Çka e shkakton pyeloэktazyy veshkave


Indeksi artikull

Shkaqet e kësaj sëmundjejeKlasifikimi i një informacioniManifestimet klinike dhe komplikimeMasat diagnostikeInformacion në lidhje me udhëzimet e trajtimit


Sëmundje të veshkave tenton numër të madh të njerëzve të të gjitha moshave, në rreth 35% e popullsisë ka sëmundje të veshkave. në shumicën e rasteve, sëmundje të veshkave shpesh prek femrat, kjo mund të shpjegohet me anë të karakteristikave fiziologjike të strukturës së tyre të trupit. Duke folur për burrat, patologji renale ato ndodhin më rrallë, por ata do të vrapojnë dhe trajtim kompleks.


Shenjat e sëmundjeve të veshkave:Dhimbje prapa;
gjak në urinë;
urinë re;
ethe;
Presionin e lartë të gjakut;
Ënjtje personit;
etje, dobësi;
mungesa e oreksit;
goja e thatë.Nëse keni ndonjë nga këto simptoma, ju duhet të konsultoheni me një specialist urolog. Mjekësia moderne mund të ofrojë arsenal mbresëlënëse të mjeteve dhe metodave të diagnozës dhe trajtimit efektiv të sëmundjeve të ndryshme të veshkave të ndryshme. Në këtë artikull ne do të diskutojmë simptomat e pyeloэktazyy veshkave dhe të japë informacion në lidhje me trajtimin e saj.

Gjatë pyeloэktazyey duhet të kuptojnë zgjerimin e pelvisit veshkave. Rreziku i këtij kushti është se ai rrit yyazytsirnist e proceseve infektive në sistemin urinar.


Shkaqet e kësaj sëmundjeje


Sistemi zgjerimi pyelocaliceal mund të ndodhë për arsye të ndryshme:Anomalitë në zhvillimin embrional të traktit urinar (formë kongjenitale pyeloэktazyy);
shkelje rrjedhjen e urinës, të tilla si gjatë shtatzënisë (fituar formë pyeloэktazyy).Format e fituara e gjendjes patologjike më shpesh ndikojnë në të drejtën se veshkave majtë, ajo ka një marrëdhënie të drejtpërdrejtë me veçoritë e strukturës së saj. Prandaj, kjo anomali është zbuluar shpesh gjatë shtatzënisë, pasi rritja e mitrës dhe hormonal dallime të kontribuojnë në stanjacion e urinës. Në raste të tilla, ky kusht është e përkohshme dhe zhduken vetë pas lindjes.

Sa për pyeloэktazyy fituar të lidhura, të tilla si urolithiasis, pastaj të shpëtoj prej tij vetëm pas heqjes së gurit, e cila shkakton bllokim të traktit urinar.
Shenjat pyeloэktazyy veshkën e duhur në shumicën e rasteve, nuk ka, sepse sëmundja mund të ndodhë shumë shpejt. Pacienti mund të jetë konfuze simptome që shkaktojnë ose një pasojë e zgjerimit të pelvisit veshkave, të tilla si dështim funksional i veshkave, pyelonephritis.


Klasifikimi i një informacioni
Kjo është e rëndësishme! Në varësi të përhapjes së lezioneve gjetur një - dhe të dyanshëm pieloektaziya. Siç përshkruhet më sipër, vërehet më shpesh pieloektaziya veshkave e duhur.

Gjatë kriteret e mëposhtme do të thotë peshën e ndryshimeve patologjike - pieloektaziya mund të ndodhë në format e mëposhtme:Lehtë;
Moderuar;
Peshëngritje.Ashpërsinë varet ruajtjen e funksionit normal veshkave, dhe rastet e lezioneve infektive dhe inflamatore të sistemit urinar.Manifestimet klinike dhe komplikime


Nga vetë karakteristika pieloektaziya veshkave veçanta pothuajse nuk ka rëndësi. Ju mund të shikojnë vetëm manifestimet e sëmundjes themelor, i cili është shkaku kryesor i zgjerimit të pelvisit veshkave, dhe efekte të ndryshme.
Komplikimet përkundër sfondit të stagnimit të urinës në veshka janë si më poshtë:Pyelonephritis;
Atrofi e indeve të veshkave;
Dështimi funksionale renale;
Veshkave sklerozë.

Masat diagnostike


Pyeloэktazyy klinike diagnoza është e vështirë, për shkak se sëmundja për një kohë të gjatë ndryshon asimptomatike.

Në shumicën e rasteve, veshkave Pieloektaziya mund të zbulohet nga ultrazërit gjatë shtatzënisë dhe për 1 vit të jetës. Në vajzat, gjendja e veshkave ndodh shumë më pak shpesh se djemtë.
Enët kryesore zgjerimin raste masive në fëmijët është me origjinë kongjenitale. Ndonjëherë pieloektaziya ndodh gjatë rritjes intensive të organizmit.

Kjo është e rëndësishme! Në pacientët e rritur dhënë sëmundja është rezultat i urolithiasis - që përputhen gur ureteral.

Gjatë ultrazërit, vëmendje e veçantë duhet t'i kushtohet statike vëllimit legenët e vegjël përpara dhe pas urinimit, madhësia e tyre të konsiderueshme (7 mm ose më shumë) dhe ndryshimin e saj gjatë vitit të kaluar.

Për shkak të faktit se sëmundja tenton të përparojë, për të përcaktuar shkaqet e vërteta mund të aplikojnë metoda të tjera për zbulimin e tij:urography (materiale intravenoz kontrast);
cystography (agjent kontrast injektuar nëpërmjet kateterit në fshikëz).Megjithatë, gjatë shtatzënisë, studimi dhe përdorimi i agjentëve kontrast nuk zbatohen, gratë shtatzëna në mënyrë të diagnostikuar me pieloektaziya veshkave mund të vendosen vetëm nga ultrazërit.
Këto studime të ndihmojë të përcaktojë shkakun e sëmundjes, nivelin dhe masën e shkeljeve të rrjedhjes së urinës dhe të zgjedhin trajtim.Informacion në lidhje me udhëzimet e trajtimit


Trajtimi i pyeloэktazyy veshkave varet formën e sëmundjeve dhe shkaqe të zhvillimit të saj.
Shtatzënë kusht dhënë patologjike kërkon ndërhyrje të veçantë nga mjekësia vetëm për shkak se ajo zhduket pas lindjes.
Në raste të tjera, procesi sëmundja do të përparojë për aq kohë sa shkaku kryesor është zgjidhur.
Në rastin e anomalive të traktit urinar, është e mundur të mbajtur një korrigjim të veçantë (kirurgji plastike). Nëse gurë shkaktojnë në traktin urinar, ajo është caktuar për kirurgji për të hequr atë. Trajtimet konservatore për këtë sëmundje deri më sot nuk ekziston.

Bazuar në të gjitha të specialistit të studimeve - urolog do të përcaktojë strategjinë e trajtimit pyeloэktazyy veshkën e djathtë.Pikat kryesore në trajtimin e pyeloэktazyy veshkave - eleminuar shkakun e kësaj gjendje.
Në emër të shmangur përparimin e proceseve patologjike, vëmendje e veçantë duhet t'i kushtohet parandalimit të stanjacion e urinës, kështu që ju duhet të urinojë sa më shpesh të jetë e mundur. Në një masë parandaluese, ne rekomandojmë duke uroantiseptikov, ato kontribuojnë në parandalimin e proceseve infektive në sistemin urinar.

Duke përmbledhur të gjitha më lart, duhet të theksohet se pieloektaziya pasqyrohet në karakteristikat strukturën pyelocaliceal sistemin e veshkave, e cila karakterizohet nga një rritje të konsiderueshme në madhësinë e saj.
Në çdo rast, trajtimi mund të jetë efektive vetëm nga personel i kualifikuar, u mblodhën një histori ajo lehtë mund të ndihmojë të luftuar këtë sëmundje.

Kjo është e rëndësishme! Të gjitha informatat e shënuar është dhënë për qëllime edukative, në rast të ndonjë pyetje, ne rekomandojmë vizituar mjekun tuaj. Dhe në çdo rast nuk janë të angazhuar në diagnozën vetë.