Çfarë iluzionet mund të jetë një njeri


Një person mund të mbivlerësuar dhe ide delusional. Sot ne flasim për atë që iluzionet mund të jetë në person. Iluzionet, ky gjykim rreme dhe uyazykavody, zakonisht ato nuk korrespondojnë me realitetin, krejtësisht në kundërshtim me situata të jetës. Oops iluzionet që kanë lindur në kokë, rrallë përshtatshme për korrigjim. Një person i sëmurë nuk është në gjendje të mendojnë në mënyrë kritike, iluzionet e tij ai e percepton e vërteta absolute.
Pacienti gjithmonë dëshiron të provojë të vërtetën e ideve të tij, shpesh mbështeten në shtrembërimet e së vërtetës apo fakteve imagjinare. Në të vërtetë, përçartje, haluçinacion është e shprehur në formën e mendimeve. Iluzionet mund të jetë parafrennыmy, paranoydnыmy, paranojak, paranoycheskymy.


Paranoyyalnыe dhe ide paranoycheskye është quajtur zakonisht iluzionet sistematike, kjo ndodh kur situata traumatike e pacientit mbi bazën e ideve mbivlerësuar. Një person shumë i divorcuar nga realiteti. Këto dy faza kanë të njëjtën ashpërsi. Njerëz të tillë kanë tendencë jerm me shenja të fanatizmit, hakmarrës, hakmarrëse, të dyshimta. Dhe në një person të tillë nuk është shkelje inteligjente dhe memorie të mirë. Pacientët në këtë kategori të fundit të mbrojtur idetë e tyre, sjelljen e tyre të drejtë, madje edhe vjen me të gjitha llojet e fakteve që justifikojnë idenë. Jerm Paranoycheskyy zakonisht i lidhur me ndonjë situatë të veçantë, ajo mund të jetë veprim terapeutik mund të bëhet në mënyrë të pavarur, por vetëm nëse situata stresuese është zgjidhur.


Paranoyyalnыy pakuptimtë shumë e vështirë për të trajtuar, ajo zgjat për vite me rradhë. Ky jerm mund të ndodhë në sfondin e një marrëdhënie familjare ose në grup. Armiqtë që kanë nuk e ëmbël pacienti është i dyshuar, ai ka ato, hakmarrje, dhe ata nuk kanë asnjë ide se çfarë vuajtje. Pranë këtyre njerëzve nganjëherë duket një grup të si-mendje njerëzve - njerëz të cilët kontraktuar besimet, emocionet dhe fakte të durueshëm, ai përmendi mbrojtjen. Kombinimi i mundur për shkak se pacientët paranoyyalnыm jerm kanë aftësi të mira dhe të shërbimit të fshehtë. Ide qesharake paranojake herët a vonë të zbulojë thelbin e saj, dhe mbështetjen e grupit niset drejt sëmurë është një prej besimeve të tyre.

Idetë e paranojak, të ndarë në dy grupe të fokusuar në veten e tyre dhe për të tjerët.

Sa për veten time përfshijnë idetë e mëposhtme:
- megallomani, pasuria, njohja me njerëz të famshëm;
- shpikje jerm;
- Aftësi të kufizuara fizike imagjinatës;
- transformimi absurditet i shoqërisë, reformimit;
- pakuptimtë në lidhje universit trupin e personit apo të kafshëve tjetër kontroll mendimet dhe veprimet e njerëzve të tjerë, konvertimit të kafshëve apo njerëzore, por jo veten;
- prania e sëmundjes së rëndë dhe vuajtje;
- ulja e trupit apo tërë trupin;

- pakuptimtë në lidhje me mëkatin apo inferioritetit të vetë.

Idetë që synojnë botën përfshijnë:
- jerm interpretues, se interpretimi i faktorëve delusional në planin ekzistues;
- pacienti mund të vlerësojë qëndrimet veten si të veçantë;
- iluzionet për xhelozi, përndjekjeve, paragjykimet, helmim;
- iluzionet e ndikimit, të tilla si fizike (e dukshme apo rrezet e padukshme), hipnozës ndikimit, telepatik;
- pakuptimtë në lidhje me rimishërimit njerëzit përreth pacientin;

- absurditet ynstsenyrovochnыy është kur pacienti duket se çdo gjë përshtatur;
- absurditet negative të dyfishtë dhe pozitiv, pacienti mund të argumentojnë që të huajt, është familja e tij, të afërmit dhe pacienti vërtetë mohon nuk e njeh;
- mashtrim nihiliste është kur njerëzit mendojnë se gjithçka ka vdekur.

Paranoydnыy mashtrim nuk është i sistematizuar, ajo ndodh me halucinacione dhe çrregullime të tjera mendore, një kombinim i hallucinations dhe iluzionet mund të japin versione të ndryshme të sëmundjes mendore.

Por parafrennыy jerm - sistematizuar. Ajo ka halucinacione fantastike dhe çrregullime të tjera mendore. Idetë delusional që nuk kanë takuar personalisht, kjo është një shenjë e çrregullim mendor dhe kjo ndodh në shumicën e sëmundjeve të mendjes.

Iluzionet, i cili mund të jetë një person, ajo uyazykavody apo besimet që janë në mospërputhje me realitetin. Iluzionet krejtësisht bllokojnë mendjen e pacientit, ata nuk janë të përshtatshme për korrigjim, nuk e marrin argumente të arsyeshme dhe provat. Iluzionet ndodhin kur interpretimi i gabuar i realitetit, ato nuk kanë lidhje me realitetin. Çdo përpjekje për t'i dhënë fund bindjeve pacienti konceptin konsolidimin e dhimbshme. Iluzionet mund të ndryshojnë, për shembull, pacienti beson se është monitorimi, ndjekja, duan të vrasin atë, rreth personalitet e tij zvarritës intrigës, zyazyka organizuar, njerëz të frikësuar e ndikimit psikologji, qytetarët e huaj, rrezatimi, shtrigat, magji dhe shumë tjetër.


Çfarëdo problemet nuk ishin të dyshuar të sëmurë të gjithë rreth: fqinjët, të afërmit, stafi, etj Çdo ngjarje jashtë pacientët e perceptojnë si në qoftë se ajo ka të bëjë me ata personalisht. Pacientët mund të themi se të gjitha mendimet dhe veprimet e tyre të kryera nën ndikimin e forcave të mbinatyrshme. Çfarë iluzionet mund të jetë vetëm një njeri! Pacienti mund të ankohen të autoriteteve të ndryshme me akuza për autorët e tyre ndaj deklaratës së policisë, të ndryshojë vendbanimin, dhe absolutisht asnjë dobi. Është iluzionet e zakonshme shpikje, jerm hypochondriacal, kur një pacient i bindur se ai kishte nevojë për një operacion kompleks, mblidhet jerm dëmtojë ky absurditet është tipike për të moshuarit. Njeriu duket se dëshira e tij për të helmuar atë, dhe varrose prishin gjëra të mbijetuar nga banesa dhe kështu me radhë.

Të gjitha iluzionet paqartë. Ato zakonisht janë të pakuptimta, një karakter fantastik.