Cilat janë veshkat metodat


Indeksi artikull

Diagnostifikimi instrumentaleDiagnostifikimi funksionaleRadioskopiEkzaminimi radioizotopiEkzaminimi radionukleideZbulimi i funksionit të veshkave nuk është më pak e rëndësishme në krahasim me nosologji përkufizim të dhënave të sëmundjes. Në nefrologjisë hetuar funksion si të përgjithshme dhe të pjesshme veshkave. Metodat veshkat mund të zbulojë veshkë dhe pastaj të flasim për punën e secilit nephron departamentit.


Diagnostifikimi instrumentale
Fshikëz catheterization - kjo metodë është kryer duke përdorur një kateter të veçantë, të cilat ndryshojnë sipas gjinisë - burra, gra dhe fëmijë. Përdorimi i pajisjeve të tilla të bëra nga uyazyka përputhje me rregullat strikte të pa mikrobe dhe antiseptik.
Catheterization nuk kryhet në lezione inflamacion akut i sistemit urinar për të parandaluar përhapjen e infeksionit e kanaleve urinare.
Kryesisht organizuar catheterization për pacientët me rritje beninje në madhësinë e prostatës në një vonesë të daljes së urinës. Në disa raste, nevoja për catheterization caktimin e vëllimit të urinës mbetur.

Urinim Bouginage kanal - Metoda është kryer për të zgjeruar e ngushtuar urinim kanal kalimi, për të vendosur shkallën e ngushtimit dhe sqaruese lokalizimin gur në kanal. Të organizojë diagnoza përdorur buzhi dimensione që kanë hyrë në fillim të studimit në rritje. Para se të filloni diagnostifikimi channel urinim injektuar xhel e anestezi lokale.
Percutaneous biopsi - ajo mund te hapet, e cila mbahet gjatë operacionit, ose mbyllur, i cili është i dobishëm diagnoza e veshkave. Biopsi Mbyllur është e nevojshme në një situatë kur metodat e tjera nuk kanë dhënë rezultatet e pritura. Kjo diagnozë është kryer vetëm në një spital nën ultrazërit.

Tsystomanometriya - test është përdorur për të matur presionin e performancës në fshikëz. Kjo bën të mundur për të krijuar shtetin e murit të fshikëzës dhe performancën e saj.
Pas zbrazjes së plotë të fshikëzës përmes një kateteri në të nxehtit e tij futi 50 ml të lëngshme ose gaz shuma specifike të para-caktuar. Duke përdorur të njëjtën presionin kateter matet në fshikëz gjatë kërkojnë të parë për të urinuar. Gjithashtu, presioni i matur në urinë, e cila ndihmon të identifikuar kanal pėrshkueshmėrisė dhe muskul unazor urinar në të.

Uroflowmetry - një sondazh i kryer për të identifikuar funksionimin e muskujve që shtyn urinës nga fshikëza. Matur në të njëjtën kohë Prurja volumetrike e urinës në kanalin e urinimit, fiksuar në një orar të veçantë në varësi të afatit kohor. Në pacientët për të cilët mosmbajtjeje urinar tipik, niveli maksimal presioni reduktohet në mënyrë të konsiderueshme në krahasim me normat normale.
Ekzaminimi endoskopik - nëpërmjet përdorimit të një mjeku endoscope mund të marrin në konsideratë sipërfaqen e brendshme të trupit studiuar. Endoscope mund të jetë e butë apo e vështirë, dhe mjekësia moderne është kryer duke përdorur endoscopes jo vetëm të studiuar sipërfaqen e brendshme të trupit, por edhe neobshyrnыe kirurgji, vëllimi i cili është në rritje si progresion dhe komplikime të pajisjeve endoskopike.

Në urologjisë ekzaminim endoskopik kryhet për të studiuar kanal statusi urinim, fshikëz dhe sistemit pyelocaliceal veshkat e.
Metodat instrumentale të veshkave të mundur për të identifikuar trupin dhe për të rritur madhësinë e faktorët kryesorë të dëmshme në të.


Diagnostifikimi funksionale


Metodat funksionin e veshkave të luajë një rol të rëndësishëm në diagnostikimin e anomalive e veshkave, sepse ato ndihmojnë për të identifikuar dhe të parashikojnë rezultatin e trajtimit të një sëmundje të veshkave.

Ka shumë mënyra për të ekzaminimit funksionale të veshkave, por më të njohura janë:Përqendrimit dhe ujit mostrat që përfaqësojnë në mënyrë kolektive testin akomodive.
Zbulimin e pranisë së azotit mbetur ose ure në gjak.
Zbulimin e njëkohshëm të praninë e azotit mbetur dhe ure në gjak dhe krahasimi mëvonshëm të parametrave të marra.Është e rëndësishme të mbani mend se edhe studimet thjeshta funksionale të veshkave, e cila është kontrolli i urinimit, urinë gravitet specifik ndashëm një ditë në dietë normale të pacientit dhe në mjedisin e tij të zakonshme, ndihmon për të marrë një ide të përafërt të cilësisë së veshkave.Radioskopi


X-ray provim në urologjisë luan një rol të rëndësishëm dhe ndonjëherë edhe vendimtare. Për organizimin e këtij hulumtimi është përgatitja durueshëm. Nevojë për lëvizje të plotë zorrë, kështu që disa ditë para se diagnoza e pacientëve caktuar një dietë të veçantë me një sasi të reduktuar të karbohidrateve, dhe në mbrëmje është mbajtur në prag të spastrimit diagnoza klizmë.
Në disa raste, ju duhet të mirëpritur të karbonit aktivizuar gjatë ditës dhe laxatives në mbrëmje para testit. Pacienti vjen për inspektim në një stomak bosh, por për të parandaluar formimin e gazit tepruar në mëngjes është e rekomanduar për të pirë çaj të fortë me krisur, si gazrat shihet ndërhyjë me konturet e qarta veshkat.Ekzaminimi radioizotopi


Studimet radioizotopi e veshkave - është më e lehtë dhe metoda, më të shpejtë pak traumatike të diagnozës, e cila jep mundësi për të eksploruar punën e secilit veç e veç veshkave.Para shqyrtimit pacientëve substancë intravenoz të veçantë që është zhytur shpejt nga veshkat dhe më pas excreted në urinë. Pacienti merr një pozicion ulur ose shtrirë, pastaj sensorë kalibruar në mënyrë të barabartë të fiksuar në të dy veshkat, dhe sensor i tretë është i instaluar në zonën e zemrës. Vendndodhja veshkave zbuluar nga prekje ose X-ray. Marrë regjistruar në pajisje të veçanta X-ray.Ekzaminimi radionukleide


Ekzaminimi radionukleideve themeluar në mënyrë të vendosur në mjekësore urologjisë praktikë dhe nefrologjisë. Kjo diagnozë ndihmon për të identifikuar shkeljet e veshkave në fazat e hershme të zhvillimit të tyre, është e vështirë për të diagnostikuar duke përdorur metoda të tjera.
Kjo metodë është relativisht e thjeshtë për të zbatuar dhe mundëson rishqyrtimin e trajtimit pa rreziqe për shëndetin e pacientit. Gjithashtu komponimet radionukleidesh mund të përdoret për pacientët me ndjeshmëri të lartë ndaj substancave të ndryshme errët. Në detyrat e mjekut të ardhshëm përzgjedh treguesin radionuklidit diagnostike e duhur.

Përparësitë e kësaj metode të diagnozës është mundësia e vlerësimit të njëkohshme të funksionit të veshkave të përgjithshëm dhe funksionimin e secilit veç e veç veshkave. Metoda është e karakterizuar nga ekspozimi i ulët rrezatimit të trupit dhe nuk shkakton shqetësimit të pacientit, mund të realizohet me shumë, dhe është e rëndësishme për monitorimin e të gjithë rrjedhën e trajtimit.
Disavantazhi i një diagnozë të tillë mund të konsiderohet si paaftësia për të identifikuar shkaqet e shkeljeve dhe gabimet mund të ndodhë për shkak të përcaktimit të gabuar të sensorë.