Cilat vitamina janë të papajtueshme me njëri-tjetrin


Është e njohur se vitamina dhe minerale të nevojshme për trupin e njeriut funksionimin normal të gjitha sistemet dhe organet, pa to nuk mund të flasim për shëndetin e secilit prej nesh. Substanca të dobishme hyjnë në trupin tonë kryesisht me ushqimin që hamë, dhe në disa shumave nga burime të tjera. Me mungesën e vitamina esenciale dhe minerale, shumica e njerëzve kërkojnë për t'i mbushur me preparate të veçanta, por pak njerëz e dinë se vitamina janë të papajtueshme me njëri-tjetrin. Shumica e njerëzve mendojnë se elementët më të ndryshme të përfshira në mostër, aq më mirë, disa edhe të arrijnë të marrin disa komplekset ndryshme vitaminë në të njëjtën kohë. A është kjo qasje e drejtë, ajo mund të në vend të përfitojnë pritet të dëmtojë trupin? Cilat vitamina dhe minerale janë të papajtueshme me njëri-tjetrin, në të cilat raste duhet të përmbahen nga përdorimi i substancave të caktuara?


Vitamina dhe minerale të hyjë trupi nuk ka gjithmonë të përshtaten së bashku. Hyrja në ndërveprim me njëri-tjetrin, ata mund të pengojnë ose të aktivizojnë veprimin e çdo tjetër ndikimit, e ndërsjellë të elementeve të ndryshme gjurmë mund të mos jetë gjithmonë pozitiv. Vitaminat dhe mineralet janë të ardhur në trupin tonë, janë të përfshirë në proceset metabolike, dhe përzierjen e mikro ndryshme - dhe macrocells në një produkt nuk është gjithmonë e mirë, dhe dëme të jetë e mundur. Ndër njerëzit e zakonshëm supozohet se komponentët më të ndryshme të përfshira në përgatitjen polyvytamynnom, më shumë të përfitojnë prej saj, por ajo që vitaminave dhe mineraleve janë të papajtueshme me njëri-tjetrin, jo të gjithë të shqetësuar. Është e rëndësishme të dini disa parime të ndërveprimit në mes të pasura me vitamina dhe elementët gjurmë, rregullat, mastering substancat e nevojshme të trupit.


1. Vitamina K është e nevojshme për të miratuar ndarë nga vitamina A, E, pasi ato bllokojnë thithjen e saj.

2. Vitamina A. Është e nevojshme për t'u kujdesur për njerëzit me sëmundje të zemrës, nefrit, gratë shtatzëna (sidomos më herët). Papajtueshme me acidit acetilsalicilik, acid klorhidrik. Ajo ka aftësinë për të grumbulluar në mëlçi, absorbimin e vitaminës A dhe beta-carotene, vitaminë E kontributeve (në sasi të vogla), nga ana e një përqendrim të madh të vitaminës E është në gjendje të ngadalësojnë thithjen. Përveç kësaj, zinku ndihmon në përthithjen më të mirë të kësaj vitamine. Vitamina vetë A ka efekte të dobishme për thithjen e hekurit nga trupi.


3. Vitamina B1. Pritja e tij mund të jetë i njëkohshëm me konsumin e vitaminave B6, B12 C, PP. Mos kombinoni me kalcium, magnez, si ata të zvogëlojë aftësinë e vitaminës shpërndajë në ujë.

4. Vitamina B2. Në lidhje me vitaminë B12 në të dy substancë ndryshon metabolizmin. Ngadalëson përthithjen e pranisë së hekurit, zinkut, bakrit dhe. Me vitaminë B6 bashkëvepron pozitivisht.

5. Vitamina B6. Papajtueshme me kafeinë, aminophylline, B12 vitamina B1. Përdoreni me kujdes në prani të njerëzve me ulcerat stomak, ulcerat duodenale. Pozitivisht ndërvepron me vitaminë B2 përshpejton asimilimin e magnezit.


6. Vitamina B12. Papajtueshme me acidit acetilsalicilik, acid klorhidrik, chlorpromazine, gentamicin, vitamina C, PP, B1, B2 B6. Kujdesshëm marrë angina, malinje dhe tumoret beninje (vetëm nëse B12 deficiti). Mund të rrisë reaksione alergjike të shkaktuara nga vitaminë B1.

7. acid folik. Kur kombinohet me përthithjes zink reciprokisht frenojnë njëri tjetrin. Bëhu njerëzit kujdesshëm emëruar me kancer, të moshuarit. Pozitivisht ndërvepron me vitaminë C.


8. Vitamin C. papërputhshme me tetracycline, diphenhydramine, penicilinë, aminophylline, hekur, vitamina B12 B1 dhe RD. Nuk mund të administrohet në formë të injektimit, përzierjen me aspirina. Administrata kronike e vitaminës C duhet të monitoruar tensioni i gjakut, veshkave. Performanca është rritur nga përdorimi i vitaminës E, ndërvepron mirë me të dyja vitaminës E, carotene, flavonoids. Vetë vitamina C nxit absorbimin më të mirë të hekurit, kromit, por një numër i madh i shkakton mangësi të bakrit në trup.


9. Vitamina PP. Papajtueshme me tetracycline, hydrocortisone, aminophylline, etj, si dhe vitamina B12 B1 B6. Niacin (vitamina PP) me përdorim të zgjatur kontribuon në nivelin e enzimave të caktuara në gjak mund të shkaktojë mëlçisë yndyrore. Nuk rekomandohet për diabetikët. Merrni vitaminë PP më të mirë pasi të hahet.

10. Vitamina D. i papajtueshëm me vitaminë E, hydrocortisone, tetracycline, acid klorhidrik dhe të tjerët. Kujdesuni për të moshuarit, gratë shtatzëna më të vjetra se 35 vjet. Vitaminë A ka një efekt pozitiv në metabolizmin në trupin e fosforit dhe kalciumit.


Disa rregullore të rëndësishme për ata që marrin vitamina:
1. Gjendja e veçantë: në qoftë se ka një nevojë për të futur injeksione të pasura me vitamina, ne duhet të kujtojmë se vitamina të ndryshme nuk mund të jenë të përziera në të njëjtën shiringë.
2. Vitaminat dhe multivitamina për të shmangur efektet anësore duhet të merret pas ushqimit, efektin përndryshe mundshëm negativ në organet e traktit gastrointestinal.
3. Përfitimet e multivitamina për trupin nuk përcaktohet në këto komponente të përmbajtura në të drogës, dhe të njeriut kanë nevojë për ato. Vitaminat janë të dobishme vetëm kur trupi është duke përjetuar një mungesë të tyre. Nëse trupi merr të gjitha vitaminat dhe mineralet e nevojshme nga ushqimi dhe burime të tjera të tableta të veçanta të përfitimit nuk mund të presin.

4. Para se të marrë përgatitjet multivitamin dëshirueshme të dinë përmbajtjen e elementeve gjurmë në trupin e tij.
5. komplekset multivitamin janë të inkurajuar për të marrë kurse nga 1 deri 3 herë në vit. Për të parandaluar multivitamina afati do të jetë 1-2 muaj.