Cilat janë shenjat e para të kancerit të stomakutNjë nga sëmundjet më të zakonshme të kohës sonë kanë kancer në stomak, por kjo nuk do të thotë se çdo rast të kancerit tek njerëzit vdekjeprurëse. Mjekët njëzëri thonë se me trajtimin e duhur mjekësor për fazat e hershme të kancerit është pothuajse gjithmonë e mundur për të krejtësisht të kuruar këtë sëmundje.Swallows parë
Për të përcaktuar praninë e kancerit në fillim të zhvillimit të saj, duhet të dini disa simptome themelore që shoqërojnë procesin e sëmundjes. Edhe pse shenjat e para të kancerit të stomakut është zakonisht mjaft e paqartë dhe të pakta, por një diagnostikues me përvojë duhet të dyshoni se diçka ishte e gabuar kur:


Humbja ose humbja e oreksit. Shumë shpesh kjo simptomë manifestohet edhe refuzimin e ushqimit në përgjithësi, dhe ajo është nga ndonjë produkt të veçanta;
Shfaqja e siklet në stomak, që pacienti ankohet hidhërime dhe tejmbushur, vetëm kur në gjendje për të ngrënë edhe një sasi të vogël të ushqimit, por në mes të ngrënies. Ndonjëherë në rajon epigastrike ka dhimbje dhe parehati;
Përzier dhe të vjella;
Disa javë rresht pacienti një ndjenjë e dobësisë së përgjithshme dhe i pashkak, lodhje;

Pacienti shpejt humbjen e peshës, lëkura bëhet zbehje sëmurë, e cila është e vështirë për të shpjeguar;
Një person pushon të gëzojnë jetën dhe bie në depresion dhe apati.Ndërsa simptomat e mësipërme konsiderohen shenjat e para të kancerit të stomakut, por kjo nuk është kështu. Fakti është se, ndërsa tumori është i vogël, kjo e bën të ndihet në asnjë mënyrë. Prandaj, shenjat e para të kancerit të stomakut janë zbuluar kur keqdashje ka arritur një madhësi të konsiderueshme.
Është e rëndësishme të mos e ngatërruar!

Për fat të keq, kancer stomaku në fazat e hershme është ngatërruar shpesh me gastrit, ulçerë dhe sëmundjeve të ngjashme. Kjo është për shkak të kancerit shpesh bashkohet me sëmundje ekzistuese. Pra, mjekët duhet të dini se çdo ndryshim në simptomat dhe ish aderon ri. Për shembull, në prani të pacientëve ulcera peptike duhet të monitorojë ngushtë çdo ndryshim në frekuenca e koke dhe rrezatim tyre. Dhe në qoftë se kjo ndodh përsëri dhe ndjenja e dobësisë, humbje e oreksit, humbje peshe, etj, ju menjëherë duhet të kontaktoni mjekun.