Cilat janë pilula më efektive për përdhesCerme - depozitat në nyje dhe indeve në formën e kristaleve urinës. Sëmundja është e lidhur me bazat purine metabolike në trup dhe është e karakterizuar nga periodicitet. Në kohën e acarimit, kur një dhimbje të mprehtë dhe ënjtje të përbashkët, skuqje e saj, trajtimi fillon me marrjen e NSAIDs. Ibuprofen përdorura, voltaren, naproksyn, indometacin.Më vonë, kur ngjarjet stihanii akute, shkoni tek droga që të ndihmojë të zvogëlojë Hyperuricemia - rritjen e acidit urik në gjak. Pllakat nga përdhes emëruar kohë të gjatë, duhet monitoruar vazhdimisht urykemyyu. Norma e urinës deri në 420 m / l në meshkuj dhe deri në 350 m / l në gratë në serum. Dështimi i drogës çon në përsëritjen e sulmeve podager e dhimbjes dhe përfshirjes në nyje të reja dhe dëmtime në veshka, sy, indeve të eshtrave.


Ka dy grupe të barnave që mund të ndikojnë në sasinë e acidit urik në gjak - ata që pengojnë sintezën e substancave dhe barnave që përshpejtojnë sekretim të kripërave urinës.

Urykostatyky - droga që zvogëlojnë sintezën urate
Alopurinol - mund të zvogëlojë përqendrimin e acidit urik dhe shkakton kripëra ndarjen urate në indet. Të normalizojnë nivelet e urinës mjek perzgjedhur doze, ajo mund të variojë nga 200 mg në ditë ose më të lartë, deri në 600 mg / në ditë. Në të sëmundjes caktimin rëndë i mundshëm i alopurinol 900 mg në ditë. Kur ka një reduktim i urate në gjak përshkruar mirëmbajtjes dozë të alopurinol, shpesh është 1-2 tableta, që korrespondon me 100-200 drogës mg në ditë. Kur droga administruara mund të zhvillojë efekte anësore: çrregullime të tretjes, mosfunksionim të mëlçisë, dhimbje koke, përgjumje, rrit presionin e gjakut, bradycardia, anomalitë e veshkave dhe të gjakut.


Colchicine. Medikament është përcaktuar si në periudhën e sëmundjeve akute dhe për parandalimin e përdhes. Një fabrikë me vjeshtës crocus. Colchicine ka efekt të rëndësishëm analgjezik, efekti i trajtimit të shfaqet pothuajse menjëherë pas sulmit akut, përmirësimi ndodh brenda disa orëve. Së pari, pacienti është caktuar një tabletë, atëherë transferuar për trajtim në një dozë të 05 tableta në 3 orë, por jo më shumë se 6 tableta në ditë. Për të parandaluar sulmet përdhes, colchicine është përshkruar nga një gjysmë tabletë (dozë të vetme) 2 ose 3 herë gjatë ditës. Kursi i trajtimit është 3 muaj. Nuk mund të jetë skuqjen e lëkurës, reaksionet alergjike, lezione të traktit të tretjes, çrregullime të zemrës, ndalimin e hematopoiesis.

Tabelat e përdhes, të përshpejtojë tërheqjen e urate
Fulfleks. Ilaç bimor për përdhes, ajo përfshin ekstrakte të rrënjëve të shelg bardhë dhe martynyy ëmbël. Ofron analgjezik, efekt anti-inflamator dhe, lidhet acidit urik dhe largon atë nga trupi i tepërt. Pasojat që praktikisht nuk respektohet. Cakto një kapsulë në ditë, përdorimi i kursit - një muaj.
Destinacion i mundshëm ndër-sektorial të dy grupet e drogës.