Çfarë hormonet mund të zgjasë jetën


Në mënyrë tipike, jeta e njeriut fillon me procesin e fertilizimit meshkuj dhe qelizat riprodhuese të femrës, duke shkaktuar embrionin fillon të zhvillohet, dhe lind një njeri.
Megjithatë, jo aq e thjeshtë. Së pari, ju duhet ta dini se njeriu sperma përmban 23 kromozome, dhe elemente të tilla si azotit, zink, magnez, natrium, klor, fosfor gjurmë, por ato përmbajnë kreatinë, holysterol, glutathione, purine, pirimidine, sorbitol, ynosytol, spermydyn, ure, hyoluronydazu, fruktoza, një numër i vitaminave, sepse konsiderojmë se hormonet mund të zgjasë jetën.


Ne mund të nxjerr një përfundim se një person i lindur në sajë unykalneyshemu e spermës dhe vezëve.
Cilësia e spermës varet nga jetëgjatësia edhe rrit të drejtat e kapacitetit mendor që veçanërisht ndikon në jetë të plotë, të gjatë.
Hormonet seksuale të përmbajë një sasi të madhe të ushqyesve dhe hormonet intimitetit seksual me forcë në trup, të dy burrat dhe gratë, duke rezultuar në ndryshime kimi trupit që të çon në punë aktive e gjëndrave të tjera endokrine. Që prej lirimit të hormoneve seksuale në gjakun e njeriut, fillon të punojë Hipofiza, gjëndrës pineale, thymus dhe tiroide dhe hormonet veshkave se rrit të gjitha proceset metabolike në trup dhe kështu ne shohim se hormonet mund të zgjasin jetën.


Kur marrëdhënia seksuale të burrit dhe gruas Gomon është lëshuar në gjak dhe, përveç kësaj, ajo merr ato me spermës që është zhytur në muret e vaginës dhe mitrës, edhe rejuvenates trupit dhe mund të zgjasë jetën e gruas.
Kur seksit, partnerët rritur qarkullimin, rritjen e presionit të gjakut, rritjen e punës normë zemër, yndyrë është djegur, në rënie të gjithë perceptimin e stresit, e cila bën të mundur për të pastruar trupin e toksinave.
Prandaj, duhet të konkludojmë se dashuria marrëdhëniet stimuluar prodhimin e Gomon, kështu që ato çifte që martuar për dashuri dhe mbajtur lidhjen e tyre të jetojnë shumë më gjatë se burrat vetme apo seksuale pakënaqur.


Kur një person fillon të moshës, dhe ajo qëndron jashtë hormonet më pak seksuale, në këtë rast, roli kryesor është luajtur nga hormonet e rritjes dhe zhvillimit seksual. Kjo ndihmon për të prodhuar hormonet që luajnë një rol të madh në plakjen, pasi ajo është e lidhur me pjesëmarrjen në këtë proces e hipofizës dhe tiroide gjëndër, por edhe të kontribuojnë në formimin e spermës.
Në testis qelizat Sertoli janë, dhe ata prodhojnë një hormon të quajtur inhibin, por ky hormon shkakton plakje. Në qoftë se sperma është lëshuar gjatë britmë rrallë sepse inhibin fillon të përhapet në të gjithë trupin me gjak, e cila shkakton plakjen, dhe përveç kësaj, ajo redukton aktivitetin hormonal në meshkuj me prodhimin e testosteronit fillon të bjerë. Prandaj, gjithnjë e më shumë do të mbahet derdhje në meshkuj, ndërsa njerëzit do të ndjehen më mirë si fizikisht dhe mentalisht, kështu që ne mund të konkludojmë se hormonet seksuale mund të zgjasin jetën.


Në gratë, ndryshe nga burrat, janë dy nga testosterone hormon dhe është эstrahonы, ata prodhuan të vezoreve një herë një grua fillon të pjekur dhe të përfundojë e prodhuar me fillimin e menopauzës tek gratë.
Me fillimin e menopauzës tek gratë ndodhin të gjitha sëmundjet kronike, ajo fillon rënien e pushtetit, aktiviteti seksual bie ndjeshëm, në të njëjtën kohë mukozës së organeve gjenitale lëshojnë praktikisht asnjë sekret dhe të bëhet e thatë, gratë zhvillojnë atherosclerosis, osteoporozën, zbehet flokëve dhe bien.

Testosterone hormon, shkencëtarët besojnë se mbreti i të gjitha hormoneve, pra, fillon djemtë shpejta pjekuria dhe ata të bëhen burra dhe gra që ai i ndihmon të arrijnë kulmin e kënaqësisë seksuale, e cila e rrit metabolizmin dhe zgjasin jetën.
Testosterone është prodhuar kryesisht në hypothalamus, veçanërisht në dritën e diellit, sepse banorët e vendeve të nxehtë të ketë një temperament të lartë, ndërsa gjatë të qëndrojë i ri, pra, nuk është një çështje e asaj që hormonet mund të vazhdojnë jetën e tyre.


Zhurma seksi mund të zgjasë jetën e një njeriu, kur ai nuk është abuzuar me alkool, dhe për shkak të faktit se helmi kryesor për meshkujt testicular janë tymi i duhanit dhe alkoolit dhe për shkak të faktit se alkooli zvogëlon sasinë e testosterone në gjak, të dy burrat dhe gratë.
Për fat të keq testikulat plotësisht të shërohen në gjendje, për shkak të alkoolit mund të çojë në impotencë, i cili do të përfundojë mungesë ekuilibri e gjëndrave endokrine, të cilat sigurisht që shkurtojnë jetën, siç e dimë se hormonet mund të derdh jetën.

Testosterone mund të reduktohet në mënyrë të konsiderueshme me stresin dhe depresionin, këto fenomene të shkurtojë aktivitetin seksual në meshkuj, e cila çon në plakjen e parakohshme.
Hormonet seksuale të ndihmojë në përmirësimin e punës së të gjitha organeve, ata përmirësuar kujtesën, traktin gastrointestinal dhe sistemin kardiovaskular që mund të zgjasin jetën.

Përveç kësaj, hormonet seksuale të ulur nivelet e kolesterolit në gjak, të përmirësuar aftësinë mendore, përmirëson gjendjen e organeve dhe indeve, flokët dhe lëkurën të qëndrojë i ri për një kohë të gjatë dhe të indeve të eshtrave të fortë, të ulur yndyrë trupit dhe ata të kthehet në indet e muskujve.

Pra, kur një person ka hormonet seksuale të prodhuara në sasi të mjaftueshme dhe kjo është për shkak të punës së mirë të hypothalamus, në këtë rast rritje të gjitha proceset metabolike në trup, duke përfshirë edhe rritjen e aftësisë mendore dhe është pronë e hormoneve të rëndësishme në zgjerimin e jetës.