Çfarë duhet të pini ujëUnë mendoj se ne të gjithë shumë e lehtë të imagjinohet kritike luan rolin e ujit në jetën e njeriut. Uji - një pjesë e madhe e trupit të njeriut. Në ditën duhet të pini deri në tre litra ujë, kështu që ne vetëm duhet të dini se uji ju mund të pini, por jo të jetë. Kam kaluar shumë kohë duke studiuar këtë çështje dhe të nguten për të ndarë me ju rezultatet e punës së tyre.

1. Rubinet uji.
Ky ujë merr për të na nga liqenet dhe lumenjtë ku mbeturinave është objekt i dumpingut, fabrika të ndryshme. Largimi i fëlliqur dhe bakteret kryera nga klorinimit. Klori është një kancerogjen, dmth një substancë qelizave të kancerit rozhdayuschym. Pra, edhe në qoftë se ne të merrni trajtimin e cilësisë së ujit për të pirë e cila nuk është shumë e dëshirueshme. Cilësia e shumicën e rajoneve të pastrimit është e dobët. Pra, konkluzioni është i qartë: mos pi ujë çezme që ju mund të!


2. ujë të zier.
Vlimit do të ndihmojë në një farë mënyre për të pastruar ujin. Vlimit heq shumicën e viruseve dhe baktereve, por ky ujë ka disa të meta të rëndësishme. Së pari, duke ndryshuar strukturën e ujit - zier ujë është më i "vdekur", dmth trupi ynë ka për të shpenzuar shumë energji në thithjen e saj. Së dyti, klor valë reagon me çështje dhe formë organike carcinogens që nxisin zhvillimin e kancerit. Veç kësaj, muret e kripërave kazan janë depozituar në formën e shkumë ripërdorimin që mund të hyjë në trup.

3. Uji filtruar filtrin e "brendshme".Uji u shpëtoi nga të tillë një klorit filtrimin dhe derivateve të saj, dhe kështu nuk ka në përbërjen e tillë një kancerogjen saj të rrezikshme. Filter pastron keqe e ujit nga ndotja, por pothuajse të pafuqishëm në luftën kundër mikrobeve. Kur përdorni filtrin duhet kohë për të zëvendësuar një pjesë filtër.
4. ujë në shishe.
Ajo perftohet zakonisht si më poshtë. Trajtimi i uji industrial filtrohet dhe pastaj distiluar për t'u bërë që ajo nuk përmban plumbin. Pastaj uji artificialisht myneralyzyruyut dhe shishe. Për uyazyka performancën e cilësisë të të gjitha operacioneve, uji i tillë është ideale.

5. ujit artezian.
Ky është uji që është nëntokësore në mes të dy shtresa të papërshkueshëm nga uji. Për këtë arsye, ajo nuk bie në substancave të dëmshme nga ujërat sipërfaqësore. Uji i tillë është konsideruar më miqësore dhe të dobishme. Ajo është e mirë për të pirë këtë ujë. Por ajo banorët e zonave urbane të rrallë në dispozicion.


Çfarë uji për të pirë?


Në një qytet të saktë do të përdorë filtër shtëpiake ose të përdorin ujë në shishe. Mundësia e dytë është më e shtrenjtë. Shpesh cilësia e ujit të tillë nuk është deklaruar si. Kështu që unë e përdorin opsionin e parë. Gjithashtu pas filtrim kam derdh ujë dhe të lënë krem ​​gjatë natës.

Sa për ujë të vluar, vlim me ujë që ju nevojitet, apo filtruar, apo grumbulluara, atëherë ajo nuk do të ketë klor.
Nëse ju jeni në gjendje për të përdorur një filtër ose të blejnë ujë në shishe, të paktën lënë atë brenda natës krem. Kjo do ta bëjë atë më pak të dëmshme për trupin tuaj.
Unë shpresoj se ju mund të gjeni në këtë faqe informata të dobishme. I vini re se, duke punuar në këtë artikull, unë konsultuar me disa ekspertë në fushën e mjekësisë, kështu që ju mund të sigurtë përdorni këshilla ime! Dhe sa, kur dhe si për të pirë ujë, ju mund të lexoni artikullin tim "Këshilla për përdorimin e ujit."