Të cilat organet janë të prekur me diabet


Diabet karakterizohet nga pamjaftueshmerise relative ose absolute e insulinës, në të cilën metabolizmin karbohidrat dhe rritja e numrit të urinës dhe glukozës në gjak. Me të tillë një diagnozë mund të jetojnë jetën mjaft e gjatë, por është e nevojshme të dinë se cilat organe janë të prekur me diabet.
Komplikimet e sëmundjes:
- kruajtje, thatësi, scrapes, të çara dhe pika;
- gjë e shëmtuar e nyjeve të këmbëve dhe të duarve;
- osteoporosis;
- gangrenë e këmbëve;
- sëmundjes periodontale, stomatit;


- sëmundjeve të traktit gastrointestinal;
- steatoza hepatike;
- Formimi në fshikëz fshikëz e tëmthit dhe gurëve traktit biliar;
- reduktimin e elasticitetit të enëve të gjakut;
- qarkullim të dobët në indet dhe organet;
- goditje të trurit;
- pezmatimi i rimel, elb, konjuktivit, lezionet e irisit dhe kornea sy hlopevydnoe katarakt të, degjenerim syrit retinal, katarakt diabetik;
- dhimbje të zemrës, rrahje zemre të parregullt, myocardiopathy, atherosclerosis, ishemi;
- patologji të sistemit nervor;

- Shkelja e gjëndrave seksuale, shkelje të menstruacioneve dhe dobësi seksuale;
- sklerozë e indeve të veshkave, prania e proteinave në urinë, dështimi i veshkave.

Angiopatin diabetik
Në diabetin shpesh ndodh angiopatin diabetike, në të cilën capillaries prekura, arteriet dhe venat. Sëmundje mikroangiopati veshkave karakterizohet nga grumbullimi dhe sytë e gjakut clots dhe yndyra në muret e arterieve, duke çuar në indet e varfra qarkullim dhe organet. Në macroangiopathy është shkatërrimi i gjymtyrëve të ulëta dhe enëve të zemrës, duke rezultuar në një rënie të konsiderueshme në muret e enëve të vogla të gjakut, e cila çon në një ngadalësimin e rrjedhjes së gjakut dhe furnizimit të dobët të gjakut.


Diabetik këmba
Këmbë diabetik është një kompleks ndryshime patologjike funksionale dhe anatomike që shpesh ndodhin në diabet. Në këtë sëmundje shpesh kryhet amputim të gjymtyrëve për shkak të qenët i qartë dëmtuar dhe elasticitetin e enëve të gjakut. Në mënyrë tipike, gjaku atëherë bëhet e trashë, duke ndërprerë furnizimin me gjak të trupit të përgjithshëm, këmbët formojnë një ulçerë, një kërcënim trombovыh formacione që përfundimisht në mënyrë të pashmangshme çon në nekrozë indeve.
Në diabet nuk është një shërim shumë i ngadalshëm i plagëve dhe shkurtimet, të cilat do të jenë të vogla ato mund të jenë. Pas amputim, ky proces është problematike se përhapja e komplikuar e patogjene. Në disa raste kërkon amputim të përsëritura, pas së cilës një person mund të lihet pa asnjë këmbë.


Nephropathy diabetik
Ky ndërlikim është sëmundje të veshkave, kur ajo ndikon në enët e vogla dhe strukturën e përgjithshme. Çfarë rrezikon është patologji? Në ndalesën e plotë pacienti të veshkave mund të vdesin brenda 2 orëve, për shkak se organet e tilla si veshkat janë pastrimi stacionin e trupit të njeriut. Kur ju të ndaluar këto organe zakonisht kërkohen hemodializë - pastrimin e gjakut artificial. Kjo do të thotë se nuk është një person i sëmurë i varur nga aparati të veçantë mjekësore. Hemodializë është mjaft operacion i komplikuar dhe i shtrenjtë që kërkon qëndrimin e pacientit të vazhdueshëm për në spital dhe kosto të konsiderueshme financiare.


Gjendje kome diabetik
Jeta njerëzore në koma është shumë e ngjashme me jetën e impiantit. Kjo situatë mund të provokojë faktorë të ndryshëm dhe të çojë në pasoja katastrofike, që ndikojnë në organet individuale. Shpesh në sfondin e diabetit ndodh ketoacidosis, e cila është rezultat i çrregullimeve të thella në metabolizmin, e cila çon në rritjen aceton në trup. Çfarë karakteristika duhet të shikoni për?
Kjo sëmundje është e shoqëruar me simptoma të tilla si të përzier, të vjella, dhimbje barku, të shpeshta dhe frymëmarrje. Shpesh ka shenja të tjera, të tilla si goja e thatë, skuqem rozë, puls të dobët dhe të shpejtë, era i dukshëm i aceton dhe presionit artificialisht të ulët të gjakut. Nëse koha nuk i përgjigjet sinjaleve të tilla të trupit dhe nuk është kompetent për të filluar trajtimin në kohë, këto komplikime mund të çojë në vdekje.


Retinopati diabetike
Të cilat organet janë të prekur me këtë komplikim? Retinopati është një sëmundje e retinës, ose më mirë, enët e tyre të vogla. Faza fillestare e sëmundjes shoqërohet me ënjtje të enëve të syrit, të cilat lëngshme fillon të rrjedh. Zakonisht kjo patologji mund të gjendet në qendër të retinës, ajo shkakton një ndjenjë e paqartë fuzzy. Kjo gjendje quhet retinopathy primare, në të cilin shumica e pacientëve nuk përjetojnë ndonjë problem me vizionin tuaj, por sëmundja ende përparon transformuar gradualisht në një fazë të dytë, ku shkeljet janë më të theksuara. Si rezultat i zhvillimit të shpejtë të sëmundjes mund të ndodhë një dëmtim të rëndësishme që përfundimisht të çojë në verbëri të plotë.

Që retinopati është një proces i pakthyeshëm, është e nevojshme për të monitoruar në mënyrë të qartë shëndetin e syve tuaj, dhe kur simptomat e para duhet të konsultoheni me një mjek i cili do të bëjë një sy retinë provimit dhe të përshkruajnë trajtim të duhur në kohën e duhur.

Nevropati diabetik
Sëmundje e sistemit nervor në shumë pacientëve është lidhur ngushtë me progresin e diabetit. Ekzistojnë tri forma të lezioneve të tilla: mononeyropatiya, nevropati autonom dhe nevropati periferike. Ky i fundit është më e zakonshme, dhe kjo është rezultat i shkatërrimit të gjerë të këmbëve dhe pjesëve të tjera të këmbëve.


Amiotrofiya diabetik
Sëmundja karakterizohet nga ndryshime patologjike në nerva përgjegjëse për aktivitetin e muskujve. Kjo humbje është vetëm njëra anë e trupit dhe shpesh në meshkuj më të vjetër.