Cili është rreziku i fshehur shtresë Teflon


Rreth Teflon cookware kemi mësuar kohët e fundit, edhe pse polytetrafluoroethylene hapja datë 1938 vit. Teflon është një markë patentuar i korporatës amerikane Dupont. INN e polimer - polytetrafluoroethylene PTFE dhe. Qytetarët e zakonshëm, ai është i njohur për reklama, të cilat janë rekomanduar me forcë për të blerë enët duke përdorur këtë material. Falënderimi dhe pronat e ushqimit nuk është djegur, e bëri punën e tyre, dhe shumica e njerëzve fituar vegla të tilla kuzhine. Megjithatë, media është gjithnjë e duke u diskutuar çështjen e rreziqeve fshehur shtresë Teflon dhe se si të dëmshme të hahet me enët e tilla.


Teflon ka gjetur zbatimin e saj në fusha të ndryshme të shkencës dhe teknologjisë. Si shtresë duke e përdorur atë në kimike, ushqimore, inxhinieri elektrike dhe qëllime ushtarake. Në mjekësi, përdoret për prodhimin e implante. Si një titan zëvendësim rrjetë atë për herë të parë në vitin 2011 është përdorur për plastike të dëmtuara mur ndarës të hundës.

Nëse vlera është aq e madhe, ajo që është shtresë Teflon rreziku dhe të cilat janë të fshehura kurthet ajo përbën? Studimet e fundit kanë gjetur kërcënim për shëndetin tonë nëse ne gatuaj një pjatë të veshura me këtë material. Fakti se asnjë shtresë Teflon ka forca të lartë, dhe kur të nxehtë mbi 200 gradë është në gjendje të ndajë substanca toksike. Përveç kësaj, në procesin e prodhimit, formimi perftoroktanovoyi acid, i cili është një kancerogjen.


Teflon ka veti të rralla dhe përbërja kimike e veshjes është kompleks dhe përbëhet nga një numër i madh i përbërësve. Produkte vыsokotoksychnы dekompozim termike dhe të rrezikshme për shëndetin. Ata depërtojnë në ushqim të përgatitur dhe mjedisin. Midis tyre janë: perftoryzobutylen (shumë toksike) heksaftorpropylen, heksaftorэtan, oktaftortsyklobutan, tetraftorэtylen dhe ftorolefynы tjetër, fluori hidrogjenit, karbonylftoryd, tryftoruksusnuyu acid dhe përbërësit e tij ftoranhydryd kimike tjera.


2005 mund të konsiderohet pafavorshme për kompaninë Dupont, pasi që një numër i madh i qytetarëve të Shteteve të Bashkuara ngritur padi. Thelbi i tyre ishte që kompania e fshehur nga publiku të vërtetën për Teflon, në veçanti, që në kushte të caktuara ajo mund të çojë në formimin e tumoreve malinje. Dhe gjëja më e keqe është se nga substanca të dëmshme mund të grumbullohen në trup. Studimet e kaluara në minjtë kanë treguar se lëshuar perftoroktanovaya acid ndikon humbja e dëshirës seksuale çon në kancerin, nga e cila minjtë eksperimentale vdiq.

Agjencia amerikane rreziku që fsheh shtresë Teflon, konfirmuar nga studime të tjera, dhe për Mbrojtjen e Mjedisit në vitin 2007 ka bërë vendim për lirimin kufizime të tilla enët. Raportet e ekspertëve ishin të qarta: "gjatë eksperimentet laboratorike me kafshë injektuar doza të mëdha të një shtresë komponent, u duk se këto substanca kontribuar në kancer të mëlçisë, peshë lindjeje të ulët, ka shkaktuar probleme me sistemin imunitar dhe procesin e zhvillimit." DuPont Kompania kishte për të pranuar konkluzionet e ekspertëve, dhe ajo ra dakord që të tërhiqet nga perftoroktanovu 2015 prodhimit acid.


Kur është fjala për shëndetin, ushqim rrinë mbrapa vend, dhe cookware Teflon është sende të rrezikshme në shtëpi.
Efektet negative si në shtetet e shëndetit të njeriut:
- uljen mbrojtëse;
- rritjen e kolesterolit;
- frenimit të zhvillimit fizik dhe mendor.
Një ndikim i tillë ushtruar nga substancat toksike dhe kancerogjene të identifikuara pots dhe pans teflon në kategorinë e rrezikshme dhe të padëshirueshme për përdorim në kuzhinat tona. Përveç kësaj, është vërejtur se nga substanca mund të çojë në diabet, trashje dhe kanceri tiroide. Ndikimi negativ fëmijët më të ekspozuar dhe gratë shtatzëna.


Replace Teflon cookware në një tjetër në bodrum, sepse ne ende marrë së bashku, pa atë. Recall, në një tigan. Ajo ishte e sigurt dhe mbetet kështu. Dhe vini re se në mungesë të efekteve negative shëndetësore, ajo është më e lirë se saj "motra toksike." Po, kjo është shumë më tepër, por kur është fjala për shëndetin, "ankand është e parëndësishme."
Pans moderne alternative me shtresë Teflon - një pan me shtresë qeramike, të cilat ekspertët nuk janë (ende) kundërshtimet për t'u përdorur. Ka stampuar pans, por të hedhura është shumë më e qëndrueshme dhe më e mirë. "Mbushje" - është alumini, por nga vetë ajo maloustoychiv të dëmtimit të ndryshme mekanike, aq më sipër dhe më poshtë është "rreshtuar" qeramikë.


Krahasuar me Teflon, Veshje qeramike ka disa avantazhe:
- ajo është mjaft e termostoyko dhe mund të përballojë temperaturat deri në 450 gradë;
- Enët ngrohtë është shpejt dhe në mënyrë të barabartë;
- Veshje ka veti jo-ngjit;
- Sipërfaqja mungesa poroz e bën atë më rezistente ndaj gërvishtjet dhe dëme të ndryshme;
- qëndrueshmëri siguron jetë të gjatë shërbimit.

Prania e informacionit kontradiktore në lidhje me sigurinë e shumë baffles teflon pan. Vazhdoni të gatuaj ose hidhen në mënyrë të sigurtë e në plehra? Ju vendosni. Çdo informacion - është informacioni, nuk është një udhëzues për veprim. Çfarëdo vendimi në studimet mbi Teflon, ekspertët theksojnë faktin se substancat e dëmshme janë në gjendje të qëndrojnë në temperatura të larta, dhe kuzhinier në mënyrë që ata mund të pans, por duke e mbajtur temperaturën dhe parandalimin e overheating. Nëse integriteti i veshjes është prishur, atëherë nuk duhet të ketë asnjë dyshim.