Çfarë moderne metodë kontraceptive për të zgjedhur


Sipas statistikave, një e treta e grave moderne që janë në moshë riprodhuese, nuk përdorin ndonjë kontraceptivët, për shkak të shumë faktorëve akti. Përveç lënies pas dore të zakonshme shëndetin e tyre, shumë prej këtyre përfaqësuesve të argumentojnë një qasje të ngjashme në mjetet, ose më mirë mungesa e tij arsyet e mëposhtme: varfëri, masat e marra nga sterilizimi ka ndodhur shtatzënisë arsye të tjera. Përfshirë i takon së kaluarës dhe mungesën e partnerit të rregullt seksual në këtë fazë të jetës. Megjithatë, 2/3 e mbetur e grave që përdorin metoda të ndryshme kontraceptive, komoditet dhe efikasitet mund të jenë të ndryshme.


Fakti se metoda moderne kontraceptive për të zgjedhur një grua (domethënë, ajo duhet para së gjithash të kujdeset për momente të këndshme nuk kthyer në pasoja të ndryshme të paparashikuara) ka thënë kohët e fundit një shumë. Ky aspekt i njeriut të përbashkët, pavarësisht nga fakti se mitet gjatë mbuluar me bar të ndryshme dhe bestytni, por nuk është në vendin e fundit, për shkak se ajo është një metodë moderne të kontracepcionit mund të zgjidhni, një numër mjaft i njerëzve të interesuar. Për shkak të metodave të ndryshme të parandalimit të jep grave zgjedhje të mjaftueshme, në bazë të cilit, ju mund të përcaktojë atë që është më e përshtatshme për secilën.


Në mënyrë që qasje të duhur në procesin e përzgjedhjes metodat kontraceptive mund të konsiderohet si alternativa më e mirë për të adresuar çifte profesionale, sepse mjeku më i kualifikuar mund të rekomandojë diçka të veçantë në çdo situatë. Ankthi i mjekut në këtë rast do të jetë zgjedhja e metodës kontraceptive në mënyrë që ajo nuk nashkodyv shëndeti i grave mbahet për të kryer funksionin riprodhues dhe mbron kundër shtatzanisë së paplanifikuar. Praktikuar shumë çifte të ndërpresë marrëdhënia shpesh nuk është aq efektive sa një do të donte, për më tepër, të garantojë se kjo qasje nuk do të vijë shtatzënisë nuk mund të japin një të tillë. Prandaj ndërprerje nuk është konsideruar si një mjet për të kontracepsionit, sepse, në fakt, dhe kjo nuk është. Pra, cilat janë metodat të cilat mund t'ju këshillojë një rrugë moderne si kontraceptive për të zgjedhur? Kushtimisht të ndarë llojet e metodave kontraceptive gjatë përdorimit.


1. pengues. Bazuar në titull, ju mund të kuptoni se këto metoda përfshijnë përdorimin e një pengese kontraceptive, pengesat në shfaqjen e shtatzënisë. Për më tepër, kjo pengesë, e krijuar posaçërisht spermës në rrugën e tyre në mitër. Kontraceptive pengues mund të quhet kondoma e zakonshme, kapele, diafragmave. Përdorimi i kontraceptivëve ka një numër të aspekteve pozitive, të cilat përfshijnë: parandalimin e sëmundjeve të transmetuara me anë të kontaktit seksual, duke përfshirë edhe HIV, hepatiti, etj Përveç kësaj, zbatimi i këtyre masave e bën të mundur për të vendosur mbi nevojën për përdorimin e tyre, ata janë të lirë , recetë ata nuk janë të nevojshme. Megjithatë, shumë e konsiderojnë ata të pakëndshme, ato reduktojnë ndjesi në kontakt, disa reaksione alergjike shkaktojnë. Përveç kësaj, Disavantazhi kryesor është se këto kontraceptive nuk garantojnë efektin 100%, ndonjëherë thyer, të zhvendosur. Nëse ka një infeksion mjaft të lartë yyazytsirnist, ajo është e rekomanduar metoda pengesë të kontracepsionit, e cila është më e mirë në këtë rast mund të jetë vetëm përmbajtje.


2. Biologji. Gjithnjë e më shumë, të interesuar në faktin se metoda moderne kontraceptive mund të zgjidhni, shumë gra kanë tendencë të modës tani ditë, me përkufizim, një konceptim që më yyazytsirno ashtuquajtura metoda biologjike. Ai, nga ana tjetër, bëhet në mënyra të ndryshme, të tilla si ditë yyazytsirni të krijoj mund të llogaritet me metodën kalendarik, temperatura, e qafës së mitrës (mukozë) symptotermalnыm (për simptomat nalychestvuyuschym gjatë ovulacionit). Megjithatë, efektiviteti i këtyre metodave mund të japë një garanci vetëm kur trupi i gruas punon mirë, pa shkelje, si një orë, por në të cilat stabiliteti i ritmeve biologjike të njerëzve mund të flasë sot? Ajo është e përshtatshme që të konsiderojë ato si një plotësues për metoda të tjera kontraceptive.


3. kimike. Me këtë metodë përdoret spermicid, në përbërjen e të cilit janë substanca të caktuara që mund të shkatërrojë spermës për një kohë të shkurtër, zakonisht disa sekonda. Këto droga mund të jetë në shitje në forma të ndryshme: sprays, krem, supozitore, pelte, tabletë. Aspektet kryesore e tyre pozitive janë: lehtësinë e përdorimit, ato mund të jenë në veten e tyre, por koha e tyre të veprimit është e kufizuar, kështu që Spermicidi është komplementare me metoda të tjera kontraceptive.

4. kontraceptive intrauterine. Trupi i huaj vendoset në mitër jep efektin kontraceptiv. ERM është i ndarë në dy lloje kryesore: spirale, që përmban në përbërjen e saj të bakrit dhe të shkatërrojë vezë dhe spermës, ndërsa një spirale që përmban progesterone ndikojnë në ekuilibrin hormonal, duke parandaluar fekondimin. Përparësitë kryesore të kësaj metode të kontracepsionit është efikasitet të lartë, mundësia e aplikimit gjatë ushqyerjes me gji, si funksion të duhur riprodhues mund të shërohen shpejt, përveç kësaj, ata kanë një efekt të qëndrueshme. Pengesë kryesore e këtyre aseteve përfshijnë shumë contraindications, praninë e shumë efekteve anësore. Për të përdorur ato shpesh kanë vëzhguar nga një mjek, kështu që ata e rekomanduar kryesisht për gratë që nuk vuajnë inflamacion me fëmijët dhe seksualisht aktive.