zgjedhur enkas për këtë tryezë.

Ushtria ka organizuar edhe ushqimin parandaluese, e cila tregon ushtarake punësuar në punë me kushte të rrezikshme të punës. Lista e personave të tillë të miratuara nga komandanti dhe lëshimin e ushqimit është kryer në formën e përfunduar ushqimit nëpër dhomë ngrënie. Për ushtarët të cilët janë duke u trajtuar në spital ose në spitale, duke ushqyer në përputhje me bashkim normat e spitalit.

Ushqimi në fushën e
Trupat Ushqimi i shëndetshëm duhet të organizohet në çdo mjedis. Çfarë duhet të jetë regjimi ushqimi në fushë? Për paraqitjen e veçanta tri herë në ditë duke përgatitur ushqim të nxehtë, e cila merr personelin në kohën e specifikuar caktuar nga komandanti i njësisë ushtarake. Nëse kushtet e ngrënies trajnimit luftuar pamundur, me urdhër të komandantit ushtarak jepen ushqime të ngrohta për mëngjes dhe darkë. Duket se ata duhet të sigurojnë normë ditore për ushqim të ndërmjetme, si sheqer, bukë dhe drithëra dhe mish të konservuar. Përveç kësaj, për çdo vakt është mbajtur flasks të mbushur me ujë të valë.


Rregullat sanitare e furnizimit
Pas përcaktimit të cilat dietë duhet të jetë në arë, mos harroni në lidhje me rregullat e higjienës, të cilat janë veçanërisht të rëndësishme në verë. Para instalimit të një artikull të ushqimit, sigurohuni që të gjendje të mirë të zonave të përzgjedhura të tokës dhe nëse është e nevojshme të pastër ajo e objekteve të huaj dhe mbeturinat. Nëse keni ndërmend një qëndrim të ushqimit artikull të gjatë në një vend, duhet të jetë e pajisur me zonën për larjen e enëve, gropë e mbeturinave dhe tualet.

Kuzhinë ushtarake në terren duhet të vendosen në mënyrë që produktet janë më të mbrojtur nga shiu, i poshtër, pluhuri dhe insektet. Para përgatitjes së ushqimit duhet larë inventar kuzhinier dhe të përgatisë dhe lirimin e të gjithë tepërt të punës së tyre.

Higjienës personale gatuan ushtarake:
- përmbajtjen duart dhe thonjtë të pastër;
- Disponueshmëria e peshqir individuale;
- Ndryshimi i rregullt i veshjeve;
- duke e mbajtur vendin e punës të pastër;
- maturi nga pirja e duhanit gjatë gatimit të ushqimit.


Asistent mjekësor monitoron cilësinë e ushqimit. Ushqim të nxehtë duket të personelit menjëherë pas gatimit, mbani atë si më shumë se dy orë është i ndaluar.