Cilat janë simptomat e leukemisë në të rrituritLeukimi - një kancer malinje të gjakut në të cilën prodhimi i pakontrolluar i leukociteve palcës kockore dhe, si pasojë, një rritje në numrin e formave të papjekur të gjakut. Sëmundja manifestohet në simptoma të ndryshme. Në fazën fillestare të simptomave të sëmundjes së leukemisë në të rriturit jospecifike. Këto përfshijnë:


Ethet e etheve me origjinë të panjohur;
Dobësi, lodhje të vazhdueshme;
Tringëllimë në veshët;
Shpesh ka sëmundjet ngjitëse që janë të vështirë për të trajtuar;


Ulur oreksin dhe humbje peshe pashpjegueshme;
Lymphadenitis (nyjet limfatike fryrë);
Parehati në kuadratin e sipërm të majtë;
Djersitja e tepërt, sidomos gjatë natës;
Shfaqja e bruises të mëdha në trup edhe pas lëndimeve të vogla;
Dhimbje në eshtra.Në fazat e zhvilluara të sëmundjes janë tre grupe kryesore të simptomeve: Rritja e gjakderdhje, sindromi i dobët dhe komplikime infektive.
Sindromi i anemisë shihet në pacientët me dobësi, marramendje, gulçim dhe zemrës palpitations gjatë ushtrimit, dhimbje në zemër. Në provim, mjeku vëren zbehje e mukozës dhe lëkurës së pacientit.


Sindromi hemorragjike vërejtur në shumicën e pacientëve. Ajo karakterizohet nga zhvillimi i gjakderdhjes të vogla dhe të mëdha. Në pacientët me lëkurë dhe mucous membranes shpesh shfaqet petekie (gjakderdhje Punctulata), ka mishrat e gjakderdhje, gjakderdhje të mundshme në retinë që çon në dëmtim vizual. Në raste të rënda mund të zhvillojnë hundë masiv, stomakut dhe gjakderdhje mitrës. Në vende ka injeksione vrragë të mëdha. Në fazën terminale të sëmundjes në vendin e gjakderdhjes në mur stomak dhe zorrët zhvillojnë ulçerë-nekrotik defekte, të cilat gjithashtu ndihmojnë për të rritur humbjen e gjakut.

Ulçerë-nekrotik dhe komplikime infektive janë zakonisht rezultat i zvogëlimit të mbrojtjes imunitar të trupit. Në pacientët me leukimi shpesh lindin grykët, pneumoni, bronkit, infeksionet urinare sistemit, ekzemë abscese në vendin e injektimit.

Ndryshe nga fëmijët e të rriturit është gunga të rralla. Rritur shpesh nyjet limfatike submandibular dhe zonat supraclavicular prekje janë të shtrënguar dhe të dhimbshme. Ajo është gjithashtu e mundur zgjerimi i shpretkës dhe mëlçisë.