Çfarë hormonet në menopauzë janë më të efektshme


Menopauza - një proces fiziologjik në jetën e çdo gruaje, gjatë së cilës ndodh një rënie graduale e funksionit ovarian, e karakterizuar nga mungesa e hormoneve seksuale. Ajo është një proces i gjatë dhe i komplikuar.
Ndryshimet hormonale gjatë menopauzës ndikojnë në funksionimin e pothuajse të gjitha organet dhe sistemet. Kjo ishte për shkak të përqendrimit të ulëta të estrogjene dhe progesterone shfaqen të gjitha simptomat e menopauzës në mënyrë të konsiderueshme rrit rrezikun e sëmundjeve të caktuara (osteoporozën, hipertension, diabet, sëmundje koronare të zemrës, etj).
Tip! Shumica e grave ndyshime të hormoneve në trupin kalojnë pa u vënë re, por disa nga simptomat e mangësi të hormoneve seksuale në mënyrë të theksuara që reduktojnë efikasitetin dhe cilësinë e jetës. Kjo gjendje quhet menopauzë patologjike.

Metoda më efektive për të luftuar atë është hormonet në menopauzë.


Sa e rrezikshme për të përdorur drogë?


Nëse ju vendosni të përdorë terapi zëvendësimi të hormoneve, ju duhet të kuptojnë se ky është një hap shumë i rëndësishëm dhe i përgjegjshëm që kërkon bashkëpunim të ngushtë me mjeku gjinekolog dhe vetë-disiplinës, sepse këto barna janë marrë çdo ditë për disa vjet. Gjithashtu HRT marrjen ofron ekzaminime të rregullta gjinekologjike (çdo gjashtë muaj).

Duhet të theksohet se HRT alternativ aktualisht nuk ekziston. Nëse ju përgjuar simptomat e menopauzës, ju duhet patjetër të diskutuar mundësinë e trajtimit të tillë nga një gjinekolog.

Në tregun farmaceutik mund të gjeni një shumë të drogës me bazë bimore, ose plotësuese ushqimore të ndryshme, por efektiviteti i tyre është shumë e diskutueshme.Llojet e drogës


Hormonet lëshuar gjatë kulmin në formë të pilulës. Ndryshimi kryesor midis tyre shtrihet në përbërjen e hormoneve.
Ka ilaçe që kanë një lloj të estrogjenit vetëm (Ovestyn, estrofem, Эstrovэl). Droga të tilla janë të përshkruara për gratë që kanë pasur një hysterectomy me shtojca.
Në shumicën e rasteve, përshkruajnë hormonet kombinuara. Ato përmbajnë si estrogjen dhe analoge sintetike e progresteronit (a hormon i fazës së dytë të ciklit), duke e atyre metodë më fiziologjik.

Mjete të kombinuara mund të ndahet në rphase. Droga njefazore në një tabletë janë dy pilula të hormoneve bifaze zakonisht ndahet ngjyra. Tableta që përmbajnë vetëm një estrogjenit ngjyra, dhe një tjetër - progesterone. Ata janë marrë në rend të rreptë gjatë ciklit, duke e bërë HRT të tilla si të afërta me luhatjet fiziologjike të hormoneve në femra të shëndetshme.
Ndër kombinimin popullore të drogës Divina, Klymara, Klayra, Klymonorm, Angelique, Ledybon, Klyohest.

Tip! Pick HRT duhet vetëm së bashku me një gjinekolog, të paturit e një ekzaminim të plotë për të përjashtuar contraindications e mundshme dhe për të reduktuar rrezikun e efekteve anësore.


Pse menopauza është shoqëruar nga depresioni, dhe se si të shpëtoj prej tij?