Çfarë vetitë e ujit të pranverës


Kudo ne jetojmë, por kudo ka një burim, i cili ndjek me ujë dhe për të gjetur shërimin jetëdhënës ujë. Shumë shpesh zhvillohet një burim i tillë fisnikëroj dhe rrugë për të nuk është i mbyllur as dimër as verë. Për shekuj me radhë besohej se burime të tilla ujore pajisur me kompetenca të veçanta shëruese që mund të kuruar shumë sëmundje. Dhe madje edhe shije të veçantë. A është e vërtetë dhe çfarë pronat e ujit të pranverës?
Vetëm në qytetin e Moskës gjendet rreth 200 burime. Nga këto, rreth 50 janë më të popullarizuara. Njerëzit shkojnë për të mbledhur burimet e ujit dhe në kapacitete të ndryshme për të pirë në shtëpi, duke besuar se ajo nuk është vetëm e pastër nga natyra, por ka veti shëruese. Ajo rezulton se kjo nuk është kështu. Uji nga burimet më të madhe nuk është i përshtatshëm për përdorim edhe pas valë të zgjatur. Ajo rezulton se pronat shërimin e këtij miti? Lidhje me çdo gjë në rregull.Burimi, burimi apo kyç - një tërheqje të ujërave nëntokësore në sipërfaqe të natyrshme. Arsyet janë të ndryshme, por zakonisht kjo është për shkak të terrenit dhe zhvendosjen e shtresat e sipërfaqes së tokës. Prandaj, burimi papritmas mund të shfaqet dhe vetëm heshtje të zhduket. Temperatura e ujit në burimet gjithashtu ndryshon - nga të ftohtë të valë.
Mjekët fuqishëm kundër përdorimit të ujit të pranverës, duke besuar se nuk është e sigurt dhe mund të provokojë disa sëmundje serioze.
Më shumë se studimit të kryer një herë e mostrave të ujit të marra nga burime të ndryshme të mijëra kilometra larg. Ata nuk janë të dallohen veçanërisht të performancës, dhe për këtë arsye nuk ka bërë konkluzione të përgjithshme për ujë kyç.


Cili është rreziku i ujit të pranverës
Uji si një sfungjer - thithjen dyja të mira dhe të këqija. Nëse keni humbur në mësimet e biologjisë në shkollë, ju duhet të jetë i vetëdijshëm për ciklin e ujit. Dhe e gjithë kjo për faktin se toka pothuajse nuk ka ujë të pastër. Pavarësisht impiantit të trajtimit, në lumenj dhe liqene merr substanca shumë të dëmshme që nuk mund të zhduket për askund. Uji avullohet, por kthehet në sipërfaqe, kalon nëpërmjet saj dhe në nëntokësore ata që gjejnë rrugën e tyre në sipërfaqe, duke formuar në pranverë shërimit. Kjo është vetëm një pyetje - nëse pronat e shërimit, pas këtij cikli?

Pse është ajo supozohet se arrin uji sipërfaqësor mund të përmbajnë substanca të dëmshme. Studimet laboratorike sugjerojnë ndryshe. Toka nuk është në gjendje për të filtruar e ndotjes dhe ujë kështu burimet e forta përfshijnë kontaminuar (trishtuar, por e vërtetë). Në varësi të vendndodhjes së burim uji mund të ketë një përbërje të ndryshme kimike. Kjo është për shkak të se sa afër autostradë pa pagesë është, industria kimike, prania e fatkeqësive të mjedisit dhe faktorëve të tjera të ngjashme.
Rol të rëndësishëm ka luajtur nga fakti se thellësia e probylosya burim - të, efektet më të thella më pak të dëmshme të mjedisit dhe ujë më të pastër. Por këto burime nuk janë aq shumë.


Varësisht se çfarë lloj të jetës është "aktivitet të plotë", ngjitur me kyç varet nga cilësia e ujit. Shumë shpesh një përmbajtje të lartë të sulfateve, fosfateve, klor, pesticideve, metaleve të rënda, të pranishëm nytryto - kontaminimit fekale.
Për shembull: pranë një burim i Automobile ishte. Me stoqe në terren e baterive të vjetra në tokë ngopura acid sulfurik. Përmbajtja e substancave të dëmshme në mostrat e marra nga ky burim, i cili tejkaluar normën e një duzinë disa herë. Uji ishte shije të thartë, dhe përmbante një shumë të sulfateve.


Por shumica prej nesh janë mësuar të mendojnë me ujë pranverë të dobishme dhe nuk mendojnë për atë që përparimi dhe civilizimi kanë kontribuar në ekologjinë e planetit. Por burimi i ujit është i lidhur direkt me jetën e njerëzve.
Nëse burimi i ujit të shërimit të vendosura në pyll, ku mjedisi është i mirë dhe efektet e më pak të dëmshme, uji i tillë mund të nënshtrohen testimit laboratorik dhe pronat e saj, nëse nuk konsiderohet kurative, të paktën të pijshëm. Megjithatë, kjo është një çështje kohe. Lëvizja e ujërave nëntokësore nuk është dhënë, si dhe humbja e zonave të rrezikshme reshje të burimeve, dhe kështu nuk ka asnjë garanci se uji në këtë pranverë është gjithmonë i pastër. Pra, nëse ju doni të jenë të sigurt se burimet e ujit nuk do të sjellë dëm për shëndetin tuaj para se përdorimi i saj duhet të kalojnë testin për analizë. Në këtë rast nuk është e nevojshme për të ndjekur parimin - të gjithë dehur, atëherë nuk ka asgjë të keqe.


Dhe së fundi, disa këshilla se çfarë ju duhet të i kushtoj vëmendje para se të nxjerrë ujë nga burimi:
- Shënim kushtet sanitare rreth burimit. Nëse ka shtrirë mbeturinat ndryshme, xhama të thyer, shishe bosh plastike, gazeta, etj, ju duhet të përmbahen nga përdorimi i ujit të tillë. Për shembull, në ngjyrë shtypje është të çojë dhe substancave të tjera të dëmshme "" për trupin. Ata ndoshta janë pak a shumë të pranishëm në ujë, dhe ajo mund të shkelë sistemin nervor, humbjen e dëgjimit, aftësive mendore, alergji etj

- Uji duhet të konkurrojnë. Nëse kapacitetin e pajisur, e cila formuar ujë në këmbë, ai është një burim shtesë të mikrobeve.
- Shpesh burim është larg autostradës dhe njerëzit me iniciativë qëndruar në anë të rrugës dhe të ofrohen për të blerë ujë nga vetitë shëruese të kapacitetit të tyre. Dhe kush garantoj për atë që është me të vërtetë burimi i ujit dhe se ishte uji në tank? Në mënyrë tipike, këta njerëz nuk veçanërisht të kujdesen për pastërtinë si uji nabyraemoy dhe të kontenierëve, si ju të dy dhe ata e shohin çdo herë të tjera të parë dhe të fundit. Dhe në mënyrë të lehtë për të marrë helmim.

- Edhe pse i vogël është në të vërtetë burimet e ujit të pastër, por ata janë, dhe ata janë larg nga qytetet.
Mos kompromis shëndetin tuaj në ndjekje të pronave të dyshimta shëruese.