Çfarë kërcënim fsheh takëm


Në kohët e Bashkimit Sovjetik, me vegla disponueshme ishin me sa duket vetëm gota letre, të cilat shiten akullore ose një mund të pini limonadë në një kafene. Në ditët e sotme ata nuk e gjejnë, por erdhi e teknologjisë së re dhe vendi i tyre u mor nga materiale të tjera. Çfarë kërcënim fsheh sendesh dhe çfarë për të kërkuar kur blejnë atë?
Ajo që e bëri takëm
Për të kuptuar kërcënimin fsheh takëm, është e nevojshme para së gjithash të dini se çfarë është bërë. Dyqane mbushur me disponim pllaka, gota, gota, forks, lugë dhe thika. Ngjyrat janë gjithashtu të këndshme për syrin.


Sigurisht, kjo është komoditet dhe praktike - nuk ka nevojë për të larë malin e enët, kujdeset për ruajtjen e saj, lehtë dhe i përshtatshëm për të marrë rrugën dhe piknik. Kopeks paguar, të përdorura në kosh të plehrave. Por ka një pyetje të arsyeshme. Sa të sigurta janë materialet nga të cilat ajo është bërë vegla. Mos harroni se ushqimi është në kontakt me të, para se të marrë në stomak.

Në kushtet e mjedisit, më të mirë të prodhuar takëm prej kartoni petëzuar. Nuk ka probleme me asgjësimin dhe riciklimit, si ajo shpejt decomposes në mjedis. Megjithatë, teknologjia e prodhimit të saj është jo vetëm e vështirë, por edhe të shtrenjta. Pra, ne kemi për të blerë atë që ne ofrojmë Industrisë - të lirë sendesh plastike që pothuajse sfidon biodegradable.

Ajo është e përbërë nga polimere termoplastik:
- PE - polietileni;
- PP - polypropylene;
- PS - polisterol;
- PVC (PVC) - PVC
dhe të tjerët.
Duke përdorur materiale të ndryshme siguron pronat të ndryshme dhe enët, por prodhuesit thonë se ajo është plotësisht i sigurt për shëndetin dhe mund të shkaktojnë dëme në rast se e përdorin atë gabimisht apo në mënyrë të papërshtatshme. Kjo do të thotë se disponueshme nën etiketën e vet është projektuar për një temperaturë dhe një lloj të caktuar të ushqimit. Mos harroni:

Plastik (PS)
- vetëm për ushqim të ftohtë;
- Ju nuk mund të përdorni një furrë me mikrovalë, pasi ka një alokimin e stirenit, e cila është një alergjen dhe ndotesve që mund të ndikojnë veshkat dhe mëlçinë e njeriut.
Polypropylene (PP)
- Ju mund të përdorni gjellë të nxehtë dhe vihet në furrë;
- veprimi i agjentëve oksiduese (alkool, alkali, acide) mund të nxjerr substanca të dëmshme (fenol dhe formal). Rekomanduar me forcë për të pirë nga një enë, në qoftë se ajo i hedh, të tilla si pije frutash, lëngje acid, vodka, verë, etj Mos dyqan atë në një zgjidhje sode, vaj perimesh, qumësht.

Klorid polyvinyl (PVC (PVC))
- Mos përdorni enë të bëra nga ky material për ruajtjen e ushqimit në të. Kërcënimi është një chloride rrezikshëm kancerogjen vinyl, e cila është lëshuar gjatë kontakt të gjatë me ushqim dhe mund të shkaktojë kancer.

Çfarë kërcënim tjetër fsheh takëm
Polimer Plastikë në formë të pastër - është biologjikisht substanca të padëmshme. Por vetitë e saj janë shumë të brishta dhe nuk kanë të njëjtën diferencë maloplastychnыmy e sigurisë është e nevojshme pronat për paketimin e disponueshme.

Për të rregulluar situatën, për të përmirësuar pamjen dhe të shtoni produktet forcë, mbushëse plastike shtoi: stabilizant, plasticizers, ngjyra. Për të shpejtuar procesin e reaksioneve kimike gjatë katalizatorë polimerizim dhe përdoret më shpesh në rolin e tyre të vepruar metale të rënda, të tilla si plumbi, kadmiumi ose kromit.
Nëse ju shkelë teknologji plastike prodhimit, ndotësit përbërëse mund të rritet në mënyrë të konsiderueshme. Kjo do të thotë se përdorimi i shpeshtë i kuzhinës disponueshme ushqimore (dhe në qoftë se ne shkelur rregullat për përdorimin e saj) rrit rrezikun e helmimit kronik.


Shënimi i disponueshme
Para se të blesh disponueshme do të jenë të kënaqur ndonjë të keqe që të kontrolloni etiketën. Ajo duhet të jepet:
- emrin e produktit;
- prodhuesi;
- Numri lëshuar palët;
- datën e prodhimit dhe informacione të tjera shtesë.
Në fund të neneve domosdoshmërisht duhet të shënohet për të treguar se çfarë materiali bërë sendesh. Përveç kësaj, vini re shenjat e mëposhtme:
- xhami me një pirun. Produkti është dhënë për produktet përdorim ushqimore;

- trekëndësh me tri shigjeta. Brenda trekëndëshit tjetër për të ose shkruani llojin e materialit polimer nga e cila bëri enët. Kjo etiketë do të thotë mundësinë e riciklimit.
Nëse jeni të pasigurt për sigurinë e disponueshme ju dëshironi të blini, ajo është vidyazykatysya më e mirë e blerjes.

Vegla Cilësia e disponueshme
Ajo do të duket se një kërkesë të veçantë me një vegla të thjeshta e disponueshme, megjithatë. Prodhuesit duhet të konfirmojë cilësinë e produktit të saj. Ka një deklaratë e pajtueshmërisë miratuar nga RF e Qeverisë Dekret dhe përfundim sanitare-epidemiologjike.

Dokumenti i parë ka për qëllim për të konfirmuar përputhshmërinë e kuzhinës të përdorura në prodhimin e standardeve ruse dhe specifikimet. Përfundimi duket të jetë në qoftë se analizat nuk treguan vegla tejkalon përqendrimet e lejueshme të substancave të dëmshme.
Nuk është një certifikim vullnetar produkt për pajtim me standardet ndërkombëtare të cilësisë.

Nga ajo vegla për të ngrënë dhe të pirë - këtë çështje. Ekspertët besojnë se përdorimi i takëm plastike e disponueshme nga koha në kohë, nuk është në gjendje të shkaktojë ndonjë lloj ishte një lëndim serioz. Ende.

- për të blerë qëllime të ushqimit enët bërë nga polypropylene ose plastik plastike;
- Shmangni marrjen e enët me chloride polyvinyl;
- duhet të shmanget kontakti me vegla plastike gratë shtatzëna, nënat pleqsh dhe fëmijëve;
- sendesh jo të destinuara për përdorim të përsëritur.
Progresi dhe teknologji - është e mirë, por shëndetin tuaj varet nga ju.