Çfarë lloje të tumoreve të veshkave janë


Llojet e tumoreve beninje të veshkave nga tumoret malinje ndryshojnë në atë që ata nuk mbin në organet fqinje dhe indet pa shkaktuar metastaza dhe vetëm rrallë provokuar përçarje të trupit.
Zakonisht tumor beninje nuk manifestohen dhe janë diagnostikuar nga rastësia, dhe nuk kërkojnë trajtim të menjëhershëm.


Llojet e patologjisë


Varësisht nga natyra e dispozitës, enët e pjesëve të trupit e gjakut në tumore të veshkave mund të klasifikohen në llojet e mëposhtme: avascular, dhe hypovaskulyarnaya hypervaskulyarnaya tumorit të veshkave.


Llojet e mëposhtme të tumoreve beninje të veshkave:Adenoma - lloji më i zakonshëm i tumoreve beninje. Në mënyrë tipike, tumori është i madh, ajo është e karakterizuar rritje të ngadaltë. Shkaqet e adenomas në veshka mbetet e paqartë, pasi tumori nuk shkakton asnjë simptomë, por sipas statistikave, kjo ndodh 7 - 22% të rasteve. Herë pas here uyazyka nga se rritja e re është e madhe, ajo fillon për të vënë presion mbi enët e gjakut dhe uretrës - është formimi i simptomeve ngjan onkologji veshkave. Ekzaminimi mikroskopik i adenoma të veshkave në një formë të ngjashme me nyzkodyfferentsyrovannuyu kancerin e qelizave renale. Pavarësisht nga fakti se ky tumor i përket proceseve beninje, në këtë moment nuk ka asnjë klasifikimi që do të dallojë atë nga kanceri i qelizave renale.

Veshkat Onkotsytoma - një tumor beninj, i cili nuk shkakton asnjë simptomë dhe mund të rritet për të madhësive të mëdha. Ky tumor mund të ndikojë në organe të tjera në trup. Arsyet për formimin e tumoreve të tilla mbeten të panjohur. Onkotsytoma shpesh diagnostikuar në meshkuj dhe është njohur rastësisht nga ekzaminimi me ultratinguj, tomography llogaritur. Shumë ekspertë ia atribuojnë onkotsytomu fazë precancerous dhe për të dhënë rekomandime për të hequr kirurgjike.
Anhyomyolypoma - tumor beninje të veshkave, e cila është mjaft e rrallë dhe është shkaktuar nga mutacione gjenetike. Kjo sëmundje mund të zhvillohet në mënyrë të izoluar, por kryesisht plotësohet nga një trashëguar sëmundje të rrallë - skleroza tuberoznыm. Ky tumor është formuar në veshka, lëkurës, në tru dhe në organet e tjera. Në 80% të lëndëve tuberoznыm skleroza diagnostikuar tumor i veshkave. Anhyomyolypomы proces trajtimi lidhet me madhësinë e saj dhe pesha e karakteristikave rrjedhës. Nëse madhësia e tumorit është i vogël dhe nuk shkakton simptoma, atëherë një trajtim është e nevojshme. Në raste të tilla, pacientët duhet të respektohen në specialist periodike dhe një provim me ultratinguj. Kur sasi të mëdha të formimit të tumorit për shkak të rrezikut të këputje spontane kërkon kirurgji.

Fibromë në veshka - një rritje e tumorit e indeve fibroze që formon në sipërfaqen e veshkave ose në të. Ky është një lloj i rrallë i sëmundjes, e cila ndikon kryesisht në trupin e femrës. Shkaqet e tumorit mbeten të panjohur, dhe fibromë në veshka nuk shfaqet e vendosur kryesisht në periferi dhe të manifestimit të shenjave klinike të rritet për të madhësive të mëdha.
Lipoma në veshka - një formacion tumor i indit dhjamor, e cila është e formuar nga qelizat qe perbejne kapsulë yndyrë veshkave ose indeve përreth. Në mënyrë tipike, tumor zhvillon përfaqësues të grave në moshën e mesme. Ashtu si tumore beninje të tjera, ajo mund të bëhet përfundimisht procesi i keq, kështu që mjekët rekomandojnë heqjen kirurgjikale.


Patologjia diagnostike


Tumoret beninje në veshka shpesh asimptomatike dhe janë diagnostikuar rastësisht gjatë X-ray apo me ultratinguj, kirurgji ose autopsisë.
Në raste të rralla kur tumoret arritur madhësive të mëdha fillojnë të tregojnë simptome jo-specifike - dhimbje në zonën e mesit dhe në anët e bark, hematuria, dhimbje barku i veshkave, komponentet patologjike e urinës, tensionit të lartë dhe ënjtje proschupыvaemaya.
Simptomet e gjakderdhjes dhe këputje tumor përfshijnë dhimbje të papritur të rënda në bark dhe anët, hematuria deri në goditje hemorragjike. Ngjashmëria e dukshme e shenjave klinike parandalon klasifikuar tumoreve beninje dhe malinje.

Një rol të rëndësishëm në diagnozën luan me ultratinguj dhe CT.


Procesi i trajtimin e patologjive

Procesin e shërimit në zhvillimin e tumoreve beninje në veshka është ende shumë debat mes ekspertëve. Sipas literaturës mjekësore, është e qartë se këto tumore karakterizuar nga një rritje e ngadaltë në madhësi - rreth 5 mm në dy - Pesë Vite e vëzhgimit të pacientit.
Shumica e mjekëve mendojnë se për tumoreve deri në 3 cm kërkohet monitorohet periodikisht nga një mjek me inspektimin e kontrollit organizimi çdo 6-12 muaj. Rezultatet në qoftë se përhapja e shpejtë e rritje të tumorit dhe ndryshimet Ultrasonografia nevojë për kirurgji patologji. Adenomas mesme - më shumë se 3 cm - duhet të klasifikohet si malignancies mundshme. Por në mjekësi janë dokumentuar rastet e metastazë morfologjikisht pjekur e tumoreve diametër të cilit nuk i kalon 2 cm.

Gjakderdhja e papritur në inde, i shoqëruar nga këputje kapsulë veshkave dhe formimin hematoma në nga peritoneum, zakonisht manifestohet në përhapjen tumoreve më shumë se 3 cm në diametër. Në këtë drejtim, madhësia e madhe e formimit të tumorit konsiderohet si një tregues për veshkë organizatë heqje. Mos harroni për mundësinë e keqdashje e tumorit ose zhvillimin e tumoreve tumor në sfond.
Në procesin e vendosjes për nevojën dhe qëllimin e operacionit mjeku mbështetet në të dhënat e menjëhershëm Histologji. Nëse konfirmohet natyrën morfologjikisht beninje e procesit të manipulimeve të mundshme të organeve kirurgjikale, të tilla si heqje të veshkave brenda patologjinë indeve sinqertë. Shiko për shenja të procesit keqdashje janë tregues të pamohueshme për nephrectomy dhe zbatimin e mëvonshëm të trajtimit të kombinuar.

Moti në zhvillimin e tumoreve beninje të veshkave në përgjithësi mbetet e favorshme dhe në mënyrë të konsiderueshme më të mirë në krahasim me onkologjisë veshkave. Por pas trajtimit mjeku është i detyruar për të kryer studime të kontrollit të organit të prekur për shkak të rrezikut të lartë të rikthim, i shoqëruar nga dalja e metastases.